۱۱۸۴۸۳
۲۱۹۶
۲۱۹۶

عفونت ادراری در کودکان، درمان موثر

آزمایش ادرار باید در بچه‌ها به ویژه در پسران خیلی جدی گرفته شود.

نوزادان و کودکانی که در هنگام دستشویی گریه و بی‌قراری می‌کنند بسیار مشکوک به عفونت مجاری ادراری هستند. شاید شما هم اگر کمی در فامیل و اطرافیان چشم بچرخانید به این کودکان بر بخورید. به همین دلیل پدر و مادران باید به عادت‌های تخلیه فرزند‌شان دقت کنند تا اگر بیشتر شده بود فورا او را به پزشک ببرند. بنابر‌این ما از دکتر وحیده صباغی، پزشک عمومی، خواستیم تا درباره تشخیص و درمان این بیماری برای‌مان توضیح دهد.
دکتر صباغی درباره تشخیص و درمان بیماری می‌گوید: اعضای خانواده باید درباره عفونت ادراری در بچه‌های زیر ۲ سال خیلی دقت کنند. همه عفونت‌های ادراری درمان دارویی دارند و به کودکان مبتلا به این عفونت باید آنتی‌بیوتیک داده شود. زمانی که پزشک با مشاهده علائم بیماری کودک، به عفونت مجاری ادراری در کودک مشکوک می‌شود و با آزمایش ادرار آن را تأیید می‌کند، در دوره‌ای برای او آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند که معمولا این دوره ۷ تا ۱۰ روزه است. یک هفته بعد از پایان یافتن این دوره،‌ادرار کودک باید دوباره آزمایش شود.
آزمایش ادرار باید در بچه‌ها به ویژه در پسران خیلی جدی گرفته شود چون این بیماری در بین پسر ‌بچه‌ها زیاد شایع نیست و باید علت و دلیل ایجاد بیماری پیدا شود. تکرار مجدد آزمایش به این دلیل انجام می‌گیرد که بررسی کنند میکروب ضعیف شده یا از بین رفته است. همچنین بعد از پایان دوره درمان یک هفته وقفه می‌اندازند و به بچه دارو نمی‌دهند تا آزمایش ادرار بعدی را از او بگیرند و مشاهده کنند که عفونت ادراری از بین رفته است یا نه. چون ماندن عفونت ادراری ممکن است باعث پیشرفت تدریجی عفونت ادراری از مثانه به کلیه شود و کلیه را به عوارض زیادی دچار ‌کند.

دکتر صباغی با بیان اینکه آزمایش ادرار دوم اهمیت زیادی دارد می‌گوید: ممکن است باکتری به‌طور کامل از بین نرفته باشد و با توجه به سیستم ایمنی ضعیف بچه‌ها دوباره رشد کند و منجر به عود بیماری شود اما با انجام آزمایش ادرار، پزشکان می‌توانند از هر گونه عود دوباره باکتری جلوگیری کنند. همچنین وقتی پسر بچه‌ای به‌طور مرتب دچار عفونت ادراری می‌شود،‌بسیار مشکوک به عفونت است چون پسر‌ها بسیار کمتر از دختر‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند. بنابر‌این پزشکان باید علت آن را پیگیری و بررسی کنند. چون شاید بیماری کودک به شن‌ریزی کلیه، تنگی پیش آبراه و ریفلاکس یا برگشت ادرار از مثانه به کلیه مربوط باشد.
یکی از علائم پیلو نفریت استفراغ است. اگر یک کودک زیر ۲ سال دچار تب بالا شود و بد‌حال باشد به‌طوری که تحمل خوردن خوراکی نداشته باشد باید در بیمارستان بستری شود و آنتی‌بیوتیک‌ها را به صورت وریدی به او بدهند.
عفونت مجاری ادراری راه پیشگیری خاصی ندارد. به همین دلیل دکتر صباغی درباره آن می‌گوید: تنها کاری که والدین می‌توانند انجام دهند،‌این است که در زمان آموزش دستشویی رفتن و شستشو به بچه‌ها، به آنها یاد بدهند که هیچ‌گاه دست‌شان را از ناحیه مقعد به طرف ناحیه مجرای ادراری نکشند. مادران هم نباید نوزادان یا شیر‌خواران‌شان را به این شکل بشویند چون باکتری‌های ناحیه روده‌ای در دهانه مجاری ادراری جمع شده و وارد آن می‌شوند.
در صورتی که عفونت مجاری ادراری به موقع تشخیص داده نشود و یا نادیده گرفته شود باعث آسیب به بافت کلیه می‌شود. بنابر‌این صبامادر‌ها باید حتما به علائم ادراری کودک حساس باشند و هر تغییر رنگ و ی توصیه می‌کند: مادران نباید هر بوی ادرار را عفونت تلقی کنند بلکه اگر مشاهده کردند رنگ ادرار فرزند‌شان تیره شده حتما به مقدار آب مصرفی آنها و تعداد دستشویی رفتن‌شان توجه کنند.
اما اگر تغییر رنگ ادرار کودک به اندازه‌ای است که به قرمزی می‌زند، تکرر ادرار پیدا کرده یا سوزش دارد، باید حتما آزمایش ادرار بدهد. گرما به‌طور مستقیم باعث ایجاد این بیماری نمی‌شود اما مصرف مایعات به پیشگیری از این بیماری خیلی کمک می‌کند چون باعث می‌شود کلیه دفع داشته باشد. اما زمانی که ادرار زیاد در مثانه بماند، هم احتمال سنگ‌های مثانه‌ای را بالا می‌برد و هم عفونت ادراری.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.