خون دماغ شدن در کودکان، نگران کننده است؟
ممکن است خونریزی ناشی از خوندماغ، زیاد و ترسناک بهنظر برسد اما بهطور معمول بسیار مختصر است.
خوندماغ وقتی ایجاد میشود که ناحیه کوچکی از عروق خونی سطح داخلی بینی پاره شود. این مسئله میتواند در اثر فینکردن شدید یا حتی عطسه در زمانی که کودک دچار سرماخوردگی یا تب یونجه است، در اثر ضربه به بینی، فرو کردن انگشت در داخل بینی، خشک شدن مخاط بینی در اثر هوای خشک محیط و یا وجود جسم خارجی در بینی اتفاق بیفتد که در مورد آخر، ترشح بدبو و آغشته به خون وجود دارد. ممکن است خونریزی ناشی از خوندماغ، زیاد و ترسناک بهنظر برسد اما بهطور معمول بسیار مختصر است. خوندماغ بهندرت خطرناک است اما اگر کودک شما خوندماغهای مکرر دارد که بهسادگی متوقف نمیشود یا اگر پس از ضربه به سرش، دچار خونریزی از بینی شود، باید به پزشک مراجعه کنید. هنگامی که کودک خوندماغ میشود، این دو اقدام را انجام دهید:
- سعی نکنید با قرار دادن چیزی در بینی، جلوی خونریزی را بگیرید. کودک را بنشانید و سرش را به جلو و روی لگن یا دستشویی خم کنید.
- روی هر دو سوراخ بینی، فشار محکمی اعمال کنید. برای انجام این کار، بینی کودک را از پایین محلی که استخوان بینی تمام میشود، بین انگشت شست و اشاره بگیرید. آنقدر آن را نگه دارید تا خونریزی قطع شود. به کودک اجازه ندهید در حین خون دماغ سرش را به عقب خم کند. این کار باعث میشود خون به پشت حلق برود و وارد معده شود و میتواند باعث تحریک و استفراغ شود. در موارد زیر لازم است فوراً به پزشک مراجعه شود:
- اگر خونریزی بعد از ۳۰ دقیقه متوقف نشود و کودک احساس سرگیجه داشته باشد.
- اگر جسم خارجی در بینی کودک وجود دارشته باشد.
- اگر خونریزی، مکرر است.
با مراجعه به پزشک، متناسب با علت خونریزی و وضعیت کودک، ممکن است تجویزها و راهکارهای درمانی مختلفی ارائه شود. بهعنوان مثال، اگر کودک بهطور مکرر، دچار خوندماغ میشود، این احتمال وجود دارد که جداره رگ خونی، دچار ضعف باشد. در این صورت ممکن است پزشک متخصص آن را بسوزاند. این کار شامل سوزاندن انتهای رگ است و با بیهوشی عمومی انجام میگیرد. توجه داشته باشید که تا سه ساعت پس از خوندماغ شدن، به کودک اجازه ندهید فین کند و یا هرگونه دستکاری در بینی انجام دهد چون ممکن است دوباره خونریزی شروع شود.
منبع:
الو مامان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼