استفاده از تلفن همراه در کودکان، ضرر های زیادی دارد
یک روانشناس متخصص گفت: استفاده از تلفن همراه در سنین کودکی و نوجوانی موجب بلوغ زودرس جنسی میشود و عوارض آن برای کودکان بسیار خطرناک است.
صالح قلیپور در خصوص تاثیرات منفی استفاده تلفن همراه توسط کودکان، گفت: استفاده کودکان از تلفن همراه، میتواند تاثیرات روانی منفی و موجب اعتیاد و وابستگی، عصبانیت و پرخاشگری کودکان شده و کودکان را به سمت بازیهای یارانهای سوق دهد.
وی با بیان اینکه استفاده از تلفن همراه، موجب افت حافظه و بیعلاقگی و افت تمرکز کودکان در یادگیری دوره تحصیلی میشود، افزود: با توجه به اینکه اکثر کودکان زمان زیادی را صرف تلفن همراه میکنند، این عامل موجب بیتوجهی آنها به بازیهای بومی و فکری میشود و با توجه به اینکه کودکان اکثرا یادگیریهای خود را به صورت مشاهدهای میآموزند، استفاده از تلفن همراه میتواند تاثیرات منفی در رفتار و اخلاق کودکان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از تلفن همراه تاثیرات نامطلوب رفتاری در کودکان ایجاد میکند، گفت: تاثیرات رفتاری استفاده از تلفن همراه موجب گوشهگیری، چاقی، بیتحرکی و تنبلی کودکان میشود، کودکانی که از تلفن همراه استفاده میکنند باید روزانه بیش از یک و نیم ساعت از آن استفاده نکنند و توصیه میشود والدین به جای بازیهای نرم افزاری خشن، بازیهای فکری و هوشی روی تلفن همراه نصب کنند تا موجب افزایش تمرکز و تحرک در زمینه افزایش هوش و تقویت یادگیری کودکان شود.
روانشناس تربیتی با تاکید بر اینکه والدین باید بتوانند تا ۱۸ سالگی فرزندان، تلفن همراه آنها را تحت نظارت خود در آورند، افزود: با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان نمیتوانند احساسات خود را کنترل کنند بر همین اساس کودکان باید تحت نظارت والدین خود از اینترنت و تلفن همراه استفاده کرده و بازی های فکری را جایگزین بازیهای جنگی کنند و حتی این بازیها نیز نباید روزانه بیش از یک و نیم ساعت در دسترس آنها نباشد .
وی ادامه داد: برخی از والدین با تهیه گوشی برای کودکان خود، میخواهند، فرزندشان احساس تنهایی نکند و خود بدون مزاحمت کودک به راحتی به کارهای روزمره خود برسند که این کار صحیح نبوده و والدین باید در مقابل خواهشهای کودکان برای خرید تلفن همراه مقاومت کنند و عمل و گفتار والدین در مقابل خواسته های کودک هماهنگ شود.
قلیپور با بیان اینکه والدین باید کودکان خود را به حضور در محیطهای بازی سوق دهند، افزود: مسئولان و متولیان فرهنگی باید محیطهای مناسب بازی و متناسب با سن کودکان ایجاد کنند؛ چرا که کودکان باید بین ۳ تا ۶ سال تحرک و فعالیت داشته باشند، ولی کودکان به دلیل فرهنگ آپارتمان نشینی نمیتوانند انرژی خود را تخلیه کنند و مجبورند جهت تخلیه انرژی به بازیهای یارانهای و تلفن همراه پناه ببرند.
وی با بیان اینکه اکثر مراجعه کنندگان به روانشناس از خرید تلفن همراه برای کودکان خود ابراز پشیمانی میکنند، افزود: با توجه به اینکه برخی از والدین به دلیل چشم هم چشمی برای کودکان خود تلفن همراه تهیه میکنند، چرا که نمی توانند مدیریت صحیح و نظارت کافی به تلفن همراه کودکان داشته باشند.
قلیپور با تاکید بر اینکه والدین باید سطح آگاهی خود را نسبت به تکنولوژیها ارتقا دهند، اظهار کرد: والدین باید نسبت به دسترسی کودکان خود به تکنولوژی، مدیریت سختگیرانه داشته باشند؛ چرا که اگر در ابتدا مقابله نکنند، با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
منبع:
جام نیوز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼