۱۱۴۷۵۷
۱۹۸۸
۱۹۸۸

درمان بی اشتهایی در کودکان، دو دلیل

بی‌اشتهایی یا کم‌اشتهایی در کودکان ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از دلایل می‌تواند انتخاب نادرست مواد خوراکی از سوی والدین باشد.

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: «بی‌اشتهایی یا کم‌اشتهایی در کودکان ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از دلایل می‌تواند انتخاب نادرست مواد خوراکی از سوی والدین باشد.»

دکتر محمدرضا وفا دراین‌باره اظهار داشت: «اگرچه علل متعددی در بروز کم‌اشتهایی کودک می‌تواند نقش داشته باشد اما گاهی اوقات گنجاندن مواد خوراکی کهنه مثلاً نان بیات در وعده صبحانه یا گوشت چنجه در غذای کودک باعث کم‌اشتهایی و بی‌میلی کودک به خوردن غذا می‌شود.» وی در ادامه افزود: «ازآنجاکه در سنین پایین معمولاً جویدن طولانی غذا برای کودکان مشکل و به دلیل استحکام کم دندان‌هایشان برایشان سخت است، درصورتی‌که احساس کنند، غذا نیاز به جویدن بیشتری دارد و نمی‌توانند آن را راحت قورت دهند، ممکن است از خوردن غذا امتناع کنند. درحالی‌که برای تغذیه بهتر کودکان کم‌وزن و کم‌اشتها توصیه می‌شود مواد خوراکی به‌صورت تازه و نرم که نیاز به جویدن بیشتری ندارد، در برنامه غذایی‌شان گنجانده شود.»

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه جویدن به احساس سیری زودهنگام کمک می‌کند، گفت: «طبیعی است وقتی کودک برای بلعیدن نان کهنه یا گوشت چنجه نیاز به جویدن بیشتری دارد، (چون جویدن به ایجاد احساس سیری زودهنگام کمک می‌کند) سریع‌تر احساس سیری کند. مثلاً آب سیب به این دلیل که نیاز به جویدن ندارد، احساس سیری کمتری ایجاد می‌کند تا خود سیب که نیازمند جویدن است. بنابراین اگر میوه‌هایی هم با بافت سفت و محکم که نیاز به جویدن بیشتری دارند، به کودک بدهید ممکن است از خوردن آن امتناع کند به همین دلیل گاهی بهتر است آبمیوه تازه را در برنامه غذایی او بگنجانید.»

وفا در ادامه گفت: «در ضمن اگر گاهی احساس می‌کنید که کودک اشتهایش را از دست داده در این‌گونه موارد بهتر است برنامه هفتگی غذایی او را بررسی کنید و تنوعی در غذای کودک به وجود آورید.»

منبع: سیمرغ

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.