سوء هاضمه در کودکان، علت و درمان
سوء هاضمه مرتبط با درد و ناراحتی در شکم یا سوزش در اطراف استخوان سینه می باشد.
سوء هاضمه مرتبط با درد و ناراحتی در شکم یا سوزش در اطراف استخوان سینه می باشد ( سوزش سر دل).
در اکثر موارد، سوء هاضمه بعد از وعده های غذایی خود را نشان می دهد. البته در اکثر موارد، سوء هاضمه جدی نمی باشد و معمولا بدون مداخله دارویی درمان می شود.
علت های سوء هاضمه در کودکان
1. استفاده از داروهای خاص
یکی از علت های سوء هاضمه در کودکان می تواند مصرف داروهای خاص باشد. ممکن است کودک شما دارویی که مصرف می کند باعث سوزش سر دل او می شود. داروهایی که حاوی نیترات می باشند موجب سوزش سر دل می شوند.
2. چاقی
سبک زندگی مدرن و عادت های نادرست غذایی موجب چاقی می شود که خود چاقی باعث سوء هاضمه می شود. وقتی کودک شما چاق است احتمالا فشار به داخل شکمش افزایش یافته است. این افزایش فشار فورا موجب رفلوکس اسید بعد از وعده غذایی می شود.
3. استرس و اضطراب
هر کودکی ممکن است با استرس مواجه شود. استرس باعث می شود که کودکان بیشتر غذا بخورند که موجب سوء هاضمه می شود.
4. فتق هیاتوس
فتق هیاتوس زمانی اتفاق می افتد که قسمتی از شکم به دیافراگم فشار وارد می کند. همینامر موجب رفلوکس اسید می شود و در نتیجه سوء هاضمه به وجود می آید.
علائم سوء هاضمه در کودکان:
رایج ترین علائم سوء هاضمه در کودکان، درد در ناحیه فوقانی شکم می باشد. نکته ای که باید مورد مورد توجه قرار گیرد این می باشد که این درد ها بلافاصله بعد از خوردن غذا بروز می کند. سوزش سر دل یکی از رایج ترین علائم می باشد، علاوه بر این ، کودک شما ممکن است علائم زیر را داشته باشد:
- احساس نفخ
-آروغ زدن پی در پی
-افزایش رفلوکس اسید
-حالت تهوع بیش از حد
-استفراغ بیش از حد
در اکثر موارد، سوء هاضمه بسیار ملایم می باشد که فقط زمانی خود را نشان می دهد که کودک غذاهای غیر سالمی مصرف کرده باشد مانند هله هوله ها و یا غذاهای پر چرب. در این موارد ممکن است کودک شما به مداخله پزشکی نیازی نداشته باشد. اما اگر کودک شما پس از هر وعده غذایی با مشکل سوء هاضمه روبرو می شود، بهتر است در اولین فرصت با پزشک مشورت کنید.
در اینجا به برخی علائم اشاره می کنیم که در صورت مشاهده باید جدی گرفته شود:
-وزن کودک کاهش یافته است و یا اشتهای قبلی را ندارد.
-کودک در بلعیدن غذا مشکل دارد.
-کودک به سختی نفس می کشد.
-به صورت پی در پی استفراغ می کند.
-کودک دچار کمخونی یا کمبود آهن شده است.
-در استفراغ یا مدفوع او خون دیده می شود.
درمان سوء هاضمه
خیلی مواقع سوء هاضمه به مداخله پزشک نیازی ندارد، اما اگر کودک شما درد شدید در ناحیه شکم دارد، باید با پزشک مشورت کنید. پزشک ممکن است داروهای ضد اسیدی تجویز کند. اگر کودک شما در شب یا قبل از رفتن به رختخواب دچار سوء هاضمه می شود، سعی کنید آخرین وعده غذایی او سه یا چهار ساعت قبل از خواب باشد. ممکن است کودک شما به خاطر استرس دچار سوء هاضمه شده باشد، بهتر است استرس و اضطراب را از او دور کنید.
پیشگیری از سوء هاضمه در کودکان
برخی کودکان نسبت به کودکان دیگر بیشتر مستعد ابتلا به سوء هاضمه می باشند. برخی کودکان تقریبا هر چیزی را می خورند اما رگز دچار سوء هاضمه نیم شوند، اما برخی دیگر اگر چیزی بخورند که در برنامه غذایی آنها وجود نداشته است، فورا دچار سوء هاضمه می شوند. کودکانی که سیستم گوارشی حساسی دارند، باید از غذاهای چرب و روغنی دوری کنند. در اینجا به برخی از نکات پیشگیری از سوء هاضمه در کودکان اشاره می کنیم:
-از دادن غذاهایی که حاوی نقدار زیادی روغن می باشد خودداری کنید
-شکلات ممنوع
-به کودک خود یاد بدهید غذا را آرام بخورد
-به دنبال روش هایی باشید که کودک با انجام آنها شاد می شود
-بهتر است کودک بعد از خوردن وعده غذایی خود استراحت کند و از انجام حرکات جسمانی خودداری کند.
درمان های خانگی برای سوء هاضمه در کودکان
شاید سوء هاضمه در کودک چندان جدی نمی باشد و با درمان های خانگی برطرف می شود. در اینجا به برخی از درمان های خانگی اشاره می کنیم که ممکن است برای کودک شما مناسب باشد:
-به کودک یاد دهید به طور منظم آب بنوشد. آب به کاهش رفلوکس اسید کمک می کند.
-زنجبیل نیز درمان خانگی دیگری می باشد.
-میوه ها منبع فوق العاده ای از فیبر محسوب می شوند.
منبع:
مجله اینترنتی نمونه ها
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼