تقویت نوزادان نارس، صدای موسیقی زنده
صدای موسیقی زنده به بهبود سلامت نوزادان نارس در واحدهای مراقبتهای ویژه نارسان تحت درمان، کمک میکند. همچنین این نوع موسیقی به هر دوی والدین و نوزادان کمک کرد و میزان استرس مادران و پدران را کاهش داد.
ایسنا: مطالعات جدید حاکی از آن است که صدای موسیقی زنده به بهبود سلامت نوزادان نارس در واحدهای مراقبتهای ویژه نارسان تحت درمان، کمک میکند.
در این مطالعه که در نیویورک سیتی امریکا انجام شد، هنگامی که این نوزادان در واحد مراقبتهای ویژه به موسیقی زنده گوش میدادند، بهبود قابل اندازهگیری در ضربان قلب، رفتار شیرخواری، الگوهای خواب و جذب کالری را از خود بروز دادند.
همچنین این نوع موسیقی به هر دوی والدین و نوزادان کمک کرد و میزان استرس مادران و پدران را کاهش داد.
این پژوهش شامل ۲۷۲ نوزاد نارس موجود در واحد مراقبتهای ویژه در ۱۱ بیمارستان بود. این نوزادان مبتلا به مشکلات تنفسی، عفونتهای باکتریایی جریان خون و یا کوچکبودن برای سنشان بودند.
در حالی که موسیقی از پیش ضبطشده دارای مزایای روانی و سلامتی است (برخلاف موسیقی زنده)، شامل آلات موسیقی، ریتم و ملودیهایی است که میتواند یک نوزاد تازه متولدشده را که به محیط آوایی بسته رحم عادت دارد، بیش از حد تحریک کند.
این محیط با نبض قلب، الگوهای تنفسی و صدای مادر تعریف میشود.
دانشمندان حاضر در این پروژه واکنشهای نوزادان نارس به سهنوع موسیقی درمانی را بررسی کردند.
هر یک از این نوزادان به مدت دو هفته و هفتهای سه بار و هر بار به میزان ۱۰ دقیقه در معرض هر یکی از این انواع موسیقی قرار میگرفتند و مابقی اوقات در معرض هیچ گونه تحریک شنیداری نبودند.
طی این دو هفته علائم حیاتی، رفتارهای تغذیه و الگوهای خواب نوزادان ثبت شد.
نتایج نشان داد که هر یک از انواع موسیقی (از جمله لالایی والدین) دارای مزایای سلامتی متفاوت بود. به طور مثال، نوزادانی که والدینشان برای آنها لالایی خواندند، دارای بالاترین افزایش در فعالیت یا هوشیاری بودند.
این نوزادان همچنین کالریهای بیشتری را در مقایسه با نوزادانی که در معرض انواع دیگر موسیقی قرار داشتند، مصرف کردند.
همچنین والدینی که برای نوزادانشان لالایی خواندند، احساس استرس کمتری را گزارش کردند.
برخلاف موسیقی از پیش ضبطشده، موسیقی زنده با نیازهای نوزادان زودرس سازگاری بیشتری داشت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼