نوزاد من چقدر باید بخوابه؟ (۲)
هر نوزادی با نوزاد دیگر متفاوت است، اما در هفتههای اول پس از تولد همه آنها یک ویژگی مشترک دارند؛ آنها روزانه ۱۶ تا ۱۹ ساعت در روز ميخوابند.
دنیای سلامت : یکی از سوالات متداول والدین در رابطه با میزان خواب نوزادشان است. هر چند که برخی نوزادان از همان روزهای بعد از تولد الگوی خواب منظم دارند و شبها تا صبح خیلی راحت ميخوابند، اما خیلی از نوزادان خوابشان منظم نیست و ساعت مشخصی ندارد. آنها معمولاً شب بیداری را به خواب ترجیح ميدهند. در مطلب قبل در مورد مراحل خواب نوزاد و خواب شبانه صحبت کردیم. در ادامه به میزان خواب نوزادان تا ۱۸ ماهگی می پردازیم.
خواب یکی از نعمتهای زندگی است که همه ما قبل از بچه دار شدن از آن به میزان کافی بهرهمند هستیم، اما ناگهان، پس از بچه دار شدن، خواب به یکی از رویاهای دست نیافتنی والدین تبدیل ميشود. درست است که شما در این مدت نميتوانید به میزان کافی در طول شبانه روز بخوابید، اما باید از خواب کافی فرزندتان مطمئن شوید، زیرا خواب کافی برای فرزند شما بسیار ضروری است. در ادامه مطلب نکاتی را در رابطه با خواب در 3 سال اول زندگی فرزندتان به شما یادآور ميشویم .
هر نوزادی با نوزاد دیگر متفاوت است، اما در هفتههای اول پس از تولد همه آنها یک ویژگی مشترک دارند؛ آنها روزانه ۱۶ تا ۱۹ ساعت در روز ميخوابند. هر دوره خواب آنها ۲ الی ۴ ساعت است. در روزهای اول، نوزادان نميتوانند تفاوت بین شب و روز را تشخیص دهند. همین نکته و اینکه معده نوزادان بسیار کوچک و گنجایش آن کم است و آنها باید زود به زود شیر بخورند باعث ميشوند در طول شب بارها از خواب بیدار شوند. برخی نوزادان طول دوره خوابشان طولانی ميشود. این امر طبیعی است، اما اگر فرزند شما زودتر از موعد به دنیا آمده است یا وزنش هنگام تولد پایین بوده است، حتما این مطلب را با پزشک متخصص در میان بگذارید. شاید لازم باشد شما او را از خواب بیدار کنید و به او غذا بدهید. تا سن سه ماهگی، برنامه خواب اکثر نوزادان منظم ميشود. حتی برخی نوزادان شبها ۶ ساعت بی وقفه ميخوابند .
۳ - ۱۲ ماهگی: در سنین ۳ تا ۶ ماهگی، معمولا کودکان روزانه حدود ۱۴ ساعت ميخوابند. از این ساعات معمولا ۱۰ ساعت در شب و ۴ ساعت در روز است. البته این به این معنا نیست که آنها در طول شب از خواب بیدار نميشوند. وقتی سن فرزند شما بین ۶ تا ۱۲ ماه است، بهتر است
۴ ساعت خواب روزانه او را به ۲ دوره ۲ ساعته تقسیم کنید. اگر خوش شانس باشید، فرزند شما در این زمان شبها ۱۰ تا ۱۲ ساعت ميخوابد. یعنی اگر شما او را ساعت ۷ شب بخوابانید، او تا ساعت ۷ صبح فردا ميخوابد. البته فراموش نکنید که فرزند شما همچنان در طول شب بیدار خواهد شد. برخی والدین تصور ميکنند که اگر فرزندشان را دیرتر بخوابانند، او بیشتر خسته ميشود و راحتتر ميخوابد. این تصور کاملا اشتباه است. اتفاقا گاهی بر عکس آن صادق است. اگر فرزند شما تا دیر وقت بیدار باشد، بیش از حد خسته ميشود، در طول شب نميتواند خواب راحتي داشته باشد و مدام از خواب بیدار ميشود. پس سعی کنید
برنامهای منظم برای خواب فرزندتان ایجاد کنید و در ماههای اول پس از تولد، ساعت ۷ شب او را بخوابانید .
۱۲ - ۱۸ ماهگی: بین سنین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی، شاید لازم باشد ساعات خواب فرزندتان را در طول روز کاهش دهید. مخصوصا اگر فرزندتان همچنان در طول شب بیدار ميشود. از آنجا که هر کودک با کودک دیگر متفاوت است، نميتوان یک قانون کلی برای همه کودکان صادر کرد، اما ميتوان به طور کلی گفت که یک استراحت دو ساعته در طول روز برای کودک کافی است .
ادامه دارد...
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼