اینترنت برای کودکان، راه اندازی شد؟
وزیر ارتباطات و فناوری مجری طرح «اینترنت کودک» را معرفی کرد.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طی حکمی خسرو سلجوقی به عنوان مجری سند حمایت و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان منصوب کرد.
در پی وعده محمدجواد آذری جهرمی مبنی بر معرفی مجری طرح اینترنت کودکان، خسرو سلجوقی با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان «مجری سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان» منصوب شد.
در بخشی از حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آمده است:
جناب آقای مهندس خسرو سلجوقی، عضو محترم هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران؛ در راستای اقدامات اجرایی سند تبیین الزامات حاکم بر شبکه ملی اطلاعات، مطابق با مواد (۳۲و۳۳) منشور حقوق شهروندی و با هدف پشتیبانی و گسترش فضای مجازی سالم، ایمن و مفید برای کودکان و نوجوانان و نظر به تخصص و تجارب ارزنده جناب عالی به موجب این حکم به عنوان «مجری سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان» (تدوین شده از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) منصوب میشوید.
از چه زمانی موبایل و تبلت را به فرزندمان معرفی کنیم؟
اما اینکه از چه سنی والدیم می توانند کودک خود را با وسایل الکترونیکی هوشمند آشنا کنند و آشنایی با این وسایل چه مزایا و یا آسیب هایی می تواند برای فرزندان آنها داشته باشد را ایسنا در گزارشی به آن پرداخته است. امروزه از زمانی که کودکان کم سن و سال میتوانند وسیلهای را در دست خود بگیرند، امکان دسترسی آنها به انواع مختلف ابزارکهای دیجیتال به ویژه تلفن همراه هوشمند، رایانه و تبلت نیز فراهم میشود. بر همین اساس، هنگامی که آثار انگشت فرزندتان بیش از خود شما روی نمایشگر تبلت مشاهده میشود، ممکن است زمان خرید دستگاه قابل حمل بیسیم برای وی فرا رسیده باشد.
تلفن همراه هوشمند دستگاهی پیشرفته و قدرتمند مجهز به سیستم عامل محسوب شده که امکاناتی مانند مکالمه، ارسال پیامک و ایمیل، جستجو در اینترنت و تماشای ویدئو و عکس را برای کاربر خود فراهم میکند. تبلتها نیز تقریبا توانایی انجام هر آنچه که با لپتاپ صورت میگیرد را در قالبی کوچکتر و قابل حملتر با استفاده از نمایشگرهای لمسی خود فراهم میکنند. در نتیجه اگر قصد دارید تا مسئولیت یکی از این فناوریهای محبوب را به فرزند خود بسپارید، میتوانید نکاتی را که در ادامه این مطلب پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا به آنها اشاره کرده است را مد نظر قرار دهید.
برای کودکانی که در سن مدرسه قرار دارند، یک تلفن همراه هوشمند یا تبلت می تواند لایههای یادگیری بیشتری را در اختیار آنها قرار دهد. این لایهها در بسیاری موارد فراتر از کلاسهای سنتی یا کتاب هستند. این قبیل ابزارکهای دیجیتال محبوب فرصتهای بسیاری را برای دانش آموزان به منظور دسترسی به محتوا و تعامل با برنامههای درسی فراهم میکنند. در حقیقت، تلفن همراه هوشمند و یا تبلت دانش آموزان را به دنیایی ماورای دیوارهای آجری کلاس متصل کرده و امکان دسترسی به حجم عظیمی از اطلاعات را فراهم میکنند.
مسنجر کیدز ؛ پیامرسانی برای کودکان
در سایر نقاط دنیا نیز بحث اینترنت و کودکان موزد توجه قرار گرفته است به طوریکه شبکه اجتماعی فیس بوک، پیامرسانی را تحت عنوان "مسنجر کیدز" ارائه کرده تا کودکان تحت نظارت والدین خود بتوانند با دوستان خود در ارتباط باشند.
به نقل از وب سایت the verge، از سال ۱۹۹۸ میلادی که استفاده از اینترنت برای عموم مردم همگانی شد، کاربران بسیاری از اطلاعات نادرستی که در فضای باز اینترنت ممکن است در دسترس کودکان قرار بگیرد، ابراز نگرانی کردند. بنابراین کنگره آمریکا لایحه و قانونی را تصویب کرد که کودکان زیر ۱۳ سال و بدون نظارت و اجازه والدین خود، مجاز به استفاده از اینترنت نباشند.
منبع:
کودک پرس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼