۷۳۹۳۰
۴۶۷۲
۴۶۷۲

همه سوالات مادران درباره شیردهی(۱)

اگر نوزاد شما شیر را با فشار بالا می‌آورد، یا اگر بیشتر شیری که خورده را بالا می‌آورد، بهتر است این موضع را به پزشک اطلاع دهید.

شیر مادر بهترین غذا برای هر نوزاد است، این را همه مادران می‌دانند. ولی اینکه چطور، چه وقت و چه مقدار باید به نوزاد شیر داد، چطور باید شیر مادر را برای مصرف در طول روز نگهداری کرد و ده‌ها سوال دیگر، پرسش‌هایی است که مادران جوان همه، کم و بیش با آنها روبه‌رو هستند.

نوزاد من شیر خودم را می‌خورد. آیا باید به او ویتامین هم بدهم؟
بله! همه نوزادان شیر مادرخوار باید از 15 روزگی تا پایان ۲ سالگی قطره ویتامین AD یا مولتی‌ویتامین را دریافت کنند.

آیا بالا آوردن نوزاد بعد از شیر دهی طبیعی است؟
بعضی وقت‌ها نوزادان شیر را بعد از خوردن بالا می‌آورند. این موضوع اغلب به این دلیل اتفاق می‌افتد که نوزاد بیش از حد شیر خورده است یا با آروغ مقداری شیر را بالا می‌آورد. بسیاری از نوزادان در بعضی وعده‌ها و بسیاری حتی در همه وعده‌هایی که شیر می‌خورند، همراه با آروغ‌شان مقداری از شیر را بالا می‌آورند. دلیل این موضوع هم آن است که دستگاه گوارش نوزاد هنوز تکامل نیافته است و این موضوع کاملا طبیعی است. تا زمانی که نوزاد شما به رشد خود ادامه می‌دهد و وزن می‌گیرد و تا وقتی موقع بالا آوردن شیر بی‌قراری نمی‌کند، این اتفاق طبیعی است.

همه سوالات مادران درباره شیردهی(1)

البته شیری که نوزاد بالا می‌آورد همیشه بیش از مقدار واقعی آن به‌نظر می‌رسد، چرا که لباس‌های شما یا خودش را کثیف می‌کند اما واقعیت چیز دیگری است. خیلی از مادران نگران این هستند که با بالا آوردن شیر، دیگر چیزی در معده نوزاد برای تغذیه خودش باقی نمی‌ماند اما در واقع قسمت بیشتر شیر هنوز در معده کوچولوی شما باقی است.

اگر نوزاد شما شیر را با فشار بالا می‌آورد، یا اگر بیشتر شیری که خورده را بالا می‌آورد، بهتر است این موضع را به پزشک اطلاع دهید. علت این موضوع در موارد اندکی ممکن آلرژی یا مشکلات گوارشی باشد.

البته قبل از مراجعه به پزشک بهتر است به این موضوع توجه کنید که نوزاد شما دقیقا چند بار در روز و اغلب در چه وعده‌هایی شیر زیادی بالا می‌آورد، این اطلاعات به پزشک در تشخیص مشکل کمک می‌کند.

چطور با این مشکل روبه‌رو شویم؟
اگر پزشک نیز به شما گفت که بالا آوردن نوزاد شما طبیعی است، در آن صورت می‌توانید روش‌های زیر را برای بهبود این مشکل به کار ببندید:

- در هنگام دادن شیر مادر ، هر 3 تا 5 دقیقه یک‌بار و هنگام دادن شیر خشک هر 30 تا 50 سی‌سی یک‌بار، آروغ نوزاد را بگیرید.

- به جای دادن مقدار زیادی شیر در یک زمان، مقدار کمتری شیر در وعده‌های بیشتر به نوزاد بدهید.

- بعد از شیر دادن به نوزاد، او را راست نگه‌دارید و بلافاصله نخوابانید یا ننشانید. در بغل نگه داشتن نوزاد بهترین کار بعد از شیردهی است.

- بلافاصله بعد از خوردن شیر با نوزاد بازی نکنید و او را قلقلک ندهید!

- دقت کنید هنگام شیر خوردن، سر بچه همواره نسبت به بدنش در سطح بالاتری قرار داشته باشد، به عبارت دیگر او را شیب‌دار نگهدارید ولی نه رو به پایین!

- سر گهواره یا تخت شیرخوارتان را کمی بالا بیاورید. برای این کار می‌توانید یکی دو حوله دستی کوچک یا یک پتوی نازک را تا کرده و «زیر» تشک شیرخوار قرار دهید نه «روی» آن چون ممکن است باعث خفگی نوزاد شود. همچنین به همین دلیل نباید زیر سر شیرخوار بالش بگذارید. برای راحت خوابیدن نوزادتان، وسط تشک نباید برآمده باشد همچنین شیب تخت نباید به حدی باشد که نوزاد رو به پایین سر بخورد.

اگر نوزادمان با شیشه شیر می‌خورد‌چه کنیم؟
- موقعی که دراز کشیده، شیشه‌شیر را به او ندهید.

- اطمینان حاصل کنید سوراخ سرشیشه برای نوزاد شما اندازه مناسب را دارد و مقدار مناسبی شیر از آن بیرون می‌آید. شیشه‌هایی که سر آنها جریان شیر را به سرعت به دهان نوزاد جاری می‌کند، ممکن است باعث حالت تهوع در نوزاد، یا باعث شیر خوردن بیش از حد نوزاد شود. برعکس‌، شیشه‌هایی که جریان شیر از آنها کند است، ممکن است نوزاد را خسته کند یا باعث شود او با شدت بیشتری سر شیشه را بمکد و هوای بیشتری وارد معده او شود.

- در نهایت به یاد داشته باشید که این رفتار، هر چند طبیعی ولی گذراست. بسیاری از شیرخواران این عادت را همزمان با یادگیری نشستن ترک می‌کنند.

ادامه دارد...
منبع: سیب سبز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.