آموزش حریم خصوصی به کودکان، اصولی اقدام کنید
تربیت جنسی کودکان یکی از موضوعاتی است که غالبا توسط والدین مورد غفلت قرار میگیرد.
اهمیت تربیت و آموزش جنسی به اطفال و مراقبت های مربوط به آن را در این مطلب آورده ایم و می خواهیم والدین حتما بخوانند و این مطالب را در نظربگیرند
تربیت جنسی کودکان یکی از موضوعاتی است که غالبا توسط والدین مورد غفلت قرار میگیرد و در موارد بسیاری مشاهده شده که رفتار غلط والدین در این زمینه، تبعات جبرانناپذیری را بر روح و ذهن کودکان باقی گذاشته بهگونهای که آثار آن در سنین بزرگسالی هم وجود داشته است.
متاسفانه برخی از والدین و مربیان، نسبت به این امر دچار نوعی کجبینی هستند و این موضوع را همچون تابویی میدانند که نباید به آن نزدیک شد. آنچه مهم است اینکه والدین باید نسبت به تربیت جنسی کودکان توجه ویژهای داشته باشند و راهکارهای مناسب را در این مسیر بهکار گیرند. لازمه این امر، داشتن اطلاعات علمی و تجربی در این زمینه است. بهرهگیری از اصول تربیت اسلامی و توجه به راهکارها و اصولی که در این زمینه از سوی کارشناسان ارائه میشود نیز در اغلب موارد، راهگشاست.
تولد فرزند؛ آغازی برای تربیت جنسی
تربیت جنسی یک کودک با تولدش شروع میشود چون هر بچه سالمی که به دنیا میآید یکی از ۲جنس است و همانطور که ما به مقوله تربیت جسمیاش توجه داریم باید ذهنمان را به تربیت جنسی او نیز معطوف کنیم. درواقع از همان زمان که بچه را پوشک میکنیم! قصد شستوشوی او را داریم و او را به حمام میبریم، تربیتجنسی را آغاز کردهایم.
او را از آسیبهای در کمین آگاه کنیم
تربیت جنسی باید متناسب با ظرفیت سنی فرزندمان باشد. در حقیقت ما قرار است او را از آسیبهای جنسی دور کنیم و به همان اندازه نسبت به فاکتورهایی که میتواند خودش بهخودش آسیب برساند یا دیگران به او آسیب برسانند آگاهسازی انجام داده و او را در یک حالت حفاظت از خود قرار دهیم.
به کودک یاد بدهید که کسی نباید بدن او را لمس کند
بهطور کلی نیاز است که به بچهها حریم بدن و حریم خویشتن را یاد دهیم. این موضوع باید در سنینی که کودک قرار است به جامعه برود، مورد تقویت قرار گیرد. اگر بچه شما قرار است ۲سالگی به جامعه برود، باید به او یاد دهید که کسی نباید به بدن او دست بزند، کسی نباید بدن دیگری را ببیند یا لمس کند. پس والدین از زمانی که میدانند فرزند آنها قرار است به ضرورت یا به اصرار، مدت زمانی را بدون آنها سپری کند باید آموزشهای لازم را به او ارائه بدهند.
تربیت جنسی به اندازه تربیت اخلاقی اهمیت دارد
همانطور که شما وقتی فرزندتان میخواهد به مهد برود به او یاد میدهید که چگونه دستشویی رفتنش را کنترل کند، یا اگر قرار باشد به خانه خاله یا عمه برود به او یاد میدهید که چکار کند تا غذا روی لباسش نریزد، در مسائل جنسی نیز باید به او یاد بدهید که از بدن خود محافظت کند.
خود صیانتگری؛ مهمترین بحث تربیت جنسی
مهمترین بحث ما خود صیانتگری (حفاظت از خود) است؛ اینکه کودک بتواند از خودش بهصورت غیرتهاجمی حفاظت کند و خودش نیز به بدنش و موقعیت جنسیاش آسیب نزند و اجازه ندهد دیگران به او دست درازی کنند. اگر احساس میکنید که کودک شما ممکن است نتواند از خودش دفاع کند و از آن موقعیت خارج شود، باید به او رفتارهای خشن را آموزش بدهید؛ درست مثل بچهای که بقیه بچهها بر سر او میریزند و میخواهند او را با مشت بزنند در این مرحله باید به این بچه یاد بدهید که چگونه فرار کند و چگونه از خودش دفاع کند و اگر یاد ندهید آسیب جدی میبیند.
نوع پوشش بزرگترها در برابر کودکان، احترام به حریم آنهاست
یک مادر به خوبی از نگاههای بچهاش میفهمد که این بچه چقدر هوشیار است؛ چون بچهها هوششان متفاوت است. ما یک هوش جنسی داریم و یک هوشیاری جنسی. بچهها هوشیاری جنسی پیدا میکنند و هر زمان بچهای هوشیاری جنسی پیدا کرد به این مسائل توجه میکند. کلا باید مراقب باشید که بچهها هوشیاری جنسی زودرس پیدا نکنند. نوع رفتار و نگاه کودک نشان میدهد که این تفاوتها را میفهمد و در این موقعیت برهنگی یا نیمهبرهنگی در مقابل کودکان قطعا حریمهای نگاه او را دچار آسیب میکند. در حال حاضر اتفاقی که برای بچههای ما افتاده، این است که از خود ما باهوشترند و به همان تناسب گاهی اوقات میبینید که یک بچه دوساله چیزهایی را میفهمد که بقیه فکر نمیکنند او متوجه این مسائل بشود. گاهی اوقات یک بچه دوساله ممیز است؛ یعنی تفاوت بین زن و مرد را میفهمد و متأسفانه با وسایل دیجیتال و گفتوگوها و رفتارهایی که دارد رخ میدهد سطح این هوشیاری جنسی زودرس هر روز بالاتر میرود.
پوشش مادر جلوی فرزند چگونه باشد؟
پوشش مادر در مقابل بچهها باید بهگونهای باشد که بچه به بدن نگاه خیره و همراه با شعف خاص نکند، باید بخشهای جنسی بدن در مقابل فرزند پوشیده باشد و اینکه جلوی بچهها نباید تعویض لباس داشته باشد. وقتی مادر جلوی بچه خیلی راحت لباسش را درمیآورد، به این کودک یاد میدهد که محافظت از بدنش چیز مهمی نیست و این اتفاق خیلی خطرناک است.
لباس و پوشک بچهها را جلوی دیگران عوض نکنید
مادر نباید لباس و پوشک بچه را جلوی دیگران عوض کند؛ با این کار بچه یاد میگیرد که بدنش حریم دارد و این نوعی خود صیانتگری با احترام به بدن است که در وجود بچه اتفاق میافتد. وقتی به بچه یاد میدهید که هروقت به سرویس بهداشتی رفت باید در آنجا را ببندد، این بچه وقتی ۳یا ۴ساله شد و شما او را به پارک بردید و نیاز به دستشویی داشت حتی اگر خودتان هم اصرار کنید، پشت یک درخت دستشویی نخواهد کرد چون معتقد است بخشی از بدنش بدون حریم میشود و این کار را بسیار زشت میداند.
آسیبهای کنجکاویهای کودکانه را دریابید
برخی از بچهها بهخاطر کنجکاوی سنی امکان دارد گوشهای پنهان شوند تا ببینند مادر وقتی لباسش را درمیآورد و عوض میکند بدنش چقدر متفاوت است. اگر ما به تربیتجنسی او توجه نکنیم این موضوع به کنجکاویهای جنسی تبدیل شده و ممکن است آسیبهای مختلف را برای کودک به همراه داشته باشد.
منبع:
دکتر سلام
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼