۹۴۷۶۴
۳۸۴۶
۳۸۴۶

تغذیه تکمیلی نوزاد، شروع سن مناسب

شروع زودتر از موعد تغذیه تکمیلی می تواند از رشد طبیعی کودک جلوگیری نموده و دفعات و میزان ابتلا به بیمار های حساسیتی را افزایش دهد.

شروع زودتر از موعد تغذیه تکمیلی می تواند از رشد طبیعی کودک جلوگیری نموده و دفعات و میزان ابتلا به بیمار های حساسیتی را افزایش دهد. بنابراین توصیه می کنیم که بعد از ۴ تا ۶ ماهگی (ترجیحاً پایان ۶ ماهگی) غذاهای خانگی مناسب وضعیت کودک تهیه کنید و از غذاهای پیش ساخته و موجود در بازار استفاده ننمایید.

تغذیه تکمیلی
شروع تغذیه تکمیلی در پایان ۴ ماهگی فقط برای کودکانی توصیه می شود که از شیر مصنوعی(شیرخشک) استفاده می کنند تا بتوان آن ها را از خطر کمبودهای تغذیه ای نجات داد و در مورد کودکان شیر مادر خوار، پایان ۶ ماهگی زمان مناسبی است و شروع زودتر آن نه تنها سودی ندارد بلکه سبب کم شدن شیر مادر نیز می گردد.

معایب شروع تغذیه تکمیلی قبل از پایان یافتن ۶ ماهگی:
*تمام نیازهای تغذیه ای کودک در ۶ ماه اول زندگی با شیر مادر تامین می شود. شروع زودتر مواد غذایی نیاز کودک را به مکیدن کم می کند و تولید شیر کم شده، عادت ماهانه مادر آغاز گشته و احتمال بروز بارداری مجدد در مادر بالا می رود.
*دستگاه گوارش کودک تا حدود سن ۴ تا ۶ ماهگی برای جذب بسیاری از مواد غذایی کامل نیست.
*عمل بدون اراده "بیرون راندن مواد جامد از دهان" که از حدود ۶ هفتگی در کودک پدیدار می شود، تا سن ۴ تا ۶ ماهگی از بین نمی رود.
*در کودکانی که سابقه آلرژی در خانواده دارند، خطر آلرژی و عوارض آن بیشتر می شود. اگر تغذیه تکمیلی را به موقع و مناسب شروع کنید خطر بروز آلرژی بسیار کمتر می شود.
*انرژی اضافه دریافتی از طریق تغذیه تکمیلی در کودکان زمینه دار، باعث چاقی می شود.
*بسیاری از غذاهای تکمیلی (حتی اگر بدون نمک تهیه شوند) و غذاهای پیش ساخته که نمک زیادی دارند، به کلیه نارس و تکامل نیافته کودک فشار می آورد.

علل شروع زودرس تغذیه تکمیلی توسط بعضی مادران
*بسیاری از اوقات مادران نیاز کودک به شروع تغذیه تکمیلی را با مطالبی که صحیح نیست و فقط یک سوء تفاهم از جانب خود آنها نسبت به خود یا نسبت به رفتار کودکشان است بیان می کنند.
*بسیاری از مادران فکر می کنند که اگر غذای کمکی زود شروع نشود، بعدا کودک به طعم و قوام غذا عادت نمی کند و تکامل عمل جویدن به تاخیر می افتد. این موضوع صحت ندارد زیرا "جویدن" در سن ۶ تا ۷ ماهگی درست پس از ناپدید شدن عمل "بیرون راندن مواد جامد از دهان" اتفاق می افتد.
*بعضی مادران از جهش های رشدی کودک و در نتیجه نیاز بیشتر او به شیر مادر به خاطر رشد سریع در این سنین خاص اطلاع ندارند و در برابر تمایل شدید شیرخوار به تغذیه، مقاومت نکرده و او را با غذای جامد آشنا می کنند.
*برخی مادران با مشاهده علاقه کودک به رنگ غذاهای موجود در سفره، تصور می کنند او جذب خود غذا شده و گرسنه است و اقدام به تغذیه کودک با غذا می کنند.
*بسیاری از مادرن تصور می کنند چون کودکشان زیاد گریه می کند، پس حتما گرسنه است. البته گریه زیاد شیرخوار به جز گرسنگی، دلایل دیگری نیز مانند خیس بودن کهنه، سرد یا گرم بودن محیط، ملاقات بیش از حد بستگان، بیماری، قولنج و … دارد.

شروع تغذیه تکمیلی:
فراموش نکنید که در سال اول زندگی باید کودک را با رنگ، مزه و طعم غذاها آشنا کنید نه اینکه نیازهای تغذیه ای او را برطرف کنید. در ضمن باید او را با غذاهایی آشنا کنید که در سفره خانواده وجود دارد و بعدا قرار است از آن غذاها تغذیه کند و نه غذاهایی مثل غذاهای صنعتی آماده و ….
تا پایان یک سالگی، شیر مادر، غذای اصلی و غذای جامد، غذای کمکی می باشد و نه برعکس. مراقب باشید غذای جامد کم کم جای شیر را برای کودک نگیرد.
غذاها نباید حساسیت زا باشند. از مقدار کم شروع شوند و به تدریج، دفعات تغذیه و مقدار غذا زیاد شود.
اضافه کردن نمک و شکر به غذای کودک توصیه نمی شود.
اگر در تهیه غذا به شیر احتیاج داشتید می توانید از شیر خودتان استفاده کنید.
طعم و قوام غذاها باید متنوع باشد تا کودک به همه آن ها عادت کند.
تشنگی کودک را می توانید با آب جوشیده سرد شده و پس از یک سالگی با آب میوه، میوه به خصوص در فصل گرما برطرف نمود. مقدار آن نباید آنقدر باشد که معده کودک را پر کند و مکیدن را در او کاهش دهد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.