۱۲۱۵۱۴
۲۸۸۴
۲۸۸۴

قدرت تخیل در کودکان، چه روندی دارد؟

خیال پردازی بخشی از فواید طبیعی رشد در کودکان است و تا حدود هشت سالگی هم مهمان ذهن آنهاست.

والدین با به صدا درآمدن زنگ خطر تبدیل خیال‌‌‌بافی به توهم و هذیان گویی باید با مراجعه به مشاور شیوه برخورد با کودک را تغییر دهند.

امیر لطفی حقیقت استاد دانشگاه و روان شناس با اشاره به تعریف خیال‌‌‌بافی اظهار داشت: خیال پردازی بخشی از فواید طبیعی رشد در کودکان است و تا حدود هشت سالگی هم مهمان ذهن آنهاست.

وی با بیان اینکه خیال‌‌‌بافی یکی از عناصر اساسی تفکر خلاق است، تصریح کرد: کودکان در دنیای خیالی خود شادی، هیجان، آرامش، قدرت و خیلی از احساسات انسانی را تجربه می کنند.

لطفی حقیقت در ادامه گفت: زمانی که خیال پردازی از حد و اندازه عبور کند، خلاقیت کودک به هذیان گویی و توهم تبدیل شده و با تشدید اختلالات کودک، او دیگر مرز بین واقعیت و تخیل را تشخیص نمی دهد.

وی افزود: منشأ توهم کودکان، مشکلات خانودگی، کمبود عاطفه، حقارت و غیره است که اختلال در ارتباط با دوستان و زود رنجی را به همراه ترس و اضطراب به ارمغان می آورد.

لطفی حقیقت با بیان اینکه وقتی معیار مشخصی برای تربیت فرزندان وجود داشته باشد خیال‌‌‌بافی راحت تر کنترل می شود، تصریح کرد: والدین با به صدا در آمدن زنگ خطر توهم باید به مشاوره مراجعه کرده و شیوه برخورد خود را با خردسالان خود اصلاح کنند و در صورت نیاز حتی تذکرات لازم را به اقوام و مربیان مهدکودک و مدارس بدهند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.