واحد مرکزی خبر: دکتر ناصر کلانتری متخصص کودکان و نوزادان به خبرنگار ما گفت: به سفر بردن نوزادان از هفته دوم تولد به شرطی که نوزاد رشدی خوب و مطابق با منحنی رشد کودکان دارد، شیر مادر می خورد و دچار زردی یا بیماری دیگری نیست، بلامانع است. وی با بیان این که این اجازه برای سفرهای کوتاه مدت است افزود: در مواردی که سفر بیشتر از یک ماه طول می کشد و کودک کمتر از دو و نیم ماهه است، سفر باید با نظر پزشک و محتاطانه صورت بگیرد.
دکتر کلانتری با تاکید بر این که وضع آب و هوایی و بیماری های شایع مکان مسافرت هم بر مناسب بودن سفر برای نوزاد تاثیر دارد گفت: بردن نوزادان به مناطقی که آب و هوای بسیار گرم یا بسیار سرد دارد مناسب نیست ضمن این که شهرهایی که بیماری های عفونی مثل مالاریا در آنها شیوع دارد، توصیه نمی شود. وی به پدر و مادرهایی که قصد دارند نوزاد خود را با هواپیما به سفر ببرند توصیه کرد؛ مرتب به کودکشان شیر بدهند تا دچار گرفتگی گوش نشود.
این متخصص کودکان با بیان این که به همراه بردن آب آشامیدنی سالم برای کودکان بزرگتر و همراه داشتن خوراکی های خشک مثل بیسکویت یا نان و همچنین نوشیدنی های خنک و شیرین که از تهوع جلوگیری می کند ضروری است اضافه کرد: اگر با خودرو سفر می کنید هر چند ساعت یک بار توقف کنید و اجازه بدهید کودک کمی راه برود و نیاز به دستشویی رفتن او را جدی بگیرید.
وی به والدین توصیه کرد از دادن هله هوله به کودکان در مسیر سفر خودداری کنند اما همراه داشتن اسباب بازی برای کودکان در مسیر سفرهای طولانی مفید است. دکتر کلانتری در نهایت به والدین نوزادان و کودکان خردسال توصیه کرد قبل از سفر با پزشک کودک مشورت کنند تا اگر به همراه داشتن دارویی برای کودک لازم است، آن را فراموش نکنند.