چراغ خواب اتاق کودک، چطوری باشه؟
خطر ابتلا به نزدیک بینی در کودکانی که در دوران نوزادی از خوابیدن در محیط های کاملا تاریک محروم بودند...
خطر ابتلا به نزدیک بینی در کودکانی که در دوران نوزادی از خوابیدن در محیط های کاملا تاریک محروم بودند، خیلی بیشتر از کودکانی است که در تاریکی مطلق می خوابیدند.
اگر فرزند شما خیلی از تاریکی میترسد و شما مجبور به استفاده از چراغ خواب هستید به پیشنهادی زیر عمل کنید:
• کودکان زیر ۲ سال کمتر مفهوم ترس را درک می کنند، بنابراین نیازی به روشن گذاشتن چراغ خواب در اتاق آنها نیست.
• برای فرزندان بالاتر از ۲ سال تان چراغ خواب های تایمرداری که بعد از ۳۰ تا ۹۰ دقیقه خاموش می شوند را خریداری کنید. در این صورت چراغ بعد از به خواب رفتن کودکان به طور اتوماتیک خاموش می شود.
نکاتی در مورد استفاده از چراغ خواب در اتاق کودکان:
• اگر از چراغ خواب های معمولی استفاده می کنید، بعد از اینکه از خواب بودن فرزندتان مطمئن شدید، به اتاقش بروید وچراغ خواب را خاموش کنید.
نور آبی بهتر است
در بین چراغ خواب های فراوان موجود در بازار، آنهایی که نور آبی ملایم دارند، از بقیه بهترند. البته هرچند ساعت بیولوژیک بدن طوری تنظیم شده که بهتر است خواب شبانه در تاریکی مطلق باشد اما افراد بالای 50 سال و افراد مبتلا به آلزایمری که از اختلال خواب هم رنج می برند، بد نیست که در ساعات اولیه خواب شان از یک چراغ خواب با رنگ آبی استفاده کنند.
هورمون ملاتونین هورمونی است که شب ها در اثر تاریک شدن محیط در بدن ترشح می شود و حس خواب آلودگی را به فرد القا می کند.
حال اگر در طول شب از چراغ خواب هایی با رنگ های زرد یا سفید استفاده شود ترشح این هورمون به 30 تا 50 درصد و در صورت استفاده از چراغ های آبی رنگ، این ترشح به 60 تا 65 درصد می رسد.
بنابراین این چراغ های زرد و سفیدرنگ، اختلال خواب را در افراد 50 تا 80 ساله تشدید می کند. هر چند که به گفته دکتر فیلگویرو، استفاده از نور آبی هنگام خواب آرام بخش است اما او همچنین عنوان می کند که استفاده از چراغخواب حتی با نور آبی باید تنها در 90 دقیقه اولیه و نه در کل مدت خواب باشد.
۷ توصیه درباره چراغ خواب
۱ - از چراغ خواب های سقفی یا دیواری که بالای تخت نصب می شوند و نورهای سفید، زرد و قرمز دارند، استفاده نکنید. استفاده از این چراغ خواب ها در طولانی مدت احتمال ابتلا به اختلال خواب را افزایش میدهد.
۲ - از چراغ خواب های حباب دار یا انواع رومیزی آنها که اطراف اش با پارچه پوشیده شده است، استفاده کنید.
۳ - در صورت امکان از قرار دادن چراغخواب داخل اتاق خودداری کنید. در غیر این صورت، بهتر است آن را پایین تخت بگذارید و از کم نورترین چراغ موجود در بازار استفاده کنید.
۴ - از چراغ خواب هایی که طیف های مختلفی از نور را در اتاق پخش می کنند یا مدام خاموش و روشن می شوند، استفاده نکنید؛ چون با این کار، به جای رسیدن به آرامش هنگام خواب، بیشتر عصبی می شوید.
۵ - سعی کنید چراغخواب را در آشپزخانه یا پذیرایی نصب کنید تا اگر نیمه های شب هم احتیاج به رفت و آمد در منزل پیدا کردید برخورد با وسایل منزل شما را به دردسر نیندازد یا ترس از تاریکی برایتان مشکل ساز نشود.
۶ - از شمع به جای چراغخواب استفاده نکنید. آتش سوزی در اثر افتادن شمع روی فرش یا رخت خواب یکی از رایج ترین علل آتش سوزی های خانگی است.
۷ - از چراغ خواب هایی که روکش سیم شان از بین رفته استفاده نکنید زیرا ممکن است در صورت برخورد دست تان با سیم برق بدون روکش هنگام خواب دچار برق گرفتگی شوید.
با چراغ خواب مخالفم
به طورکلی توصیه میشود محل خواب افراد تاریک باشد و از چراغ خواب استفاده نشود. به طور طبیعی در ساعات پایانی روز با تاریک شدن هوا ترشح هوررمون ملاتونین که به هورمون خواب هم معروف است در بدن افزایش پیدا میکند. این هورمون به خواب راحت کمک میکند و در بهبود کیفیت خواب موثر است.
قرار گرفتن افراد در معرض هر نوع نور مصنوعی موجب کاهش ترشح این هورمون و تاثیر نامطلوب بر کیفیت خواب میشود. روشن بودن چراغخواب نیز به دلیل اینکه هنگام تاریکی نور را افزایش میدهد و موجب کاهش ترشح هورمون ملاتونین در بدن میشود روی کیفیت خواب تاثیر به سزایی دارد و موجب کاهش کیفیت خواب میشود. به همین دلیل توصیه میشود هنگام خواب از چراغ خواب استفاده نشود.
گاهی وقتها افراد مجبور به روشن گذاشتن چراغخواب و روشن نگهداشتن فضای خانه هستند. به عنوان مثال برخی از خانواده ها به دلایل مختلفی مانند راه رفتن فرزندان در خواب، ترس خود کودک از تاریکی یا حتی شیردادن به نوزاد مجبور به روشن گذاشتن چراغخواب هستند، بنابراین به همه افرادی که به هر دلیل مجبور به خوابیدن با چراغ روشن هستند توصیه می شود که از چراغ خواب هایی با کمترین نور ممکن استفاده کنند.
چراغ خواب را در نزدیکی محل خواب قرار ندهند و دورترین فاصله ممکن نسبت به محل خواب را برای قرار دادن چراغ خواب انتخاب کنند. توصیه دیگر اینکه اگر مجبور به روشن نگهداشتن فضای اتاق و استفاده از چراغ خواب هستند هنگام خواب از چشم بند استفاده کنند.
منبع:
پزشکان بدون مرز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼