علت اگزمای کودکان، مراقبش باشید
با مدیریت عوامل و محرکهایی که باعث اگزما در پوست میشوند، میتوانید اگزما را تحت کنترل درآورید.
با مدیریت عوامل و محرکهایی که باعث اگزما در پوست میشوند، میتوانید اگزما را تحت کنترل درآورده و به آسایش کودک خود کمک کنید. پوست خشک مهمترین عامل اگزما است. پوست کودک خود را اغلب مرطوب نگه دارید. پمادهایی مانند وازلین رطوبت را بهتر از لوسیونها روی پوست نگه میدارند. حمام کردن پوست را خشک میکند، به همین دلیل از آب گرم به جای آب داغ استفاده کنید. پس از حمام زمانی که هنوز پوست کودکتان نم دارد یک مرطوب کننده مناسب روی پوستش بمالید.
آیا به طور کامل بهبود می یابد؟
اگزما به طور همیشگی روی پوست باقی نمیماند. در بسیاری از کودکان قسمتهایی که دچار خارش میشوند تا حدود سن مدرسه رفتن آنها به طور کامل بهبود می یابد. بعضی از افراد اگزما را در سنین نوجوانی و یا حتی در بزرگسالی تجربه میکنند. گاهی اوقات این گونه به نظر میرسد که اگزما به طور کامل از بین رفته است اما مجددا در دوران بلوغ ظاهر میشود. ممکن است تغییر هورمونها باعث ایجاد اگزما در این سن باشد.
خاراندن را متوقف کنید.
خاراندن میتواند باعث بدتر شدن اگزما شود و همچنین برخی قسمتهای پوست را ضخیم میکند. با نپوشاندن لباسهایی مانند لباسهای پشمی که باعث ایجاد خارش در پوست میشوند به کودک خود کمک کنید تا خود را نخاراند. ناخنهایش را کوتاه نگه دارید. اگر در خواب خود را چنگ میزند، دستکشهای ظریف و سبک به او بپوشانید. در طی روز یک پارچه خیس و خنک روی قسمتهایی که خارش دارد بگذارید تا از احساس خارش آن قسمت کم شود.
به کودکانتان کمک کنید نا خود را خنک نگه دارند. تعرق میتواند باعث خارش اگزما شود. برای خنک نگه داشتن کودکتان، به او لباسهایی ظریف و سبک مانند جنس کتان ظریف بپوشانید. چند لباس نازک و سبک به او بپوشانید تا هر وقت که خواست، بتواند یک لباس دیگر بپوشد و یا یک لباس را به راحتی در بیاورد. خانه را و مخصوصا اتاق کودکتان را خنک نگه دارید. از ملافه ها و رواندازهای خنک و سبک برای او استفاده کنید.
بروز حساسیت
حساست و اگزما معمولا دست به دست هم داده و با هم ایجاد می شوند. از پزشکتان بخواهید که کودکتان را در برابر حساسیت های غذایی و حساسیتهای دیگر آزمایش کند. از محرکهای حساسیت مانند نگهداری از حیوانات خانگی مخصوصا در اتاق کودکتان اجتناب کنید. ملافه ها را اغلب با آب داغ بشویید و از مواد ضد غبار بر روی تشک و بالش استفاده کنید. در صورت امکان فرش و پرده در خانه نداشته باشید، چرا که این وسیله ها باعث افزایش محرک های حساسیت در خانه میشوند.
رفع استرس
استرس میتواند باعث خارش و قرمزی پوست در کودکانی که به اگزما مبتلا هستند بشود. به کودکتان کمک کنید تا موقعیت های پراسترس مانند امتحان در مدرسه یا اجرای برنامه در مقابل عموم را بشناسد.به او بیاموزیدکه استرس خود را در این مواقع کنترل کند. مثلا به او بگویید این کارها را بکند: چند نفس عمیق بکش،تمرکز کن، حواس خودت را پرت کن و به چیز دیگری فکر کن، در موقعیت ها و شرایط سخت چند دقیقه به خودت استراحت بده.
ممکن است پزشک چه چیزی تجویز کند؟
در اغلب موارد برای بسیاری از کودکان که اگزما دارند، پزشک یک کرم یا پماد حاوی کورتیکواستروئید تجویز میکند. این داروها فقط باید با تجویز پزشک مصرف گردند، چرا که دوز هر دارو برای کودک شما متفاوت است. این داروها را بیش از مقدار تجویز شده مصرف نکنید چرا که مصرف آن به مرور زمان باعث نازک شدن پوست خواهد شد. پماد را فقط به قسمتهایی بمالید که دچار اگزما شده اند.
سایر گزینه های پزشکی:
اگر کودکتان حساسیت دارد، گاهی اوقات داروهای ضدحساسیت به کاهش خارش پوستش کمک میکند. اگر بثورات کودک آلوده شده و یا شدت یافت، ممکن است پزشک داروهای دیگری را نیز تجویز کند. اما به یاد داشته باشید که مراقبت پیشگیرانه میتواند نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت اگزما ایفا کند.
کنترل عفونت:
مراقب علائم عفونت پوستی باشید. تب، قرمزی پوست، گرمی اطراف قسمتهای ملتهب، جوش و یا تاول نمونه هایی از این علائم هستند. کودکان مبتلا به اگزما بیشتر در معرض عفونت پوست و بروز این علائم هستند. اگر کودک شما مبتلا به عفونت پوستی مانند تبخال یا عفونت استاف است ممکن است پزشک برای درمان او آنتی بیوتیک تجویز کند.
اگزما و احساسات کودکان:
کودکان مبتلا به اگزما ممکن است به دلیل ابتلا به این بیماری پوستی گاهی اذیت شوند و یا خجالت بکشند و یا ممکن است با اعتماد به نفس با آن بجنگند. یک گروه حامی یا یک اردو برای کودکانی که دچار اگزما و یا بیماری های پوستی دیگری شده اند ایده بسیار خوبی است که کودک شما احساس تنهایی نکند. این کار میتواند به او کمک کند تا دوستانی بیابد که او را به خاطر مشکلش درک میکنند. سازمان ملی اگزما به صورت سالانه یک کنفرانس بیماری و یک اردو برای این بچه ها برگزار میکند.
منبع:
دکتر شما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼