بیماری قلبی کودکان، جلوگیری از ابتلا
بیماری قلبی یا بیماری های قلبی عروقی به شرایط قلب و رگ های خونی مربوط است. بیماری قلبی اغلب در بزرگسالی تشخیص داده میشوند هرچند...
تغییر رژیم غذایی کودک برای جلوگیری از بیماری قلبی
۱- میزان نمک دریافتی کودک را کاهش دهید
اگر عادت های غذایی بد در سنین جوانی شروع شوند، این احتمال وجود دارد که تا سنین بزرگسالی ادامه داشته باشد. سعی کنید میزان نمک دریافتی کودک خود را به حداقل برسانید، چون نمک با فشار خون بالا ، سکته و بیماریهای قلبی مرتبط است.
از ۰ تا ۱۲ ماهگی باید هر روز حداکثر ۱ گرم نمک مصرف کند.
از ۱ تا ۳ ساله ها باید هر روز دو گرم نمک مصرف کنند.
۴ تا ۶ سالهها می توانند هر روز ۳ گرم نمک بخورند.
۷ تا ۱۰ سالهها می توانند روزانه ۵ گرم نمک بخورند.
کودکان ۱۱ سال به بالا می توانند روزانه ۶ گرم نمک دریافت کنند.
۲- از دادن هله هوله به کودکان پرهیز کنید
به کودک خود بیاموزید که غذاهای ناسالم و هله هوله ها در سنین پایین بد هستند. هله هوله ها مانند چیپس، شکلات و غذاهای سرخ شده همگی عاری از کالری هستند و تقریبا هیچ ارزش غذایی ندارند. آن ها همچنین نمک و شکر و چربی های مضر زیادی دارند.
۳- مقدار چربی های بدی که کودکتان مصرف می کند را کاهش دهید
چربی های بد چربی های اشباع شده و چربی های ترانس هستند. این نوع چربی ها می توانند سطح چربی پروتئین یا کلسترول بد را در کودک افزایش دهند. این می تواند بعد ها در زندگی او مشکلات قلبی ایجاد کند.
چربی های بد را می توان در غذاهایی مانند کیک و شیرینی، غذاهای سرخ شده، شکلات و محصولات لبنی چرب یافت.
۴- به کودکان خود غذاهایی بدهید که سرشار از اسید های چرب امگا ۳ باشند
امگا ۳ قلبی سالم را رشد می دهد و نشان داده شده که شانس حملات قلبی و ایجاد لخته های خون را کاهش می دهد. غذاهایی که حاوی اسید های چرب امگا ۳ هستند عبارتند از:
ساردین
سالمون
سویا
بذر کتان
گردو
توفو (خمیر سویا)
کلم بروکلی
گل کلم
میگو
کدو حلوایی
۵- به کودکان خود غذا هایی بدهید که سرشار از فیبر باشند
فیبر می تواند به کاهش کلسترول LDL (سطح کلسترول بد) کمک کند که در عوض می تواند از شما در برابر بیماری های قلبی محافظت کند.
چاقی می تواند ارثی باشد یا از طریق عادت های بد غذایی به دست بیاید. چاق شدن می تواند در کودک شما احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و بعد ها سکته های خفیف را افزایش دهد. به منظور حفاظت از کودک برای داشتن وزن سالم باید از خوردن غذاهایی که قند و چربی زیادی دارند اجتناب شود. غذاهای اشباع شده با قند و چربی عبارتند از:
شکلات
شیرینی جات
نوشیدنی های گازدار
بستنی
بیسکوئیت
چیپس
فست فود هایی مثل ناگت و برگر
غذاهای فراوری شده مثل هات داگ
سریال های صبحانه که قند و شکر افزوده دارند
۷- وعده هایی غذایی همراه با خانواده داشته باشید
داشتن وعده هایی غذایی همراه با خانواده می تواند به شما کمک کند که روی آنچه فرزندتان می خورد نظارت داشته باشید. از بین بردن عادت های بد غذایی نیاز به تغییراتی در سطح خانواده دارد تا کودکان بهتر بیاموزند. به طور مثال: اگر کودک شما ببیند شما به عنوان میان وعده از شکلات و شیرینی جات استفاده می کنید او نیز بیشتر ترغیب به این کار می شود.
تغییراتی در سبک زندگی
۱- به کودک خود کمک کنید در وزن ایده ال بماند
همانطور که مراقبت از رژیم غذایی کودک می تواند خیلی به کنترل و مدیریت وزن او کمک کند، ورزش کردن و از نظر فیزیکی در تناسب بودن نقش مهمی را ایفا می کند. برای نگه داشتن کودک خود در وزن سالم می توانید شاخص جرمی بدن (BMI) او را اینگونه چک کنید:
BMI با وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر قد بر حسب متر به توان ۲ اندازه گیری می شود.
BMI ایده آل بین ۱۸.۵ تا ۲۵ است. بنابراین اگر از ۲۵ درصد بیشتر باشد به این معنی است که کودک شما اضافه وزن دارد.
۲- سعی کنید مقدار زمانی را که کودکتان پای کامپیوتر یا تلویزیون می گذراند را محدود کنید
یک راهی که کمک می کند کودک شما سالم بماند این است که او را بیشتر به فعالیت های فیزیکی تشویق کنید تا اینکه پای تلویزیون و کامپیوتر بنشینید.
کودک خود را برای ورزش های گروهی ثبت نام کنید یا یا اینکه فعالیت های فیزیکی سرگرم کننده ای را برای خانواده برنامه ریزی کنید مثل پیاده روی یا دوچرخه سواری.
۳- کمک کنید که کودکتان به طور مرتب ورزش کند
کودکان فعال تبدیل به بزرگسالانی فعال و با تحرک می شوند. ورزش کردن به طور مرتب بسیار مهم است. چون باعث می شود وزن کودک شما تحت کنترل باشد. همچنین می تواند به تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس شما کمک کند. ورزش ها می توانند فوتبال، دویدن، دوچرخه سواری، پیاده روی، شنا، اسکی، صخره نوردی یا بسیاری دیگر از ورزش ها باشند.
اگر کودک شما شرایط خاص پزشکی دارد که مانع ورزش کردن او می شود به کمک پزشک برای ورزش او برنامه ریزی کنید.
۴- از فعالیت های کودک خود فهرستی تهیه کنید
اگر شما نگران وزن و یا سلامت قلب کودک خود هستید، فعالیت های بدنی کودک خود را در یک دفترچه وقایع روزانه یا برنامه ای پیگیری کنید.
انجام این کار به شما کمک میکند تا موارد مشکل دار را مشخص کنید، مثلا این که کودک شما هر شنبه صبح سه ساعت تلویزیون تماشا میکند.
۵- فرزند خود را از سیگار کشیدن بازدارید و اطراف او سیگار نکشید
سیگار کشیدن می تواند ضربان قلب را افزایش دهد و باعث شود شریان های اصلی بدن بسته شوند و قلب به سختی کار کند. این می تواند باعث ایجاد بیماری های قلبی در آینده شود.
اگر سیگار می کشید اطمینان حاصل کنید که دور از فرزند خود این کار را می کنید و همچنین بهتر است به طور جدی برای برای حفظ سلامتی خود سیگار را ترک کنید.
اگر فکر می کنید که ممکن است فرزندتان سیگار بکشد با او درباره خطرات سیگار صحبت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼