۱۳۸۳۷۶
۱۳۹۴
۱۳۹۴

علت حساسیت در کودکان (۲)

اگر بررسی‌های انجام‌شده نتوانست شما را به جواب برساند و عامل آلرژی‌زای مورد نظر را پیدا کنید، وقتی آن است که کودک‌تان را پیش پزشک ببرید.

کودک می‌تواند زمینه داشتن آلرژی را به ارث ببرد اما این مسئله الزاما درباره آلرژی‌های خاص صدق نمی‌کند. برای مثال اگر یکی از والیدن کودک به لحاظ بیولوژیکی دچار تب یونجه و یا آلرژی به حیوانات باشد، ۴۰ تا ۵۰ درصد این احتمال وجود دارد که کودک هم تا حدودی به آن آلرژی دچار شود. زمانی که هم پدر و هم مادر دچار آلرژی باشند، این احتمال در کودک به ۷۵ تا ۸۰ درصد می‌رسد.

از کجا بفهمیم که نوع آلرژی کودک چیست؟
این مسئله نیاز به دقت زیاد و در برخی مواقع کمک تست‌های پزشکی به منظور یافتن علت دقیق یک آلرژی دارد. یکی از نشانه‌های آن زمانی خواهد بود که حملات آلرژی رخ می‌دهد.
آلرژی به کپک معمولا در آب و هوای نمناک یا مرطوب آغاز شده و به سختی می‌توان آن را از انواع سرماخوردگی تشخیص داد. گرد و غبار و یا آلرژی به حیوانات هم اغلب با گرفتگی مجاری تنفسی در صبح و کل سال همراه است. آلرژی‌های مرتبط با گرده‌ها هم در فصل بهار، تابستان و پائیز شایع‌ترند.
متأسفانه اگر هم چند روز حیانات پشمالو یا کرک‌دارتان را به جایی در بیرون از خانه انتقال دهید، این تضمین را ایجاد نخواهد کرد که فرزندتان دچار آلرژی به حیوانات خانگی نشود. تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه جان هاپکینز نشان می‌دهد که بعد از انتقال یک گربه به فضای بیرون از خانه معمولا یک سال طول می‌کشد تا پرز و کرک آن به حد کافی از بین برود تا دیگر مسبب رنج و آزردگی افرادی نشود که آلرژی دارند.
از طرف دیگر، اگر کودک‌تان را از حیوان خانگی‌ای که دارید دور نگه دارید (مثلا او را به تعطیلات ببرید)، و به نظر بیاید که حالش بهتر شده باشد، آن‌وقت این مسئله می‌تواند نشانه بهتر شدن آلرژی او باشد.
اگر بررسی‌های انجام‌شده نتوانست شما را به جواب برساند و عامل آلرژی‌زای مورد نظر را پیدا کنید، وقتی آن است که کودک‌تان را پیش پزشک ببرید. پزشک، او را معاینه کرده و سؤالات زیادی خواهد پرسید. اگر بر این باور باشد که مشکل کودک ناشی از انواع آلرژی است، شما را مستقیما نزد یک متخصص آلرژی خواهد فرستاد یا برایش آزمایش خون خواهد نوشت تا میزان پادتن‌های آلرژی را در خون او شناسایی کند. مرحله بعدی، آزمایش پوست است که حین آن، یک متخصص آلرژی یا آلرژیست از مقادیر کمی از عوامل آلرژی‌زای معمولی روی پوست کودک استفاده خواهد کرد. اگر او نسبت به آن ماده حساسیت نشان دهد، در واقع واکنشی شبیه به نیش پشه در آن نقطه خواهد داشت. این واکنش در کودکان به مراتب جزئی‌تر از افراد بزرگسال است.

محافظت و مراقبت از کودک در برابر عوامل آلرژی‌زا
در این‌جا می‌خواهیم به بهترین روش‌ها برای مراقبت از کودکان در برابر شایع‌ترین عوامل آلرژی‌زا بپردازیم:

گرد و غبار
گرد و غبار در پارچه‌ها و فرش‌ها زندگی کرده و در تمام اتاق‌های خانه‌ هم به وفور وجود دارد. اما کودکان اغلب در اتاق خواب بیشتر در معرض آن هستند، یعنی جایی که بالش‌ها و ملحفه‌ها،‌ فضای مشترک کنه‌های واقعی محسوب می‌شوند. برخی کارهایی که می‌توان برای رهایی از شر آنها انجام داد عبارت است از:

-روی بالش کودک را با یک کاور غیرقابل نفوذ از جنس پارچه‌ای با بافت‌های بسیار ریز و تنگ بپوشانید. بر خلاف روکش‌های وینیلی، این نوع روکش‌ها سدی ایجاد می‌کنند که قابل تنفس بوده و زبر نیست.

-از جمع کردن عروسک‌های توپُر در اتاق کودک خودداری کنید، آنها رباینده کنه‌های گرد و غبار هستند. وسایلی را که کودک‌تان زیاد با آنها بازی می‌کند، هفته‌ای یک بار با آب گرم شسته و یا در فریزر قرار دهید تا در طول شب، کنه‌های موجود در آنها کشته شود.

-هفته‌ای یک‌بار اتاق‌ها را گردگیری کرده و جارو بزنید و مطمئن شوید که وقتی دارید این کار را می‌کنید کودک در اتاق نباشد. این کار باعث از بین رفتن ذرات گرد و غبار باقیمانده در اتاق‌ها خواهد شد.

پشم و کرک حیوانات
یکی از بهترین راه‌ها، دور کردن حیوانات از بچه‌هاست. برای آنکه میزان این کرک و پشم به حداقل برسد، هرازگاهی حیوانتان را بشویید. شما می‌توانید شامپوهای مخصوصی استفاده کنید که میزان کرک و پشم آنها را کم کند.

گرده
در طول فصل آلرژی، پیشگیری از بروز گرده‌های هوازاد کاری غیرممکن است. شما می‌توانید کودک را در خانه نگه دارید و حین فصلی که میزان این گرده‌ها در اوج خود است، در و پنجره‌ها را ببندید خصوصا در روزهای بادی.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.