۱۷۵۰۵۰
۹۸۱
۹۸۱

مهد برای کودکان، زیر سه سالگی مجازه؟

هنگام سپردن کودکان خود به مهد کودک به زرق و برق‌های آن مرکز توجه نکنید.

هنگام سپردن کودکان خود به مهد کودک به زرق و برق‌های آن مرکز توجه نکنند. کودکان از سنین سه سالگی به بعد نیاز به آموزش دارند که این آموزش‌ها شامل آموزش مهارت‌هایی نظیر رفتارهای اجتماعی، مهارت حرکتی، مستقل بودن و… است و با توجه به این که در جامعه کنونی اکثر خانواده‌ها تک فرزند هستند، نیاز به سپردن کودکان به مهد کودک وجود دارد.
در صورتی که کودکانی که بیشتر از سه سال دارند روزانه دو تا سه ساعت از وقت خود را در مهدهای کودک بگذرانند می توانند در تعامل با اجتماع و گروه همسالان خود بسیاری از مهارت‌های مورد نیاز را آموزش ببینند و به استقلال نسبی دست یابند.
رواج آپارتمان نشینی، گرایش به تک فرزندی و… سبب شده تا کودکان امروزی در مقایسه با کودکان گذشته کمتر در ارتباط با گروه همسالان خود باشند و لذا فضای مناسب برای رشد حرکتی و اجتماعی را در اختیار ندارند و به نظر می رسد مهدهای کودک می‌توانند این خلا را تا حدود زیادی جبران کنند.
خانواده‌ها تنها در صورتی که نسبت به برنامه‌ها و شرایط آن مرکز اطمینان حاصل شد باید نسبت به سپردن فرزندان خود به آن مهد کودک اقدام کنند. تا حد امکان از سپردن کودکان زیر سه سال خود به مهدهای کودک خودداری کنند، زیرا این گونه مهدکودک‌ها که فقط جنبه نگهداری دارند نه تنها هیچ سودی برای کودک ندارند، بلکه حتی ممکن است آسیب‌های غیرقابل جبرانی را به کودک وارد آورد، چرا که کودک مجبور است تنش جدایی از مادر را هم تحمل کند. کودکان تا سنین سه سالگی نیازمند محبت و آغوش مادر هستند و جدایی آن ها از مادر سبب ایجاد اضطراب جدایی می‌شود.
مادرانی که به علت شاغل بودن مجبور به این کار هستند بایستی تلاش کنند تا با برنامه ریزی درست در سایر زمان‌ها نسبت به جبران خلا عاطفی بوجود آمده اقدام کنند، در غیر این صورت کودک احساس ترد شدگی و محرومیت خواهد کرد و چه بسا این حس در دوران بزرگسالی نیز با او همراه بوده و مشکلاتی را در آینده برای او بوجود آورد.
اگر می خواهند فرزندان خود را به محیط جدیدی انتقال دهند حداقل به مدت دو هفته به میزان یک تا دو ساعت به همراه فرزندشان در آن محیط بمانند تا کودک با آن محیط انس گرفته و احساس ترد شدن نکند. پس از اینکه احساس امنیت نسبت به محیط جدید در کودک بوجود آمد، با خیالی آسوده او را به آن مرکز بسپارید.
چنانچه کودک تا حدود سه سال حتی برای دوره ای کوتاه از مادر جدا شود، این رویداد آسیب زا در آینده می تواند به طور چشمگیری مغز فرد بالغ را دچار تغییرات چشمگیری کند. این دگرگونی های مغزی شبیه اختلالات ساختاری و عملکرد مغزی یافت شده در افرادی است که در معرض اختلالات روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی قرار دارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.