۱۱۴۹۰۷
۱۷۹۳
۱۷۹۳

تربیت درست کودکان، این مهارت ها مهمند

زندگی چیزی بیش از این مهارت‌های ابتدایی است که کودک در مدرسه می‌آموزد.

همه ما می‌دانیم که در مدرسه به کودکان، مهارت‌های علمی و خواندن و نوشتن آموزش می‌دهند؛ اما کودک به مهارت‌های بیشتری در طول زندگی نیاز دارد که هیچ گاه مدرسه آنها را آموزش نمی‌دهد و خود والدین باید در نقش یک معلم استثنایی چیزهای مهم زندگی را به او بیاموزند.

زندگی چیزی بیش از این مهارت‌های ابتدایی است که کودک در مدرسه می‌آموزد. کمی فکر کنید و به تجربه خودتان در زندگی باز گردید. آیا زمانی که از دبیرستان فارغ التحصیل شدید، تمامی مهارت‌های خوب زندگی کردن و موفقیت را یاد گرفته بودید؟ اگر خوش شانس بوده باشید، توانسته‌اید چگونه خواندن و پایه و اساس ریاضی را یاد بگیرید و اگر خیلی خوش شانس بوده باشید و مطالعه به عنوان یک عادت خوب در شما باقی مانده باشد، می‌توانید وارد دانشگاه شوید و به تحصیل ادامه دهید.

اما آیا برای زندگی کردن آماده بودید؟ به احتمال زیاد خیر. مگر اینکه پدر و مادر دلسوز و فهمیده‌ای داشته‌اید که این مهارت‌ها را به شما آموزش داده باشند. بیشتر افراد به دلیل ندانستن این مهارت‌ها با مشکلات فراوانی در طول زندگی مواجه شده و متحمل خسارت‌های زیادی می‌شوند.

این مهارت‌ها بخشش اساسی از زندگی هستند که باید به آنها به عنوان یک برنامه آموزشی نگاه شود و والدین موظفند قبل از رسیدن کودکان به سن بزرگسالی، این مهارت‌ها را به آنها آموزش دهند. در این مقاله به برخی از این مهارت‌ها اشاره شده است؛ اما حتماً مهارت‌‌های دیگری نیز وجود دارند که شما می‌توانید به این فهرست اضافه کنید و این فقط یک نقطه شروع است.

در مورد نحوه تدریس این مهارت‌ها به این موضوع توجه داشته باشید که نباید آنها را به صورت سخنرانی و یا کتاب درسی آموزش داد؛ بلکه بهتر است با نشان دادن مثال یا گفت وگو باشد. به کودک اجازه دهید خودش این مهارت‌ها را انجام دهد؛ حتی اگر مرتکب اشتباه شود. البته روی عملکرد آنها نظارت داشته باشید و به مرور نظارت خود را کاهش دهید. برخی از این مهارت‌ها عبارتند از:

پس‌انداز کردن:
کمتر از درآمد خود خرج کنید. این موضوع بسیار ساده است؛ ولی همین موضوع ساده برای بسیاری از بزرگسالان قابل درک نیست و یا نمی‌توانند آن را اجرا کنند. از همان کودکی به فرزندان خود آموزش دهید که قسمتی از پولشان را در بانک پس‌انداز کنند. برای او یک هدف تعیین کنید و به او بیاموزید که چگونه برای رسیدن به آن هدف پس‌انداز کند.

بودجه‌بندی:
بسیاری از ما بزرگسالان نیز از این موضوع هراس داریم و از آن رنج می‌بریم؛ چرا که درک و مهارت های لازم برای بودجه‌بندی نداریم. اجازه ندهید کودکان بزرگ شوند و در بزرگسالی با مشکل روبه‌رو گردند، بلکه از همان سنین کودکی این کار را به آنها آموزش دهید و بگویید، به همین دلیل است که دانستن ریاضیات پایه در زندگی اهمیت دارد.

پرداخت قبوض:
گاهی اوقات پرداخت صورتحساب‌ها را به صورت آنلاین و یا در دنیای واقعی به فرزند خود بسپارید و به او یاد دهید که چگونه قبض و یا چک‌های بانکی را باید پر کند و تذکر دهید که حتماً آن قبوض را بموقع و سروقت پرداخت کند.

سرمایه‌گذاری:
سرمایه‌گذاری چیست و انجام آن چه ضرورتی دارد؟ چگونه باید آن را انجام دهید و روش‌های آن چگونه است؟ وظیفه یک سرمایه‌گذار چیست؟ تمامی این پرسش‌ها، بحث‌های خوبی هستند که می‌توانید در مورد آنها با نوجوانان به گفت‌وگو بپردازید.
خیریه و صدقه:
به فرزندان تان یاد دهید که چگونه از پول خود استفاده و چگونه به موقع و داوطلبانه در مسائل اجتماعی و امور خیریه و کمک به دیگران، آن را خرج کنند.

صرفه‌جویی:
این موضوع را باید از سنین بسیار پایین به کودکان آموزش داد.

اینکه چگونه یک خرید موفق داشته باشید و چگونه کیفیت و قیمت محصولات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید، چگونه از لوازم خود نهایت استفاده را بکنید و چگونه از خرید لوازم به درد نخور و بلااستفاده خودداری کرده و به جای اینکه پول خود را در رستوران‌ها خرج کنید یک غذای سالم و مقوی در منزل بخورید، تمامی اینها موضوعاتی است که باید از کودکی به فرزندان‌تان آموزش دهید.

مثلا می‌توانید وقتی برای خرید عید بیرون می‌روید، به آنها آموزش دهید که فقط چیزهای ضروری را خریداری کنند.

اعتبار:
این موضوع یکی از مشکلات بسیاری از بزرگسالان است که بدون اینکه اعتبار داشته باشند، بی‌اندازه خرید می‌کنند و بدهکار می‌شوند. به کودکان خود آموزش دهید که از بدهی دوری کنند و در برابر خرید و پرداخت پول مسئول باشند.

بازنشستگی:
در مورد بازنشستگی همیشه این سوال مطرح است که آیا بهترین روش برای زندگی این است که آهسته آهسته و در تمام زندگی کار کنید و یا یک دوره سخت کار کنید و یک دوره در آرامش و بازنشستگی به سر ببرید؟

تفکر انتقادی:
این روزها فرزندان ما به گونه‌ای تربیت می‌شوند که همانند یک روبات عمل کنند و فقط به معلم گوش بدهند، ولی سوالی نپرسند. در واقع هر چیزی را که به آنها گفته می‌شود، بدون تفکر بپذیرند و یک کارمند خوب باشند؛ بدون اینکه هیچ اعتراضی کنند.

شاید اگر شما رئیس یک اداره و یا یک سیاستمدار باشید، دلتان بخواهد کارمندتان چنین فردی باشد؛ ولی آیا دلتان می‌‌خواهد که کودک شما نیز چنین شخصیتی داشته باشد؟ مسلماً خیر. گفت وگو یکی از بهترین راه‌ها برای آموزش این مهارت است.

صبر:
یکی از مهم‌ترین راه‌های موفقیت، صبر است. اگرچه فرزند شما در کودکی شور و ذوق زیادی دارد و به راحتی این موضوع را درک نمی‌کند، ولی این موضوع بسیار مهم است.

ضد رقابت:
به تمامی بچه‌ها، رقابت آموزش داده می‌شود، ولی آنچه یک فرد بالغ به آن نیاز دارد، چگونگی کنترل احساس خشم و رفتار با دیگران است. به کودک خود آموزش دهید که اگر به دیگران کمک کند تا موفق شوند، مطمئنا خود او نیز موفق خواهد شد و آنها نیز در عوض به او کمک خواهند کرد.

به او یاد دهید که قبل از شروع هر نوع رقابتی می‌تواند با دیگران همکاری کرده و کار گروهی انجام دهد. به عبارت دیگر، به جای اینکه تعداد دشمنان خود را با رقابت زیاد کند، با همکاری، تعداد دوستان خود را افزایش دهد.

مسائل و فعالیت‌های آموزشی از جمله مهارت‌هایی هستند که هم پسران و هم دختران باید آن را یاد بگیرند. اینکه چگونه از یک وسیله مراقبت کنید، یادگیری و چگونگی کار با دستگاه‌ها و تجزیه و تحلیل آنها برای هر دو جنس ضروری است.

خانه‌داری:
چگونگی رفع مشکلات جزئی در خانه، از جمله کارهای جزئی لوله‌کشی، برقکاری، گرمایش و سرمایش، نقاشی و ... یکی از مهارت‌های ضروری زندگی است تا برای هر مشکل کوچکی مجبور نباشید به افراد حرفه‌ای مراجعه و بابت آن هزینه کنید.

انگیزه:
کلید دستیابی به اهداف، نظم و انضباط نیست، بلکه انگیزه است. با در نظر گرفتن اهداف کوچک و قابل دسترس برای کودکان، به آنها انگیزه دهید و بعد از دستیابی به هدف به تدریج با ایجاد اهداف بزرگ‌تر، انگیزه آنها را در زندگی گسترش دهید.

عشق و مهربانی:
به کودکان خود یاد دهید که درد و رنج دیگران را دریابند و آن را درک و با آنها همدردی کنند. یاد دهید که برای دیگران خوشبختی بخواهند و به دیگران محبت کنند، این موضوع، مهارتی است که هیچ‌گاه در مدارس آموزش داده نمی‌شود و اغلب فقط یاد می‌گیرند به جای درک مشکلات یکدیگر در کار هم دخالت کنند.

تمیز کردن:
بسیاری از کودکان بدون اینکه یاد بگیرند چگونه لباس خود را بشویند و چگونه خانه را تمیز کنند و...، بزرگ می‌شوند. آنها حتی نمی‌دانند چگونه از ماشین لباسشویی استفاده کنند. به جای اینکه تمامی کارهای نظافت کودکان را خودتان انجام دهید، به آنها بیاموزید که چگونه خودشان آنها را انجام دهند.

هدف دینی:
داشتن یک هدف دینی کودک‌تان را پرانگیزه‌تر می‌کند.

گسترش روابط صمیمی:
بهترین روش برای گسترش روابط صمیمانه و آموزش این مهارت به کودکان، داشتن روابط صمیمی با همسر و ایجاد روابط منطقی در منزل است.

موفقیت، تفکر مثبت:
اگرچه داشتن تفکر انتقادی در زندگی بسیار اهمیت دارد، ولی تفکر و داشتن چشم‌انداز مثبت نیز در زندگی مهم است. همه مسائل زندگی می‌توانند در جهت مثبت و بهتر شدن تغییر کنند. به جای اینکه شکایت کنید، یک راه‌حل صحیح بیابید و مهم‌تر از همه اینکه به خودتان ایمان داشته باشید و به کودکان‌تان یاد دهید مثبت بیندیشند و افکار منفی را از خود دور کنند.

خواندن:
مطمئناً در مدرسه، خواندن به تمامی کودکان آموزش داده می‌شود؛ اما اغلب به شیوه‌ای خسته‌کننده و تکراری. به کودکان‌تان آموزش دهید دنیای تخیلی شگفت‌انگیزی وجود دارد و آنها را وادار کنید به جستجو و کاوش بپردازند و از طریق اینترنت و سایر امکانات، چیزهای جدید را بیاموزند.

گوش دادن:
آیا هیچ‌گاه در مدارس، کودکان ما می‌آموزند چگونه گوش دهند و یا اینکه چگونه با کسی صحبت کنند؟ احتمالاً به همین دلیل است که بسیاری از بزرگسالان نیز این مهارت را ندارند. به کودکان خود یاد دهید که چگونه صبورانه به صحبت‌های طرف مقابل خود گوش دهند و چگونه صحبت کنند. این یک مهارت اجتماعی بسیار مهم است که آموزش آن باید از خانه آغاز شود.

نظم و ترتیب:
به کودکان بیاموزید که چگونه تمامی چیزها را سر جای خود بگذارند، چگونه کارهای مهم انجام دهند، چگونه اوراق و کتاب و وسایل خود را مرتب و منظم کنند.

شادی:
در حال زندگی کنید، به دلایل خاصی این مهارت در زندگی بسیار اهمیت دارد. اگرچه تمامی کودکان در لحظه زندگی می‌کنند، از لحظه به لحظه زندگی‌ لذت می‌برند، اما همانطور که بزرگ‌تر می‌شوند، کم‌کم این مهارت را فراموش می‌کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.