۱۳۶۵۴۴
۲۰۰۸
۲۰۰۸

جیغ کشیدن کودکان، اجابت خواسته‌اش درسته؟

جیغ زدن یکی از راه های کودکان برای رسیدن به خواسته هایشان است.

آیا کودکتان زیاد جیغ می کشد؟ و تا رسیدن به خواسته هایش به این کار ادامه می دهد؟ چه راههای درمانی برای رفع این عادت در وی به کاربرده اید و از کدامیک نتیجه گرفته اید.

یک روان شناس با اشاره به اینکه جیغ زدن یکی از راه های کودکان برای رسیدن به خواسته هایشان است، تصریح کرد: والدین در ابتدا نسبت به جیغ زدن کودک خود مقاوت نشان می دهند اما در صورت ادامه دادن به این رفتار توسط کودک، خواسته های وی را اجابت می کنند به طوری که برای جیغ زدن به او جایزه می دهند.

دکتر ربابه غفار تبریزی با تاکید بر این که فرآیند کسب هویت در کودکان از ۱۸ ماهگی تا ۳ سالگی اتفاق می افتد، گفت: در این سنین کودکان خود را می یابند و خواسته هایشان خودنمایی می کند و در صورت عدم پاسخ دهی والدین، کودک برای دستیابی به هدف خود شروع به جیغ زدن می کند.

این روانشناس در رابطه با علل جیغ زدن کودکان در سن ۱۸ماهگی تا ۳ سالگی، افزود: تا قبل از ۱۸ ماهگی کودک تنها نیازهای فیزیولوژیک دارد اما در سن ۳ سالگی خواسته های فردی پیدا می کند به این صورت که اسم خود را می شناسد و می داند به عنوان مثال این توپ مال او است.

وی با اشاره به اینکه کودکان در سن ۳ سالگی با رفتارهایی از جمله دعوا کردن و جیغ زدن می خواهند وسایل اطراف مال آنها باشد، ادامه داد: بعد از ۳ سالگی کودکان باید برای بیان درخواست های خود دست از جیغ زدن بردارند اما متاسفانه به دلیل رفتارهای نادرست والدین معمولا نه تنها این رفتار در کودک متوقف نمی شود بلکه شدت می یابد.

دکتر غفار تبریزی با اشاره به اینکه جیغ زدن یکی از راه های کودکان برای رسیدن به خواسته هایشان است، تصریح کرد: والدین در ابتدا نسبت به جیغ زدن کودک خود مقاوت نشان می دهند اما در صورت ادامه دادن به این رفتار توسط کودک، خواسته های وی را اجابت می کنند به طوری که برای جیغ زدن به او جایزه می دهند.

وی ادامه داد: برخی اوقات وسیله ای دست کودک است و مادر می خواهد از او بگیرد اما وقتی کودک شروع به جیغ زدن می کند مادر از گرفتن وسیله منصرف می شود که این کار هم در واقع تقویت منفی است و کودک با جیغ زدن به خواسته اش می رسد. این روان شناس با اشاره به اینکه خواسته ها و جیغ زدن کودکان ۱.۵ تا ۳ ساله تا حدودی منطقی است، گفت: والدین نباید واکنش شدیدی در قبال این خواسته ها از خود نشان دهند و باید بپذیرند جیغ زدن در این سن از مراحل تکامل فرزندانشان محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه کودکان بعد از سن ۳ سالگی رشد عقلانی پیدا می کنند و تا حدودی مفاهیم را متوجه می شوند، بیان کرد: کودکان در این سن به راحتی می توانند حرف بزنند بنابراین بهتر است در این سن با یک متخصص روان پزشک مشورت کرد ضمن اینکه باید در مراحل رفتار درمانی با او برخورد مناسبی شود تا جیغ زدن را کنار بگذارد.
منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.