۱۵۵۷۶۱
۱۳۸۸
۱۳۸۸

تکلیف مدرسه بچه ها، والدین کمک کنند

با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، ذوق‌ و شوق درس و مدرسه در بین تمام بچه‌ها دیده می‌شود.

با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، ذوق‌ و شوق درس و مدرسه در بین تمام بچه‌ها دیده می‌شود؛ ورود به کلاس بالاتر، آشنایی با معلم جدید، دیدار دوباره‌ی دوستان، بازی‌های شیرین زنگ تفریح و… همه مواردی هستند که برای بچه‌ها بسیار دوست‌داشتنی‌ست. انجام تکالیف مدرسه، یکی از دلمشغولی‌های همیشگی دانش‌آموزان است که معمولاً در ابتدای سال تحصیلی به‌خاطر تنوع و تغییر، جذاب است اما گاه، بعضی از بچه‌ها پس از گذشت چندهفته، دیگر تمایل چندانی به این کار ندارند که البته نگرانی والدین را نیز درپی دارد. در این‌صورت، پدر و مادر باید با روش‌هایی جالب و سرگرم‌کننده، کاری کنند که ساعات انجام تکالیف، دیگر کابوسی وحشتناک نباشد!

نقش مهم پدر و مادر
حتی اگر فرزند شما چند سالی‌ست که به مدرسه می‌رود و به‌اصطلاح، دیگر بزرگ شده، بازهم دلیل نمی‌شود که هر شب، او را برای انجام تکالیف و درس‌خواندن، تنها بگذارید. کنترل روزانه‌ی تکالیف او از این جهت اهمیت دارد که متوجه می‌شوید آیا فرزندتان درس‌های جدید آن روز را یادگرفته یا نه. پرسیدن چند سؤال ساده از کودک، بهترین روش است تا اطلاعات ذهنی او مرور و روشن‌شود.
اگر قوانین گرامری یا ریاضی شما کمی با درس‌های جدید تفاوت دارد، هیچ نگران نباشید؛ چون با چند توضیح ساده می‌توانید متوجه شوید که تعلیمات معلم، تاچه‌حد در ذهن فرزندتان باقی‌مانده و درس‌ها را فراگرفته است.
کنترل تکالیف فرزند، بهترین راه نشان‌دادن حمایت خود از تلاش‌های اوست و هم‌چنین او را به انجام بهتر درس‌هایش تشویق می‌کند.
شرایط ایده‌آل برای دانش‌آموز که به‌خوبی به درس‌هایش برسد:
- درس‌خواندن کودک در اتاقش و پشت میز: این بهترین روش برای اوست که بتواند شرایط محیط درس‌اش را بشناسد و تمرکزش را جمع کند.
- برای این که حواس او فقط به درس‌اش باشد، آرامش منزل را در این‌مدت حفظ کنید. تماشای تلویزیون یا گوش‌دادن موسیقی و… را برای بعد بگذارید.
- هنگام مطالعه، کودک را تشویق به بلندخواندن کنید؛ چون در این‌صورت بهتر و راحت‌تر می‌تواند تمرکز کند. علاوه‌بر این، شما می‌توانید تلفظ‌هایش را نیز کنترل کرده و درصورت لزوم، به او کمک کنید. برای این‌که متوجه شوید درس را یادگرفته یا نه، حتماً چند سؤال از او بپرسید.
- برای این‌که علاقه‌ی فرزندتان را به خواندن و مطالعه جلب کنید، از بازی و سرگرمی غافل نشوید: زمانی را به خواندن داستان‌های شیرین و تعریف ماجراهای جالب اختصاص دهید. به این‌ترتیب، تخیلات او تحریک می‌شود.
در مورد توانایی خواندن، والدین معمولاً نگران متدهای کاربردی در مدرسه هستند اما باید گفت که روش تدریس معلم هرطور که باشد، درنهایت نتایج خوبی را به‌همراه خواهد داشت.
- در زمینه‌ی نوشتن نیز بهتر است با تکرار دیکته‌های گفته‌شده در کلاس، این تمرین را تقویت کرد. در این‌صورت، فرزند شما کلمات جدید را بهتر شبیه‌سازی می‌کند. برای یادگیری خوب الفبا نیز بهترین روش، نوشتن با دقت از روی سرمشق‌هاست.

شرایط خاص
- اگر کودک با تکالیف مدرسه دوستی برقرار نمی‌کند و از آن‌ها فراری‌ست، باز هم موضوع را آن‌قدرها وحشتناک فرض نکنید! در اولین قدم، با معلمش مشورت کنید تا نظر ایشان را نیز بدانید و راهکارهای مناسب را بشناسید.
- اگر با وجود این تلاش‌ها تغییری حاصل نشد، فرزندتان را در کلاس‌های تقویتی مدرسه ثبت‌نام کنید تا کندی روند تحصیلی‌اش جبران و اعتمادبه‌نفس‌اش نیز تقویت شود.
- برخی افت‌های تحصیلی و بی‌علاقگی دانش‌آموز به مشکلات زبان یا گوش مربوط می‌شود. در چنین شرایطی، فرزندتان را پیش متخصص گفتاردرمانی یا شنوایی‌سنجی ببرید تا مشکل‌اش تشخیص داده شود.
- مشاوران تحصیلی نیز می‌توانند در این‌زمینه، راهنمایی‌های بسیار خوب و کاربردی ارائه دهند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.