چالشهای جراحیهای زیبایی در ایران
بیست و چهارمین کنگره بین المللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران ۱۵ بهمن در هتل اسپیناس تهران آغاز شده و تا ۱۹ بهمن ادامه دارد. این رویداد علمی فرصتی برای تبادل آخرین دستاوردها و یافتههای جراحی پلاستیک و زیبایی است و متخصصان داخلی و بینالمللی در آن حضور دارند.
بیست و چهارمین کنگره بین المللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران ۱۵ بهمن در هتل اسپیناس تهران آغاز شده و تا ۱۹ بهمن ادامه دارد. این رویداد علمی فرصتی برای تبادل آخرین دستاوردها و یافتههای جراحی پلاستیک و زیبایی است و متخصصان داخلی و بینالمللی در آن حضور دارند.
دکتر احمد توسلی اشرفی دبیر علمی کنگره گفت: «این کنگره با حضور اساتید برجسته داخلی و خارجی از رشتههای مختلف پزشکی از جمله متخصصان جراحی پلاستیک، گوش و حلق و بینی و درماتولوژی برگزار میشود. برخی از متخصصان بهصورت حضوری و برخی دیگر بهصورت آنلاین در این رویداد علمی شرکت مبکنند.».
وی افزود: «یکی از موضوعات مورد بحث در این کنگره کاهش سن متقاضیان جراحیهای زیبایی در ایران است. تمایل به جراحیهای زیبایی در سنین پایینتر از گذشته نیز وجود داشته و به دلایل مختلفی همچنان ادامه دارد. در سنین ۱۶ تا ۲۴ سال، مسئله بادی ایمیج (تصویر ذهنی فرد از بدن خود) تأثیر زیادی در تصمیمگیری افراد برای انجام عملهای زیبایی دارد. در سنین میانسالی، معمولاً خانمهایی که پس از زایمان دچار تغییرات بدنی شدهاند، متقاضی این جراحیها هستند. در سنین بالای ۵۰ سال نیز عملهای لیفت صورت، گردن و تزریق چربی برای جوانسازی پوست انجام میشود.»
دکتر بابک نیکومرام، رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در آستانه برگزاری بیست و چهارمین کنگره بینالمللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، اظهار داشت: «ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین تعداد جراحیهای زیبایی را در سطح جهانی به خود اختصاص داده است. با این حال، این حوزه با مشکلات و چالشهای متعددی روبرو است. یکی از مهمترین چالشها، عدم نظارت دقیق بر فعالیت و یا تبلیغات پزشکنماهایی است که بدون داشتن تخصص کافی و آموزشهای مورد تایید وزارت بهداشت، اقدام به انجام مداخلات زیبایی میکنند. این موضوع منجر به انجام جراحیهای غیرضروری و بروز مشکلات جدی برای افرادی شده که تحت این اعمال قرار میگیرند.»
وی افزود: «جراحان پلاستیک در مواجهه با خواستههای اغراقآمیز بیماران، بهویژه در مواردی که تغییرات شدید در چهره و اندام درخواست میشود، آموزشهای لازم را دیده و به تعهدات اخلاقی و حرفهای خود پایبند هستند. با این حال، ورود افراد غیرمتخصص به این حوزه کنترل شرایط را دشوار کرده است. این مدعیان جراحی پلاستیک باید از انجام اعمالی که ممکن است به سلامت جسمی و روانی بیماران آسیب برساند، خودداری کنند. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که برخی افراد، با تبلیغات اغواگرانه و گمراهکننده، اقدام به جذب بیماران کرده و به دلیل عدم رعایت حداقل استانداردهای معتبر در جراحی پلاستیک، مراجعان خود را در معرض خطرات جدی و جبرانناپذیر قرار میدهند.»
فرصتی برای تبادل علمی در حوزه زیبایی
بیست و چهارمین کنگره بین المللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران فرصتی برای هماندیشی متخصصان این حوزه و بررسی تازهترین پیشرفتها در زمینه جراحیهای زیبایی است. در کنار آن بررسی دلایل کاهش سن متقاضیان جراحیهای زیبایی و تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بر این روند از موضوعات مورد توجه این رویداد علمی خواهد بود.
دکتر محمدرضا قاضی سعیدی، نایب رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران در توضیح این رویداد اظهار داشت: «این کنگره صرفا بر پایه ارسال مقالات عمومی شکل نگرفته است بلکه ما با دقت و وسواس بالا سخنرانان را از میان برجستهترین متخصصانی که در این حوزه دستاوردهای علمی و عملی دارند انتخاب کردهایم. بسیاری از آنها با ما همکاری داشتهاند و با بررسی تجربیات و مقالات ارزشمندشان بهترینها را برای سخنرانی دعوت کردهایم.
قاضی سعیدی افزود: «این پنلها با حضور افراد باتجربهای برگزار میشوند که طی یک ساعت تمامی جنبههای تخصصی موضوعات مرتبط را با شرکتکنندگان به اشتراک میگذارند.»
متخصصانی از کشورهای آمریکا، کانادا، بلژیک، هلند، ایرلند، ترکیه، روسیه، آرژانتین، اسپانیا، برزیل، انگلستان و عراق، در این کنگره حضور داشته و آخرین یافتههای علمی خود را ارائه می کنند.
یکی دیگر از محورهای اصلی این کنگره معرفی و بررسی جدیدترین تکنولوژیهای جراحی زیبایی است. به گفته دکتر قاضی سعیدی شش شرکت برتر تجهیزات پزشکی آخرین فناوریها و دستگاههای مرتبط با جراحی زیبایی را در این کنگره بصورت ورکشاپ برگزار میکنند. این کنگره فرصتی است برای پزشکان و متخصصان که با آخرین پیشرفتهای تکنولوژی در حوزه جراحیهای زیبایی آشنا شوند و این دانش را در عمل به کار گیرند.
دکتر قاضی سعیدی تاکید کرد: «تلاش ما این است که این کنگره به صورت مستمر برگزار شود و هر سال شاهد ارتقای سطح علمی و تخصصی آن باشیم تا بتوانیم در به روز نگه داشتن دانش جراحان و متخصصان زیبایی نقش مؤثری ایفا کنیم.»
دکتر علیرضا صابری، دبیر اجرایی بیست و چهارمین کنگره بینالمللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در نشست خبری این کنگره که در دفتر انجمن برگزار شد، اعلام کرد: «در این کنگره، از بیش از ۱۲ کشور دنیا، ۳۰ استاد برجسته جراحی پلاستیک حضور خواهند داشت. علاوه بر سخنرانیهای خارجی، ۶۰ سخنرانی از اساتید داخلی نیز ارائه خواهد شد.»
کنگره های علمی پزشکی در نهایت به نفع بیماران است
کنگره های علمی راهی برای افزایش سطح علمی پزشکان است و این اتفاق در نهایت به نفع بیماران خواهد بود.
دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی، رئیس بیست و چهارمین کنگره بین المللی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران به یکی از مهمترین فعالیتهای علمی انجمن جراحان پلاستیک ایران، یعنی برگزاری کنگرهها و سمینارهای علمی اشاره کرده و میگوید: «در سال گذشته ما موفق به برگزاری چندین کنگره و سمینار علمی با حضور اساتید برجسته داخلی و بینالمللی شدیم. این کنگرهها فرصتی بینظیر را برای جراحان پلاستیک فراهم آورد تا بهروزترین اطلاعات و تکنیکهای جراحی را بیاموزند. به ویژه حضور متخصصان بینالمللی در این رویدادها، تبادل تجربیات و ارتقای سطح علمی جراحان ایرانی را تسهیل کرده است.
وی می افزاید: «ما همیشه تلاش کردهایم که علاوه بر توسعه دانش، ارتباط میان جراحان ایرانی و متخصصان برجسته جهانی را تقویت کنیم. این تعاملات علمی در نتیجه به نفع جراحان کشور و بهبود کیفیت درمانهای انجام شده در ایران بوده است.»
دکتر کلانترهرمزی به اهمیت آموزشهای عملی و دورههای تخصصی اشاره کرده و و اظهار می کند: «در سال گذشته انجمن جراحان پلاستیک ایران توانست دورههای آموزشی متعددی را برای جراحان برگزار کند. این دورهها شامل کارگاههای آموزشی در زمینههای جراحیهای زیبایی، ترمیمی و میکروسرجری بوده است. ما در این دورهها سعی کردهایم تا جراحان پلاستیک با جدیدترین تکنیکها آشنا شوند و مهارتهای خود را ارتقا دهند.»
او تاکید کرد که این آموزشها نه تنها برای جراحان جوان و تازهکار مفید است بلکه حتی جراحان با تجربهتر نیز از آنها بهره میبرند. به اعتقاد او با توجه به پیشرفتهای روزافزون در علم پزشکی و جراحی، هر جراح نیاز دارد تا بهطور مداوم دانش و مهارتهای خود را بهروز کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼