۱۳۹۳۴۴
۲۲۸۹
۲۲۸۹

روشهای تربیت کودک، چطور حرف شنوش کنم؟

دختر ۲ساله دارم توانایی بیان جملات ۲کلمه ای دارد، که فکر می کنم یکی دو ماهی است که ذهنش جزئی شده است...

سوال
سلام. دختر 2ساله دارم توانایی بیان جملات 2کلمه ای دارد، که فکر می کنم یکی دو ماهی است که ذهنش جزئی شده است. مثلا به حرفمان گوش نمی دهد مگر ریزترین دستوراتش را را رعایت کنیم، مثلا به مادرش می گوید فلان لامپ را روشن کن بعد مشغول غذا خوردن می شود. مثلا به مادرش می گوید گیره سرت را باز نکن و موهایت تمام مدت در خانه بسته باشد. در صورت تخلف از اوامرش، گریه ی ناز می کند و حرف گوش نمی دهد و غذا نمی خورد. مثلا به پدرش می گوید گوشه جانمازش که کج شده را درست کند و گرنه در صورت بی توجهی به خواسته اش گریه وحشتناکی می کند.آیا این رفتارش طبیعی است؟ آیا جزئی شدن ذهنش درست است؟ به نظرمان می رسد انجام این گونه دستورات او، غیر از تکریم سیادت 7 سال اولش می باشد. آیا مقاومت کردن در برابر اینگونه خواسته هایش و صبر کردن چند بار بر گریه های او، او را درست می کند؟ چون چنین رفتاری را در مقابل ندادن گوشی ام به او کردم و دیگر تا درخواست گوشی می کند و به او می گویم نه بابا جان، می رود و دیگر گریه نمی کند. و سیادتش هم مخدوش نمی شود و خیلی هم با او بازی می کنم.لفظا راهنمایی نمایید. با تشکر.

جواب
باسلام کاربر گرامی بخش عمده این رفتارها از طریق الگوبرداری کسب می شود مثلا والدینی که برای به کرسی نشاندن حرف خود از داد و فریاد استفاده می کنند این پیام را به فرزند خود می دهند که این روش یعنی داد زدن بهترین راه برای رسیدن به خواسته هاست. گاهی اوقات نیز خود کودک به طور اتفاقی داد و فریاد میکند و به سرعت به خواسته خود رسیده و لذا یادگرفته که از این طریق به هدفش میرسد. حال شما باید کاری کنید که این رفتار خاموش شود یعنی وقتی فرزندتان شروع به جیغ و گریه می کند او را به هدفش نرسانید بلکه اولا سعی کنید حواسش را پرت کنید، در اغوشش بگیرید و او را به ارامش دعوت کنید و ابزار یا وسیله ای جالب را که باب میل اوست به وی ارایه دهید تا دست از جیغ و داد بردارد اما او را به خواسته اش نرسانید تا کم کم متوجه شود که با این رفتار نمی تواند به هدفش برسد. سعی کنید خونسردی خود را خیلی حفظ کنید و صرفا کودکتان را به ارامش دعوت کنید. ضمنا در مورد جزیی نگری کودکتان قدری به شرایط محیطی توجه کنید. ایا در اطرافیان حتی در خود شما یا همسرتان این حد از جزیی نگری وجود دارد؟ گاه خیلی از این رفتارها صرفا جنبه الگوبرداری دارد پس به این مساله توجه کنید. اگر با این دست اقدامات باز هم کودکتان به رفتارهایش ادامه داد توصیه می کنم حتما مراجعه حضوری نزد مشاوره کودک داشته باشید.
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.