۱۷۰۲۹۱
۱۱۴۵
۱۱۴۵

روشهای کنترل خشم والدین، راهکار تربیت خوب

خشم، عکس العملی هیجانی میباشد که در اثر شرایطی که بر خلاف میل و خواسته افراد است،از فرد سر میزند.

خشم، عکس العملی هیجانی میباشد که در اثر شرایطی که بر خلاف میل و خواسته افراد است،از فرد سر میزند . خشونت به معنای ناتوانی کنترل خشم در افراد میباشد.
احساس خشم در وجود انسانها مساله طبیعی است آما آنچه غیر طبیعی است ضعف در کنترل آن و چگونگی مدیریت این احساس است . اما خشونت برخلاف آنکه شخص خشن خود را قدرتمند میپندارد نشانه ضعف و درماندگی شخص در برابر مشکلات و در نهایت شخص خشن مورد قبول جامعه نخواهد بود و زندگی موفقی نخواهد داشت .
براساس تحقیقات کودکان از مرحاه جنینی قادر به درک احساسات خوب و بد مادر و محیط اطراف خود میباشند افرادی که در بطن افراد آرام رشد و نمو میکنند در آینده نیز به اختلالات روحی و روانی کمتری نسبت به افردای که مادران خشمگین و عصبانی داشته اند برخوردارند. این مساله در ابتدای تولد و دوران کودکی نیز قابل درک از سوی کودکان است . آنچه قابل ذکر است اینست که کودکان بیش از آنچه که والدین تصور میکنند ،توانایی فهم و درک و تشخیص احساسات خوب و بد را دارند و تمامی رفتارهای والدین بر روح روان آنها تاثیرگذار است.
خشم و عصبانیت و کم تحملی والدین دلایلی زیادی میتواند داشته باشد .معمولا پدرو مادری که بعد از یک روز کاری پر مشغله به خانه برمیگردند ممکن است درمقابل برخی رفتارهای کودک خود از کوره دربروند و حرفهایی بزنند و کارهایی بکنند که در نهایت چیزی جز پشیمانی برای آنها به بار نمی آورد .
مادر تازه از سرکار بازگشته و مشغول انجام دادن کارهای منزل است در این بین کودک نیز علاقه دارد که مادر به او توجه کافی را بنماید پس به دنبال راهی برای جلب توجه مادر میگردد کودک میرود و از درون کابینت ظرفی در میاورد و آنرا روی زمین پرت میکند در این لحظه مادر خسته عصبانی شده و....پس از دقایقی مادر مستاصل و کودک گریان . شاید این صحنه بارها و بارها برای شما پیش آمده باشد و هردفعه به خود بگویید دیگر این کار را انجام نخواهم داد ولی دفعه بعد دوباره همان داستان تکرار میشود .
نتیجه عصبانیت والدین در مقابل کودکان باخت باخت است و تبعات بسیاری دارد که ممکن است در آینده روی شخصیت کودکان تاثیر گذار باشد .چنانچه در دوران کودکی بتوانیم رفتارهای خود کنترلی داشته باشیم و خشم مان را در برابر کودکان مهار کنیم، قدمی مثبت در جهت شکل گیری شخصیت آینده او برداشته ایم.
مرور مضرات خشم والدین و تاثیر رفتار خشونت آمیز با کودکان میتواند به شما کمک کند که برای کنترل خشم خود به راهکارهایی بیاندیشید :
-تنش و استرس فراوان رشد جسمی کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد.
-یادگیری و پیشرفت تحصیلی کودکان در اثر خشونت و تنبیه کاهش پیدا خواهد کرد .
-سازگاری مناسب و رشد اجتماعی کودک را مختل میکند زیرا کودک می آموزد که با رفتارهای پرخاشگرانه میتواند به مقاصد خود برسد.
-زندگی خانوادگی افرادی که در دوران کودکی تحت تعلیم والدین خشمگین بوده اند مورد آسیب قرار میگیرد.
-آثار آسیهای روحی و روانی که والدین خشمگین بر کودکان وارد میکنند تا دوران بزرگسالی و حتی در نسل های بعدی نیز ادامه میابد .

روش کنترل خشم برای والدین
با روش کنترل خشم ( روش توقف، تفکر، اقدام ) والدین میتوانند با تمرین بر تکنیک های خود کنترلی بهنگام بروز عصبانیت میزان اشتباهات ناشی از خشم که بعلت تغییرات ناگهانی در بدن رخ می دهدرا تا حدود زیادی کم کرد. والدین بهنگام بروز خشم ، از این گام ها پیروی نمایند :
توقف کنید :
زمانکه احساس میکنید که در حال عصبانی شدن هستید موقعیت را تشخیص داده و از مکان دور شوید .یک فعالیت 60 ثانیه ای را تابهبود حالت جسمانی و روحی خود آغاز کنید .
تفکر کنید :
شروع کنید و این جملات را با خود بگویید :
-اکنون من دارم در این وضعیت عصبانی و خشمگین میشوم .
- سپس بپرسند : من درباره رفتار بد فرزندم چه چیزی به خودم میگویم که اینطورباعث خشمگین شدن من میشود؟
- سپس بگویند : من برای برخورد رفتار بدو کودکم ،مجبورنیستم خشمگین شوم . احتمالاً در این هنگام خشم والدین کاهش پیدا می کند.
-تصور کنید که بدون اینکه خشمگین باشید با فرزند خود رفتار میکنید .
اقدام کنید :
در این هنگام شما میتوانید بطرف کودک وبازگشته و روشی را که به آن فکر کرده اید را اجرا کنند ، درهنگام انجام دادن این رفتارها ، انتظار کمال وبی عیب و نقص بودن را از خود یااز کودکان نباید داشت .
همواره این مساله را به خود گوشزد نید که هر انسانی میتواند اشتباه کند و اشتباه کودکان بیشتر بخاطر ناآگاهی آنها در انجام کارها و رفتارهایشان میباشد پس بایستی با رفتار مناسب شیوه مناسب رفتارها را به آنها آموخت .
برای مثال، یکی از والدین ممکن است اعلام کند: "من از اینکه تو اسباب بازیهایت را جمع نکرده ای عصبانی هستم" شخصی که خشم خود را کنترل میکند، گفتگو را طوری پیش میبرد که سازنده باشد و به جای اینکه بگوید چه چیزی نمیخواهد، به بیان واضح خواسته خود میپردازد. او ممکن است به فرزندش بگوید:" من میخواهم که تمام اسباب بازیهایت را جمع کنی، در غیر اینصورت مجبور میشوم مدتی آنها را کنار بگذارم."
در این روش، والد، فرزند خود را بخاطر اجرای درخواست خود خجالت نمیدهد و او را مقصر جلوه نمیدهد. روش اول ممکن است در کوتاه مدت مفید باشد، اما همکاری کودک را در دراز مدت تضمین نمیکند و علاوه بر آن موجب بروز رنجش و کینه توزی خواهد شد.
عواملی که باعث توجیه رفتار خشونت آمیز والدین میگردد :
-کارهای فرزندم خیلی وحشتناک و غیر قابل تحمل است ، و باعث عصبانیت ما میشود . اما بخاطر داشته باشید که میتوان بدون عصبانیت و رفتار خشونت آمیز رفتارکودک را اصلاح کرد .
-اگر عصبانیت خودم را به اونشان ندهم ، اونمیفهمد که من جدی با او برخورد میکنم و به رفتار خود ادامه میدهد .
-کودکم بدلیل لجبازی با من به رفتار بد خود ادامه میدهد .و من این را نمیتوانم تحمل کنم
-گودک بدون تنبیه تربیت نمیشود .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.