افزایش اعتماد به نفس در کودکان، چگونه توجه کنیم؟
با پاسخ درست به احساسات کودکتان از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات شخصیتی که از عدم اعتماد به نفس ناشی میشود، جلوگیری کنید.
عزت نفس کودکان و پرورش سالم اعتماد به نفس در بین کودکان از وظایف مهم خانواده هاست ، کودکی که با اعتماد به نفس بزرگ می شود یقیناً در آینده موفق تر خواهد بود.
عزت نفس کودکان و اعتماد به نفس کودکان
همه پدر و مادرها میخواهند که کودکشان اعتماد به نفس داشته و در مورد خودش احساس خوبی داشته باشد. وقت این است که رفتارهایتان را مورد قضاوت قرار دهید تا بدانید که آیا در جهت پشتیبانی از عزت نفس سالم فرزندتان هستند یا نه. از خودتان بپرسید:
آیا به کودکم عشق بدون قید و شرط میدهم؟ در تربیت کودک باید از رفتار نادرست انتقاد کرده و آن را اصلاح کنید، نه خود کودک را (برای نمونه به کودک بگویید «این رفتارت خوب نیست» و نگویید «تو خوب نیستی». این یعنی به جای زیر سؤال بردن کل هویت کودک، تنها رفتارِ بد او را زیر سؤال ببرید).
آیا به طور واقعی به فرزندم توجه میکنم؟ زمانی که کودکتان صحبت میکند، به او نگاه کنید و کارهای دیگری را که در حال انجامشان هستید، کنار بگذارید. اگر در موقعیتی هستید که برای شما امکانپذیر نیست به کودکتان توجه کامل کنید، برای او توضیح دهید که چرا اینطور است و سپس قول بدهید تا در زمان دیگری در روز با هم صحبت کنید. سپس به قولتان عمل کنید.
آیا کودکم را تحسین میکنم؟ زمانی که کودکتان کار خوبی را انجام میدهد، او را تحسین کنید؛ این تحسین باید با جزئیات باشد و نه کلی برای نمونه اینکه بگویید «تو خوب هستی» کافی نیست.
آیا با کودکم همدلی میکنم؟ اگر کودکتان پس از مقایسه خود با دیگران ناراحت شده است، ابتدا اجازه دهید که او بداند احساس بدش را درک میکنید، سپس یک جمله مثبت به او بگویید: «تو دوست داری مانند دوستت بخوانی. او در خواندن ماهر است؛ اما تو هم داری این کار را یاد میگیری و معلمات هم همیشه به من میگوید که نقاشیهای بسیار زیبایی میکشی».
آیا کودکم را به انجام خطرهای منطقی تشویق میکنم؟ امتحان کارهای جدید و چالش برانگیز و سپس موفق شدن اعتماد به نفس کودک را افزایش میدهد. سعی کنید بر میلتان برای نجات دادن کودک از شرایط چالشبرانگیز و دشوار، اما سازنده، غلبه کنید.
زندگی شما در حال حاضر
آیا به دنبال راه جدیدی هستید تا با کودکتان وقت بگذرانید؟ داستانگویی را تشویق کنید. احتمال دارد کودکتان همیشه شنیدن قصه و داستان را دوست داشته است. همانطور که مهارتهای زبانی او جوانه میزنند، او نیز در گفتن قصهها ماهر و ماهرتر میشود. داستانی که کودکتان میگوید میتواند ساخته تخیل او باشد یا تعریف وقایع مهمی که اتفاق افتاده است.
اینکه کودکتان قادر باشد به خوبی داستان بگوید برای مهارت کلامی، نوشتاری و درک مطلب کودک بسیار مهم است. کودکتان متوجه میشود که هر داستان یک شروع، یک بخش میانی و یک پایان دارد و بنابراین مسیر گفتههایش را اینگونه تعیین میکند.با گفتن قصههای کوتاهی از خودتان، علاقه کودک به قصهگویی را افزایش دهید. داستانی که میگویید میتواند افسانهای که از خود ساختهاید باشد یا اتفاقاتی که در طول روز برایتان افتادهاند.
میتوانید از داستانگویی برای تقویت رفتارهایی که میخواهید کودکتان انجام بدهد استفاده کنید، برای نمونه اگر کودکتان شبها دیر میخوابد داستان قورباغهای را تعریف کنید که شبها به تختخواب نمیرفت. روش آموزش عادات سالم به کودکان را در این زمینه بخوانید.
با پاسخ درست به احساسات کودکتان از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات شخصیتی که از عدم اعتماد به نفس ناشی میشود، جلوگیری کنید. نحوه ایجاد اعتماد به نفس در کودک را در این رابطه مطالعه کنید.
منبع:
نی نی عسل
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼