روند رشد کودک، والدین توجه کنند
از زمان تولد تا یازده سالگی، کودکان تقریبا در پنج مرحله سنی، ویژگیهای متمایزی را بروز میدهند که اگر والدین آن ویژگیها را در فرزندانشان مشاهده نکنند باید نگران شوند و از متخصصان کمک بگیرند.
به گفته یک کارشناس و مشاور کودک، از زمان تولد تا یازده سالگی، کودکان تقریبا در پنج مرحله سنی، ویژگیهای متمایزی را بروز میدهند که اگر والدین آن ویژگیها را در فرزندانشان مشاهده نکنند باید نگران شوند و از متخصصان کمک بگیرند.
حجت الاسلام سید جواد موسوی افزود: از بدو تولد تا ۲ سالگی، کودک شخصیتی حسگر و علاقه مند به لمس اشیا دارد. به همین دلیل، پدر و مادر جز در مواقع خطر نباید مانع این خصوصیت او شوند.
وی با اشاره به اینکه از ۲ الی ۴ سالگی، ذهن کودک فقط مشغول عکسبرداری از رفتارها و شخصیتهاست و با استفاده از آنها شخصیت خود را به مرور زمان می سازد، گفت: در این رده سنی جثه کودک کوچک و رفتار او کودکانه است اما نباید فرض را بر آن گذاشت که او عملکرد و اعمال اطرافیان را درک نمی کند. چه بسا وقتی به طور کامل عقلرس شود تمام برداشت های این رده سنی را که در ذهنش ذخیره کرده مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
موسوی افزود: از ۴ الی ۷ سالگی، کودک علاقه شدیدی به ادبیات کودکانه و بازی ها نشان میدهد و نیاز به توجه زیاد و تایید شدن دارد. او در این سن دوست دارد با همسن و سالان خود ارتباط کلامی برقرار کند و بنابراین باید با کودک در این زمینه همراه شد و به او برای رسیدن به این خواستهها کمک کرد.
وی همچنین تصریح کرد: کودکان در این رده سنی تفکری خودمحور دارند اما این دیدگاه آنها با خودخواهی کاملاً متفاوت است. آنها در این دوره رشد، به دلیل آنکه قدرت تصویر سازی ذهنی بالایی دارند بسیار به شنیدن داستان علاقهمندند و درباره موضوعات خوب و بد تمرکز خوبی دارند؛ علاوه بر این می توانند بعضی قوانین را به طور ثابت در ذهنشان طوری نگه دارند که قوانین و قواعد ساده را بفهمند؛ اگرچه فهم قوانین پیچیده در این سن برای آنها مشکل است.
این کارشناس افزود: از ۷ الی ۱۱ سالگی، کودک صاحب مهارت های گوناگون می شود و قدرت شکوفایی آنها را دارد و به دنبال دلایل منطقی برای قوانین می گردد. او از ۱۱ سالگی به بعد توان تفکر و تجزیه و تحلیل بالایی پیدا می کند که زمان طلایی ظهور استعدادهای اصلی اوست و می تواند اصول اخلاقی و معنوی را بخوبی درک کند.
وی در پایان تاکید کرد: گاهی والدین از چنین رفتارهایی در کودکشان گلهمند میشوند در حالی که باید گفت برعکس، اگر کودکی این ویژگیها را در دورههای مذکور بروز نداد، باید نگران بود.
منبع:
سلامت آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼