۱۲۰۳۴۹
۱۹۷۱
۱۹۷۱

روش آموزش نظم به کودکان، یاد بگیرید

همین حالا به اتاق کودکتان بروید و طوری روی زمین بنشینید که هم قد او شوید.

میلیون ها مادر هر روز از این جمله چندین بار استفاده می کنند: «اتاقتو جمع کن!» در واقع یکی از مشکلات بیشتر پدر و مادرها این است که چطور می توانند نظم و ترتیب را به کودکان به خوبی آموزش دهند تا اتاق آنها و همینطور سایر قسمت های خانه همیشه تمیز و مرتب باشد. به فرزندتان راه و رسم تازه ای یاد بدهید و انگیزه لازم برای نظم و انضباط را فراهم کنید تا از خانه ای شلوغ و به هم ریخته در امان بمانید.

توجه به فضای اتاق
همین حالا به اتاق کودکتان بروید و طوری روی زمین بنشینید که هم قد او شوید. حالا به اطراف اتاق خوب نگاه کنید. فضاهای خالی، تخت و میز و وسایل شخصی او را مورد بررسی قرار دهید. در اینجاممکن است کمی متعجب شوید! در واقع ممکن است آنچه از دیدگاه شما برای نظم و ترتیب اتاق کافی است، جوابگوی نیاز کودکان نباشد. شاید باز و بسته کردن کشوی کمد دیواری برای شما ساده به نظر برسد ولی برای فرزندخردسالتان دشوار باشد.
ممکن است به راحتی نتواند خودش را به چوب لباسی برساند یا اینکه چوب لباسی ها برای لباس های کوچک او ساخته نشده اند. بنابراین یکی از اولین گام ها برای کمک به کودکان این است که اسباب ساماندهی را متناسب با سن آنها در نظر بگیرید. برای کودکان کوچکتر میله چوب لباسی را در سطح پاین تری از کمد دیواری نصب کنید. محفظه یا سبدهایی را روی زمین قرار دهید تا کودک بتواند اسباب بازی هایش را داخل آنها بریزد.این سبدها می توانند چوبی، پلاستیک یا حتی پارچه ای باشند. برای لباس های زیر و جوراب ها هم سبد دیگری را در نظر بگیرید. سپس به کودک بگویید که هر کدام از وسایلش را باید در کدام قسمت از اتاق بگذارد و هر روز او را کنترل کنید تا به طور کامل یاد بگیرد.

مشاوری برای کودک
روش درست ساماندهی را به کودک یاد بدهید و بعد از او انتظار نظم و انضباط داشته باشید. به جای اینکه مدام از نامرتب بودن اتاقش ایراد بگیرید ببینید کجای کار ایراد دارد. جولی مورگنسترن یک فرد حرفه ای در این زمینه است که کتاب درباب ساماندهی فضای داخلی خانه منتشر کرده است. او پیشنهاد می کند که شما باید برای ایجاد نظم و ترتیب به عنوان مشاور کودک رفتار کنید.وقتی او را به کاری تشویق می کنید، موضوع را دنبال کنید ببینید تا چه حد قابل اجراست و اگر بی نتیجه بوده، دلیل عدم موفقیت فرزندتان کجاست. پس باید بفهمید اشکال کار کجاست و چرا کودک نمی تواند مرتب شود. درباره ایده های خودتان توضیح دهید و اگر نظم دهنده ای می خرید، روش استفاده آن را هم توضیح دهید و البته خودتان در نظم و ترتیب الگوی خوبی باشید.

ساده سازی نظم و ترتیب
این روزها بیشتر اتاق های خواب کوچک هستند و ممکن است کودک شما هم برای قرار دادن وسایلش فضای زیادی در اختیار نداشته باشد. نبود کمد دیواری هم بهانه خوبی برای به هم ریختگی است. شاید کمدها را با لباس های فصل های دیگر، اسباب بازی های اضافی یا حتی سایر اسباب و اثاثیه خانگی پر کرده اید. در این صورت نباید از کودک انتظار داشته باشید که با وجود کمد دیواری های لبریز از کالاهای مختلف باز هم تمیز و مرتب باشد. اگر با چنین مشکلی روبرو هستید اول از همه به شما توصیه می کنیم که وسایل را گروه بندی کنید. اسباب های اضافی را دور بریزید یا به نیازمندان ببخشید و بعد با داشتن وسایل کمتر، نظم و ترتیب را ساده تر کنید. اول از همه به سراغ لباس ها بروید. لباس هایی که فصلشان گذشته و همینطور آنهایی را که برای فرزندتان کوچک شده جدا کنید و جای دیگری را برایشان در نظر بگیرید یا به سایرین اهدا کنید. به این فکر کنید که آیا فرزندتان تمام تی شرت هایی که از چوب لباسی آویزان شده را می پوشد؟ پس لباس های اضافی را از کمد بیرون بیاورید. با این کار حجم لباس ها کمتر شده و نظم دادن به آنها ساده تر می شود.

نظم آموزی در قالب بازی
اگر می خواهید نظم و ترتیب فقط چند روز میهمان کودک شما نباشد از قانون برچسب نویسی استفاده کنید. برای کودکانی که به مدرسه نمی روند عکس هایی را با کمک کامپیوتر تهیه کنید و از آنها پرینت بگیرید. این تصاویر می تواند شامل جوراب، لباس، عروسک و لگو باشد.
برچسب ها را داخل بخش های کمد دیواری، کشوها و کارتن بچسبانید. با این شیوه کودکاز سنین کم یاد می گیرد که هر کدام از وسایلش را باید در کجا قرار دهد. در ابتدا می توانید تصاویر را روی قسمت های مختلف اتاقت بچسبانید و بعد با کودک کمی بازی کنید. اشیای مختلف را به او بدهید و از او بخواهید آنها را در جای مناسب خودشان قرار دهد. بدین ترتیب کودک ضمن بازی نظم و ترتیب را هم یاد می گیرد.

جایی برای اسباب بازی ها
شاید کودک شما اسباب بازی های زیادی در اتاقش دارد و یک دلیل به هم ریختگی اتاق به همین اسباب بازی های فراوان مربوط می شود. برای مرتب کردن اسباب بازی ها تهیه کتابخانه ای کوتاه یا نصب تعدادی طاقچه روی دیوار یک ایده خوب است اما قبل از اینکه اسباب بازی ها را روی طاقچه بچینید یک جعبه پلاستیکی یا مقوایی بزرگ بردارید و اسباب بازی هایی را که کودک کمتر به آن توجه می کند داخل جعبه بریزید، در آن را ببندید و در جای دیگری از خانه قرار دهید. بعد اسباب بازی های باقیمانده را با کمک کودک روی طاقچه قرار دهید و از کودک بخواهید هر بار بعد از تمام شدن بازی، اسباب بازی ها را سر جایشان قرار دهد. بعد از چند ماه می توانید بعضی از اسباب بازی های داخل جعبه را با اسباب بازی های داخل اتاق تعویض کنید.در این صورت کودک دوباره به آنها علاقمند می شود و دیگر این اسباب بازی ها همیشه روی زمین اتاق پراکنده نیستند. این پیشنهاد برای کودکان کم سن و سال مفید است. برای کودکان بزرگتر می توانید ابتکارات دیگری را در نظر بگیرید. طبقات بالایی کمد دیواری را به جایی برای قرار دادن اسباب بازی های کم مصرف تبدیل کنید. تعدادی جعبه کفش را خوب تمیز کنید و بعد اسباب بازی ها را در چند گروه قرار دهید مانند ماشین ها، عروسک ها، لگوها و … هر کدام را داخل یک جعبه بریزید و نام گروه اسباب بازی ها را روی جعبه یادداشت کنید. این جعبه ها برای قرار دادن اسباب بازی های کوچک و حتی سی دی ها، کتاب و مجلات مناسب هستند.

با این تدبیر حفظ نظم اتاق برای فرزندتان آسانتر می شود. سعی کنید چیدمان اسباب بازی ها را از قسمت های کم ارتفاع و کم اتاق شروع کنید. وسایلی که بیشتر مورد توجه کودک است در طبقات پایین تر قرار دهید و اسباب بازی های فانتزی را در طاقچه های بالایی بگذارید. حتی می توانیدخرس پولیشی محبوب کودک را روی زمین یا روی یک صندلی کوچک بنشانید و یک لوکوموتیو طویل را روی قفسه های بالاتر قرار دهید.
منبع: بردوک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.