۱۷۶۴۶۴
۱۵۲۱
۱۵۲۱

سردرد میگرنی در کودکان، چقدر جدی است؟

برخی از کودکان کمتر از حد معمول می خوابند یا به طور ناگهانی از خواب می پرند، اینها می تواند نشانه ای از میگرن در این افراد باشد.

یک متخصص مغز و اعصاب در خصوص عوامل بروز عارضه میگرن در کودکان و راهکارهای درمانی آن توضیحاتی داد.
محمد مهدی تقدیری متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماری میگرن و راه های درمان آن اظهار کرد: میگرن سردردهای شدیدی است که می‌تواند به صورت ضربه و تپش در سر اتفاق بیافتد؛ ممکن است این سردردها سبب ایجاد حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید در فرد شود.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه علت های مختلفی سبب ایجاد میگرن می شود، بیان کرد: ممکن است این درد برای ساعت‌ها یا روزها در سر باقی بماند و به حدی شدید باشد که فرد فقط با خوابیدن در مکانی ساکت و تاریک آرام می شود؛ اغلب بانوان به خصوص در دوره قاعدگی مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

سردرد می تواند یکی از علت های تومور مغزی باشد
تقدیری با بیان اینکه میگرن در کودکان شیوع زیادی دارد، اظهار کرد: سردرد می تواند یکی از علت های تومور مغزی باشد؛ برخی از کودکان کمتر از حد معمول می خوابند یا به طور ناگهانی از خواب می پرند، اینها می تواند نشانه ای از میگرن در این افراد باشد؛ میگرن گاهی به عنوان سرگیجه، استفراغ های دوره ای، تشنگی، عفونت های گوش، سینوزیت، عفونت های ادراری، سرماخوردگی و نخوردن یک وعده غذایی در روز که منجر به پایین آمدن سطح قند خون می شود، خود را نشان می دهد.

دخترخانم ها بیشتر در معرض ابتلا به میگرن هستند
وی با تاکید بر اینکه این بیماری در پسرها پس از پایان بلوغ کمتر می شود، مطرح کرد: این بیماری اگر چه در آقایان هم شیوع دارد، اما سردرد میگرنی در خانم‌ها به ویژه خانم ها تا سن ۵۰ سالگی بیشتر است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه میگرن در کودکان قابل درمان است، گفت: دارو درمانی یکی از روش های کنترل میگرن است؛ در کل جامعه تقریبا هفت الی هشت درصد افراد به این بیماری مبتلا هستند؛ که در مراحل اولیه باید درمان شود تا بتوان از شیوع آن پیشگیری کرد.

آیا میگرن با دارو قابل درمان است؟
تقدیری با بیان اینکه سردردهای ناشی از میگرن همراه با استفراغ بهبود می یابد، گفت: اصولا سردردهای میگرنی صبحگاهی است که با تشنج همراه است؛ در درمان سردرد میگرنی، درمان به 2 دسته کلی علامتی و پیشگیری کننده تقسیم می‌شود، درمان علامتی درمانی است که با مشاهده وضعیت بیمار برای او دارو تجویز می شود و او در حین سردرد، دارویی مصرف می کند تا بهبود یابد، در درمان پیشگیری کننده، دارویی برای مبتلایان تجویز می‌شود تا از تعداد و شدت میگرن در آینده پیشگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که دچار سردرد می شوند باید به پزشک اعصاب مراجعه کنند، گفت: این بیماری از طریق MRI قابل تشخیص است؛ که در اثر این سردردها می توان تشخیص داد فرد به تومور مغزی مبتلا شده است یا خیر؟، این سردردها نوعی ضایعه عروقی است که می توان با مراجعه به موقع به پزشک از شیوع آن پیشگیری کرد.
این متخصص اعصاب با بیان اینکه اگر کودک از سردرد حاد و شدید شاکی است باید به پزشک مراجعه کرد، یاد آور شد: کودک اگر برخی مواقع استفراغ می‌کند، در بینایی و مشکلات حسی و حرکتی مشکل دارد که باید توسط پزشک معاینه شود؛ او گاهی به دلیل سردرد از بازی و فعالیت روزانه خود دست می‌کشد، به استفراغ شدید صبحگاهی دچار می‌‌شود؛ گاهی سردرد و سرفه با خم شدن به جلو شدت می‌یابد و منجر به تشنج می‌شود. کودک با برخی سردرد‌ها هم در اواسط شب به طور ناگهانی بیدار می‌شود. در صورت بروز هریک از این موارد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.