۱۵۵۸۶۷
۲۲۴۳
۲۲۴۳

بیضه نزول نیافته، کودکان هم دچار می شوند؟

بعضی از نوزادان از زمان تولد دچار برخی ناهنجاری‌ها یا مشکلات مادرزادی در دستگاه تناسلی خود هستند.

بعضی از نوزادان از زمان تولد دچار برخی ناهنجاری‌ها یا مشکلات مادرزادی در دستگاه تناسلی خود هستند. این ناهنجاری‌ها به این علت اتفاق می‌افتد که در روند رشد مجرای تناسلی جنین در دوران بارداری اشکالی پیش می‌آید. در بعضی موارد می‌توان این نقایص را از طریق عمل جراحی برطرف کرد.
برخی از این ناهنجاری‌ها عبارتند از:
بیضه نزول نیافته
فتق بیضه
عفونت مجاری ادراری
تکرر ادرار
شب ادراری
اپیسادیاس
هیپوسپادیاس
کجی مادرزادی آلت
مشکلات مختلفی می‌تواند در سیستم ادراری و دستگاه تناسلی اطفال به صورت مادرزادی و یا پس از تولد وجود داشته باشد.
در هریک از موارد فوق مراجعه زودهنگام به پزشک، نه تنها روند درمان را راحت‌تر و سریع‌تر خواهد کرد بلکه از عوارض احتمالی در آینده جلوگیری می‌کند.
مشکلات دستگاه تناسلی در کودکان

بیضه نزول نیافته
در بارداری‌های طبیعی، بیضه‌های جنین مدت کوتاهی قبل از تولد او به داخل کیسه بیضه وارد می‌شوند (نزول می‌کنند). اما گاهی در بعضی از موارد، یک یا هر دو بیضه نوزاد در حفره لگنی باقی می‌ماند و به درون کیسه بیضه نزول نمی‌کند. این عارضه را در اصطلاح، بیضه نزول نیافته یا کریپتورکیسم می‌نامند. بیضه‌های نزول نیافته قادر به تولید اسپرم نخواهند بود، زیرا سلول‌های اسپرم برای زنده ماندن نیاز به یک محیط خنک مانند کیسه بیضه دارند و در حفره لگنی که دمای بالا دارد، زنده نمی‌مانند. بیضه‌های نزول نیافته در نوزادان پسر عارضه نسبتاً شایعی است، با این حال بیضه‌ها معمولاً در همان اولین ماه‌های بعد از تولد نوزاد به طرف پایین حرکت می‌کنند و وارد کیسه بیضه می‌شوند. اما در صورتی که بیضه تا سن دو سالگی پایین نیاید، ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشد. در بعضی از نوزادان پسر نیز می‌توان این مشکل را با استفاده از هورمونی به نام hCG یا "هورمون بارداری" درمان کرد.

هیپوسپادیاس
در کودکان پسر که به مشکل هیپوسپادیاس دچار می‌شوند، دهانه‌هایی با شکل غیرطبیعی در مجرای ادرار در امتداد آلت تناسلی شکل می‌گیرد. هیپوسپادیاس عارضه شایع و نسبتاً خفیفی در کودکان پسر است که باعث می‌شود این کودکان مجبور باشند حتماً به حالت نشسته ادرار کنند. اما گاهی اوقات منجر به کجی آلت تناسلی کودک می‌شود و می‌تواند برای مقاربت جنسی او در آینده مشکل ایجاد کند. هیپوسپادیاس را می‌توان از طریق عمل جراحی در طی دو سال اول بعد از تولد کودک، درمان نمود.

فتق مغبنی مادرزادی
فضای بازی که در بین حفره شکمی و کیسه بیضه‌ای وجود دارد، در حالت طبیعی معمولاً بعد از تولد نوزاد بسته می‌شود. اما در صورتی که این راه باز بماند، ممکن است لوپ‌های روده‌ای پایین بیایند و وارد کیسه بیضه شوند. این عارضه که به آن اصطلاحاً فتق مغبنی گفته می‌شود، یکی از شایع‌ترین علل جراحی در دوران نوزادی و کودکی است. نوع دیگری از فتق که در کودکان اتفاق می‌افتد، فتق بیضه است.

کوچکی آلت تناسلی (میکروپنیس)
به حالتی گفته می‌شود که اندازه آلت تناسلی نوزاد خیلی کوچک باشد. این ناهنجاری معمولاً به علت اختلالات هورمونی اتفاق می‌افتد. ممکن است هنگامی که کودک به سن بلوغ می‌رسد، مشکلاتی در باروری او به وجود بیاد. به طور کلی هیچ درمان قطعی برای کوچکی آلت تناسلی وجود ندارد، اما در بعضی موارد می‌توان از هورمون‌ها برای تحریک رشد آلت تناسلی کودک استفاده کرد.

اپیسادیاس
دهانه خروجی پیشابراه در پسران در حالت عادی دقیقاً در نوک آلت تناسلی قرار دارد. اما در کودکانی که از عارضه اپیسادیس رنج می‌برند، این خروجی نزدیک به بالا یا کنار آلت تناسلی قرار گرفته است. اپیسادیاس عارضه بسیار شایعی در بین کودکان است و معمولاً با ناهنجاری دیگری به نام اکستروفی مثانه نیز ارتباط دارد. اکستروفی مثانه به حالتی گفته می‌شود که مثانه و ساختارهای مرتبط با آن توسط دیواره تحتانی شکم پوشیده نشده باشند.

عفونت مجرای ادراری (UTI)
عفونت مجرای ادراری به رشد بیش از حد باکتری‌ها در داخل مجرای ادرار کودک گفته می‌شود. احتمال ابتلا به این عارضه معمولاً در سال اول زندگی نوزادان پسر، بخصوص پسران ختنه نشده بیشتر است، زیرا خود پوست ختنه‌گاه موجب گیر افتادن باکتری‌ها می‌شود. البته نوزادان دختر هم ممکن است به عفونت مجرای ادراری دچار شوند، زیرا در آناتومی دستگاه تناسلی دختران، مجرای ادرار و واژن خیلی به هم نزدیک هستند. در بسیاری از موارد، تب بالا تنها نشانه‌ای است که می‌توان از روی آن به عفونت مجرای ادراری در نوزاد پی برد، اما ممکن است علائم دیگری از قبیل بوی بسیار بد ادرار، حساسیت غیرطبیعی، مشکل در شیر خوردن و استفراغ نیز در نوزاد دیده شود. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم فوراً به متخصص کودکان مراجعه کنید، چون عفونت مجرای ادراری در صورتی که درمان نشود می‌تواند باعث آسیب رسیدن به کلیه‌ها شود.

شب ادراری
شاید شما بارها کودکتان را امتحان کرده باشید، اما باز هم به نظر می‌رسد که کودک نمی‌تواند بدون آنکه شب‌ ادراری داشته باشد، شب را به صبح برساند. این موضوع باعث اضطراب شما و خود کودک می‌شود. در واقع شما نگرانید که شاید کودکتان مشکل خطرناکی داشته باشد.
معمولاً شب ادراری با گذشت زمان برطرف می‌شود و خیلی به ندرت پیش می‌آید که مشکل جدی برای کودک به دنبال داشته باشد. با این حال در بعضی موارد نیاز به درمان‌های پزشکی پیدا می‌کند.

بی‌اختیاری ادرار
بی‌اختیاری ادرار عبارت است از عدم توانایی کنترل مثانه که باعث می‌شود ادرار کودک به صورت تصادفی خارج شود. کودکی که دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شود ممکن است در تمام طول روز یا در طول شب مرتباً لباس خود را خیس کند. بی‌اختیاری ادرار در بعضی از موارد به علت بیماری‌ها یا مشکلات زمینه‌ای دیگری به وجود می‌آید که مهم‌ترین آنها عبارت است از:
عفونت مجرای ادرار
دیابت
بیماری‌های کلیه
مشکلات عصبی
یبوست
وقفه تنفسی انسدادی در خواب
وجود یک مشکل ساختاری در مجرای ادراری
بی‌اختیاری ادرار کودک بعد از سن ۳ سالگی - یعنی سنی که اغلب کودکان می‌توانند در طول روز بر ادرار خود کنترل داشته باشند - می‌تواند نگرانی و اضطراب زیادی را برای شما ایجاد کند. بسیاری از کودکان ممکن است گاه و بیگاه ادرار بی‌اختیار داشته باشند، اما یک سری روش‌های درمانی هم برای کودکانی که کنترل مثانه برایشان خیلی سخت است، وجود دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.