علت دروغگویی در کودکان، چیست؟
کودکان بعد از ۶ سالگی سریعا این واقعیت را درک میکنند که دروغگویی میتواند آنان را از میانه دردسرها و مشکلات مختلف بیرون بیاورد.
کودکان بعد از ۶ سالگی سریعا این واقعیت را درک میکنند که دروغگویی میتواند آنان را از میانه دردسرها و مشکلات مختلف بیرون بیاورد. اگر پیامدهای رفتار نادرست کودک بهاندازهای شدید باشند که کودک برای جلوگیری از تنبیه، دروغگویی را انتخاب کند و بعد هم در این کار به موفقیت برسد، دروغگویی برای او به یکی از فعالیتهای «خودتقویتی» (self-reinforcingg) تبدیل میشود.
تا زمانی که این ترفند بدون مشکل پیش برود، کودکان هم دوباره از آن استفاده میکنند. برای اینکه از تمایل کودکان به دروغگویی جلوگیری کنید، باید روشهای تنبیهی سختگیرانه و ترسناک را کنار بگذارید. این روشهای نادرست، کودک را تا حدی میترسانند که او هرگز نمیتواند واقعیت را برای شما بیان کند.
دروغهای بدخواهانه که به تکامل شناختی پیشرفتهتری هم نیاز دارند، بیشتر از همه با پیامدهای ناخوشایند همراه میشوند، چون کودک گفتن حرفی را انتخاب میکند که در ادامه به فرد دیگری آسیب خواهد رساند. دکتر ربکا چیکو (متخصص رشد کودکان) میگوید: «واقعا مهم است که اهمیت همدلی بین انسانها را به فرزندتان آموزش بدهید. کودک را ترغیب کنید به اینکه خودش را جای فرد قربانی بگذارد.
برای این کار میتوانید درباره عواطف انسانی با کودک صحبت کنید و حتی کتابهایی برایش بخوانید که از اهمیت مهربانی و همدلی صحبت میکنند».
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼