۱۶۸۸۸۱
۶۸۴۹
۶۸۴۹

ترس از صدا در کودکان، چه علتی دارد؟

از جمله سوالات متداولی که مادران از متخصصان مرکز مامایی رویان مهر سلامت می پرسند، این است که چرا کودکان از صداهای بلند می ترسند؟

از جمله سوالات متداولی که مادران از متخصصان مرکز مامایی رویان مهر سلامت می پرسند، این است که چرا کودکان از صداهای بلند می ترسند؟ این ترس از صدا بیشتر در کودکان حدود ۲ سال بیشتر بروز می کند.
بیشتر صداهایی که این کودکان از آن ها ترس دارند، صدای بلند، جیغ سایر بچه ها و صدای بسته شدن درب می باشد. این صدا ها باعث هراسان شدن کودکان می شود و مادران نمی دانند دقیقا باید با این ترس کودکان چه کنند. در این مقاله متخصصان به بررسی دلایل ترس کودکان و راه های بهبود و درمان آن می پردازند.

دلایل ترس کودکان از صدای بلند
در وهله اول باید علت این ترس ها را پیدا کنیم. بیشتر کودکان به دلایل داشتن زمینه ارثی، از صدای بلند هراسان می شوند. برخی از کودکان به دلیل داشتن حساسیت های شنیداری، معمولاً به صداهای بلند واکنش نشان می دهند. همچنین گروهی از کودکان به دلیل بروز حادثه و یا ایجاد ترس، به صداهای بلند حساس شده اند و عکس العمل های متفاوتی نشان می دهد. این گروه از کودکان با شنیدن صداهای بلند، حالت ترس بهشون دست می دهد.
در کودکان بالای دو سال نیز به دلیل رسیدن به مرحله رشد پیش عملیاتی تفکر ، مرز بین واقعیت و خیال را نمی توانند به خوبی تشخیص دهند و دچار یک سری توهم و ترس ها می شوند. این توهمات مانند لولو، زامبی و از این دست تخیلات باعث می شود تا صداهایی بشنوند، که در وجودشان ترس ایجاد می کند.
در مجموع با توجه به موارد فوق، می توان گفت اصلا جای نگرانی نیست و با انجام یک سری اقدامات می توان این ترس ها را در کودکان کاهش داد و یا از بین برد.
راه های درمان ترس کودکان از صدای بلند
در گام اول می توان برای بهبود و کاهش این ترس زمانی که در منزل هستید، در هنگام تماشای تلویزیون و یا شنیدن موسیقی، صدا را به تدریج زیاد کنید. این افزایش تدریجی باید به گونه ای باشد که کودک احساس افزایش صدا را نداشته باشد.
در گام بعدی می توانید با حضور در کلاس های مادر و کودک در مرکز مامایی رویان مهر سلامت می تواند بسیار کمک کننده باشد تا این ترس ها در کودکان را در این سن کاهش داد. توصیه می شود تا در کلاس هایی که تعداد افراد در کلاس کم باشد تا کودک به دلیل وجود صدا اذیت نشود. به مرور زمان در این کلاس ها صدا و جمعیت زیاد می شود و کودک با افزایش حجم صدا به طور تدریجی رو به رو می شود.
در صورتی که کودک بعد از گذشتن ۲ الی ۳ ماه از این دوره و کلاس ها همچنان از صدای های بلند وحشت داشته و با شنیدن این صداها دچار ترس و هراس می شود، باید برای درمان های پیشرفته تر به مشاوره و متخصص کودک مراجعه نماید. زیرا در صورتی که این کودک درمان نشود در بزرگسالی دچار مشکل می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.