۱۷۴۲۳۲
۱۰۱۲
۱۰۱۲

حضانت فرزند بعد از طلاق، دعوا پشت دعوا

تقریبا غیر ممکن است که حضانت مشترک فرزندتان را بر عهده داشته باشید و مرتبا با همسر قبلی‌تان تنش نداشته باشید!

اگر بعد از طلاق حضانت فرزندتان را به طور مشترک با همسر قبلی‌تان بر عهده دارید، می‌دانید که این کار بسیار مشکل است و بحث و جدل‌های زیادی به همراه دارد. اما چگونه می‌توان این مشکلات را کمتر کرد؟
تقریبا غیر ممکن است که حضانت مشترک فرزندتان را بر عهده داشته باشید و مرتبا با همسر قبلی‌تان تنش نداشته باشید! اما مهم این است که به این نکته توجه داشته باشید که قرار است این کار را برای مدتی بسیار طولانی انجام دهید و مهم تر آن است که بر چیزی که برای بچه‌ها بهتر است تمرکز کنید، نه غرورتان. نباید تمرکزتان بر برنده شدن در بحث با همسرتان باشد و نباید در این راستا قدم بردارید. شاید همیشه هم حرف شما درست نباشد.
در مطلب امروز ۱۰ مورد از معمول ترین بحث و جدل‌هایی که در هنگام حضانت مشترک بچه‌ها پیش می‌آید را آورده‌ایم. همچنین راه حلی برای جلوگیری از دعوای دوباره بر سر این مسائل هم پیشنهاد شده است.

۱- ما بر سر زمان مختص به هر والد بحث داریم
تقسیم زمان. همواره این را در ذهن داشته باشید که هر والد باید بتواند تقریبا هر مقدار زمانی که قبل از طلاق صرف بچه‌ها می‌کرده، بعد از طلاق هم داشته باشد. این مسئله کاملا منطقی است. همچنین این را هم در نظر داشته باشید که زمانی را که بچه در مدرسه می‌گذراند یا به کارهای دیگرش می‌رسد، جز زمان هر والد محسوب نمی‌شود. برای جلوگیری از بحث و دعوا بهتر است یک برنامه منظم بریزید و هر زمان که تغییری در برنامه روزانه یکی از والدین پیش آمد، آن را تغییر دهید.

۲- ما درمورد مخارج کودک با هم بحث داریم
اکثر والدین به مسئله مخارج کودک به عنوان موضوعی بدون تغییر نگاه می‌کنند، اما مسئله این است که با گذشت زمان هزینه‌های جدیدی پیش می‌آید و کودک در هر برهه از زندگی به چیزهایی جدید نیاز دارد. اما دستمزد شما با گذشت زمان آنچنان تغییری نخواهد کرد. اگر متوجه شده اید که جدیدا بیشتر بحث‌هایی که با همستر قبلی‌تان دارید بر سر مخارج کودک است به یاد داشته باشید دادگاه این کار را در ابتدا به عهده کدام والد گذاشته است؟ یا والدین هر دو می‌توانند با توجه به تغییر شرایط کودک با یکدیگر همکاری داشته باشند و هر دو هزینه‌ها را تقبل کنند.

۳- همسر قبلی‌ام کودک را هم وارد جریان می‌کند
این یکی سخت است! چرا که احتمالا شما این را از طریق صحبت‌های فرزندتان متوجه می‌شوید. در این مورد توصیه می شود مستقیما با همسر قبلی‌تان صحبت کرده و نگرانی خود را از شرایط به وجود آمده به او بگویید. بهتر است برای این کار در یک کافه یا رستوران قرار بگذارید تا بتوانید بدون نگرانی درباره اینکه بچه‌ها صحبت‌هاتان را بشنوند، آزادانه با یکدیگر صحبت کنید.

۴- ما در مورد قوانینی که برای بچه‌ها می‌گذاریم بحث داریم
این نارضایتی می‌تواند دو طرفه باشد. به این صورت که یکی از والدین شکایت دارد که چرا والد دیگر بچه‌ها را انقدر آزاد می‌گذارد و دیگری از این ناراضی است که چرا همسر قبلی‌اش به بچه‌ها سخت می‌گیرد! جدا از این بحث‌ها، مهم است که هر دو درک کنید که هر والد استایل و روش خاص خود را دارد. حتی اگر شما و همسر سابق‌تان هنوز هم با هم بودید و می‌خواستید بچه‌ها را در کنار هم بزرگ کنید، باز هم با این مشکل مواجه می‌شدید. در حالی که غیر منطقی است که انتظار داشته باشید همسر قبلی‌تان طبق "روش شما" با بچه‌ها رفتار کند، اما اگر فکر می‌کنید اشکالی اساسی در روش پرورش بچه‌ها انجام می‌دهد که می‌تواند برای کودک خطرناک باشد، باید این مسئله را آرام و منطقی با او در میان بگذارید.

۵- ما در مورد تکالیفی که کودک باید انجام دهد با هم بحث داریم
این هم یک موضوع سلیقه‌ای است و به واقع "درست" یا "غلطی" در این مورد وجود ندارد. ممکن است شما ترجیح دهید کودک به محض رسیدن به خانه تکالیفش را انجام دهد، در حالی که همسرتان فکر کند بهتر است بچه ابتدا اندکی استراحت کند و بعد از شام پای مشق‌هایش بنشیند. در حالی که مهم است هر دو شما یک روش همسان و دارای ثبات برای بزرگ کردن بچه‌ها پیش بگیرید، اما لازم نیست همه چیز را هم درست مطابق برنامه یکدیگر انجام دهید.

۶- همسر سابقم سعی می‌کند کارهای مرا کنترل کند
این مشکل هم زیاد دیده می‌شود، در این حالت یکی از زوج‌ها سعی می‌کند ببیند همسر سابقش چه طور به امور بچه‌ها رسیدگی می‌کند و رفتارهای او را زیر نظر می‌گیرد. اگر این فرد شما هستید، به یاد آورید که خود شما اولین بار چگونه پدر یا مادر بودن را یاد گرفتید؟ آیا کسی این کار را به شما یاد داد؟ نه! شما خود با آزموش و خطا و ارتباط مستمر با بچه‌ها تبدیل به یک والد شدید. اگر همسرتان را کنترل کنید شانس تجربه این لحظات عالی را از او خواهید گرفت و به علاوه با یکدیگر مشکلات بسیاری پیدا می‌کنید.

۷- همسر سابقم قلدر است
معمولا بچه‌ها در مدرسه با هم این مشکل را دارند و از دست بچه‌های قلدر شاکی هستند! اما این مشکل گاهی بین بزرگ‌ترها هم پیش می‌آید. ترساندن و خشونت همسرتان راه درستی برای برخورد با او نیست. اگر از ناحیه همسر سابق‌تان احساس خطر می‌کنید و از او می‌ترسید، بهتر است با وکیل‌تان صحبت کنید تا برای‌تان حکم قانونی بگیرد و همسر سابق‌تان دیگر اجازه نزدیک شد به شما را نداشته باشد.

۸- همسر سابقم به خانواد من احترام نمی‌گذارد
در حضانت مشترک این مشکل هم زیاد پیش می‌آید و بسیار غم انگیز است چرا که کودکان حق دارند با همه خویشاوندان مادری و پدری‌شان در ارتباط باشند. در این مورد بهتر است ابتدا مشکل را بررسی کنید و ببینید چه مسئله‌ای پیش می‌آید که همسرتان این رفتار را انجام می‌دهد؟ آیا همسرتان با افراد مشخصی از خانواده شما مشکل دارد؟ پیدا کردن این الگو به شما کمک می‌کند آن را حل کنید. البته حتما لازم است که با همسر سابق‌تان هم صحبت کنید و به او بگویید بچه‌ها حق دارند با اعضای هر دو خانواده در ارتباط باشند.

۹- همسر سابقم بچه ها را لوس می‌کند
حتما این مسئله را هم شنیده‌اید که یکی از والدین برای اینکه به دیگری نشان دهد والد بهتری است، مرتبا بچه‌ها را به شهر بازی می‌برد، برای آنها لباس و خوراکی و موبایل می‌خرد و غیره. والد دیگر یا زمان انجام این کارها را ندارد و یا از عهده مخارج آن بر نمی‌آید.
اما مسئله فقط این نیست که والد دیگر نمی‌تواند هزینه ‌این نوع زندگی را بپردازد، مسئله این است که کودکی که دارد در این حد رفاه بزرگ می‌شود، ممکن است در آینده نتواند خودش این سطح از رفاه را در زندگی‌اش ایجاد کند!
مانند تمام مسائلی که در بالا اشاره کردیم، در این مورد هم صحبت با همسر سابق‌تان و مطرح کردن نگرانی که در این مورد دارید لازم است. شاید نتوانید جلوی این رفتار همسرتان را به طور کامل بگیرید، اما شاید بتوانید او را تشویق کنید بیشتر فکر کند و منطقی‌تر به این موضوع نگاه کند.

۱۰- بچه‌ها احساس می‌کنند والد دیگر به آنها توجه نمی‌کند
یکی دیگر از مشکلات معمول، وقتی است که همسر سابق‌تان به بچه‌ها اختصاص می‌دهد. اگر همسرتان عادت دارد بچه‌ها را به کس دیگری بسپارد و به سراغ کارهای خودش برود، بچه‌ها حق دارند که احساس بدی داشته باشند و فکر کنند همسرتان به آنها اهمیت نمی‌دهد. بهتر است با همسرتان صحبت کنید و بگویید بچه‌ها چه احساسی دارند و بگویید که آنها این را به شما گفته‌اند. اگر مشکل همسرتان زمان است، می‌توانید تغییری در برنامه نگهداری از بچه‌ها ایجاد کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.