کم اشتهایی در کودکان، چند علت مهم
والدین معمولا از بهانه گیری های کودکشون در مورد غذاهای مختلف و کم خوری و کم اشتهاییش شکایت دارند.
شاید شما هم جزء اون پدر و مادرهایی هستید که از غذا نخوردن فرزندتون رنج میبرید و نگران کم اشتهایی و بی میلی او نسبت به غذاها و وعده های غذایی هستید. والدین معمولا از بهانه گیری های کودکشون در مورد غذاهای مختلف و کم خوری و کم اشتهاییش شکایت دارند. بی اشتهایی و کم اشتهایی در کودکان دلایل مختلفی داره که در اینجا به سه عامل اون میپردازیم.
اگر احساس می کنید که کودک شما در غذا خوردن مشکل دارد حتما با پزشک مشورت کنید. اگر رشد او کافی نباشد ممکن است پزشک بخواهد برای او ازمایشاتی برای تشخیص کم خونی, عفونت یا مریضی های مزمن, لوزه سوم, اسم حساسیت, بیماری های روده, انگل یا یبوست درخواست کند. کمتر ممکن است علت کم شدن اشتها عدم تعادل در ترشح غدد, بیماری های قلبی, مشکلات عصبی, اختلالات مغزی یا عقب افتادگی ذهنی باشد. لازم به ذکر است بیشتر بیماری های مزمن نشانه های دیگری بجز کاهش اشتها به همراه دارند. با ما عوامل کم اشتهایی در کودکان همراه باشید.
کم خونی در کودکان باعث کم اشتهایی می شود
یکی از شایع ترین علت های کاهش اشتها در کودکان فقر اهن است که به راحتی و با انجام ازمایش ساده خون یا هموگلوبین قابل تشخیص است. فقر اهن در مدت کوتاهی و با مصرف شربت در کودکان زیر نظر پزشک برطرف می شود. بعد از اینکه اشتهای کودک به حالت عادی برگشت باید بیشتر مراقب مقدار آن در رژیم غذایی او بود.
یبوست در کودکان
یبوست باعث کاهش شدید اشتها در کودکان می شود که خوب نیست, زیرا بهترین راه برای در مان یبوست مصرف زیاد غذاهای فیبر دار است. ممکن است یبوست به عنوان عامل کاهش اشتها نادیده گرفته شود پس حواستان باشد هنگام معاینه این مطلب را به پزشک یادداوری کنید. برای درمان یبوست علاوه بر مصرف دارو های تجویز شده باید در رژیم غذایی نیز تغییراتی ایجاد شود.
عدم تحمل غذا و حساسیت
این بیماری بسیار نادر است و تقریبا از هر 250 فرد بالغ و کودک یک نفر به ان دچار می شوند. معده افراد مبتلا به این بیماری پروتیین گلوتن را که در جو, گندم, گندم سیاه و یونجه وجود دارد, ندارد. کودکان مبتلا به این ناراحتی به اسهال, کاهش رشد و سوء تغذیه دچار می شوند. اگر چه بعد از تشخیص این بیماری و حذف گلوتن از رژیم غذایی, این بیماری به سادگی قابل درمان و کنترل شدن است.
اضطراب هم باعث بی اشتهایی میشود
شواهد زیادی وجود دارد که بیان می کند بچه ها مثل بزرگتر ها شاید هم بیشتر از بزرگتر ها به دلیل اشنا نبودن با راه های مقابله با استرس و کنترل ان با ان مواجه می شوند و به ان دچار می شوند. اضطراب بر اشتهای کودک تاثیر منفی دارد. کودکان و نوجوانان ممکن است به دلایل مختلف مانند بی ثباتی شرایط زندگی٬ بی برنامگی و از دست دادن و یا عدم حضور شخص مورد علاقه خود دچار استرس می شوند. اگر برطرف کردن عامل استرس سخت است, به او کمک کنید که با ان کنار بیاید. شاید بتوانید طوری بر نامه ریزی کنید که او بیشتر در کنار شما یا شخص مورد علاقه اش باشد. اگر به قدری بزرگ شده است که بتوان با او حرف زد و این کار باعث افزایش استرس او نمی شود درباره ناراحتی اش با او صحبت کنید. بگذارید بداند در ناراحتی و مشکلاتش تنها نیست و شما او را کمک خواهید کرد. برای کم کردن فشار روانی تغییری در زندگی ایجاد کنید مثلا به مسافرت بروید. البته گاهی اوقات همین کارها هم باعث پیچیده تر شدن اوضاع می شود.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼