۱۶۳۹۰۱
۴۹۵۲
۴۹۵۲

هدف از تربیت کودک، چیه؟

نقطه هدف در تربیت فرزند چیست؟ ما می خواهیم بچه خوب تربیت کنیم، اصلاً بچه خوب یعنی چی؟

نقطه هدف در تربیت فرزند چیست؟ ما می خواهیم بچه خوب تربیت کنیم، اصلاً بچه خوب یعنی چی؟ یعنی فرزند ما باید چطور باشد تا کار تربیت فرزند درست انجام شده باشد؟ وقتی می گوییم می خواهیم به این درخت برسیم، آن را آبیاری بکنیم تا گلابی دهد؛ در حقیقت نقطه هدف، دادن گلابی های سالم و خوش اندازه و آبدار و شیرین است. نقطه هدف در کشاورزی معلوم است. نقطه هدف در تربیت فرزند چطور؟ اگر شما بگویید می خواهم فرزند خوبی تربیت کنیم، این فرزند چطور شود خوب تربیت شده است؟ بچه من چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا من به هدفم رسیده باشم؟ چرا این قضیه مهم است؟ چون تمام برنامه های زندگی ما را هدف ما تعیین می کند؛ در واقع هدف، برنامه را طراحی می کند. یعنی وقتی ما می خواهیم وسیله ای برای فرزندمان بخریم، موبایل می خواهد، لپ تاپ می خواهد، بیرون می خواهد برود، تولد دوستش برود، تمام این تقاضاها و نیازها و همه مواردی که بعداً پیش می آید، اگر معلوم باشد تصمیم گیری خیلی راحت است که این کار را بکنیم یا نه، جواب مثبت بدهیم یا نه. اگر می خواهیم جواب مثبت و منفی بدهیم چگونه بگویم، چگونه نگویم؟ هدف خیلی مهم است. حال نقطه هدف چی هست؟ پنج نکته باید در بچه رخ دهد که ما به هدفمان رسیده باشیم.
۱ـ اطاعت خداوند: بچه خوب، بچه ای است که بگویم من او را این طور تربیت کردم که این بچه مطیع امر خدا است. هر چی خدا بگوید، می­گوید چشم. حالا چند تا از این بچه ها تربیت کردیم؟ الان می شود ارزیابی کرد چقدر به هدف نزدیک شدید؟ چقدر از هدف فاصله دارید؟ حالا چه کار کنیم عقب ماندگیمان و فاصله ای که از هدف داریم را جبران کنیم؟
۲ـ مفید بودن به حال جامعه مردم: ارزیابی کنید چقدر بچه شما به حال دیگران مفید است؟ چقدر به حال اطرافیان مفید است؟ به حال خانواده، فامیل، همسایه ها، مردم، جامعه، کشورتان چقدر مفید است؟ بررسی می کنید متوجه می شوید هیچی! بلکه او مخل آسایش خانواده و همسایه ها و فامیل و اطرافیان هم حتی هست! نه تنها مفید نیست بلکه مضر هم هست.
۳ـ اطاعت والدین: اگر بچه به جایگاهی رسید که مطیع پدر و مادرش هست، پس خوب تربیت شده است. اگر یک جوری عمل کردم که اندازه اطاعتش کم است، پس رفتار من هم غلط بوده است. هیچ تردیدی هم نداریم تعارف هم نداریم.
۴ـ محبت به والدین: چقدر این بچه به حال پدر و مادرش دلسوز و با محبت است؟ به آنها زباناً، ذهناً، رفتاراً محبت می کند؟ چقدر اظهار محبت دارد؟ چقدر رفتارهای محبت آمیز با والدینش دارد؟
۵ـ زینت برای والدین: آیا فرزند شما طوری هست که شما با افتخار بگویید این دختر من است؟ این پسر من است؟ آیا انقدر کارکرد فرزند شما مثبت بوده و نوع حضورش در جامعه افتخار آفرین بوده که بتواند زینت شما باشد یا خیر؟
اگر این پنج اتفاق رخ داد به نقطه هدف رسیده ایم. حالا بعضی ها ملاکشان برای فرزند خوب و موفق چیز دیگر است و ملاک هایشان اصلاً ربطی به این موارد ندارد. یک مهارتی بلدند یک فنی بلدند. نه اینکه بخواهم آن مهارت و فن را زیر سوال ببریم. ممکن است آن مهارت برای گروهی از جامعه مفید باشد؛ اما واقعاً به حال دیگران هم مفید است؟ گاهی مضر هم هست!

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.