۱۷۷۵۰۶
۱۷۳۰
۱۷۳۰

نحوه رفتار با کودک اوتیسم، آیا می‌دانید؟

بچه های اوتیسم انتظار دارند که سایر شهروندان با آنها به گونه ای برخورد و رفتار کنند که باعث نشود این افراد در اتاق تنهایی خود زندگی کنند.

بچه های اوتیسم انتظار دارند که سایر شهروندان با آنها به گونه ای برخورد و رفتار کنند که باعث نشود این افراد در اتاق تنهایی خود زندگی کنند.
آمارهای جهانی نشان می دهد از هر ۵۹ تولد یک کودک مبتلا به اوتیسم است. این در حالی است که این آمار در ایران، تولد یک کودک اوتیسم به ازای هر ۱۵۰ تولد است. آنطور که عنوان می شود، یکی از مشکلات افراد اوتیسم این است که بعد از سن مدرسه هیچ پایگاه و جایگاه اجتماعی در جامعه ندارند.
سعیده صالح غفاری رئیس انجمن اوتیسم(Autism) ایران، معتقد است؛ بسیاری از افراد با اختلال اوتیسم، در اجتماع تلفیق نمی شوند و این در حالی است که مسائل مربوط به سلامتی، اجتماعی شدن و مهارت آموزی آنان، بسیار حائز اهمیت است.
دکتر محمود توکلی رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به ادغام برنامه های توانبخشی در جامعه از طریق مجمع سلامت محلات شهر تهران، از این برنامه به عنوان نقطه تماس متخصصان و کارشناسان با مردم نام برد و افزود: در مرحله اول از اجرای این پروژه ، افراد دارای اختلال اوتیسم در محله های شهر تهران شناسایی می شوند و ضمن اجرای برنامه های توانبخشی برای آنان، نسبت به توانمندسازی بیماران(patients) و خانواده های آنان اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: با اجرای برنامه، پایش و ارزیابی از چگونگی اجرای آن مدنظر خواهد بود که از طریق محققان و متخصصان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انجام کار پژوهشی انجام می شود. در واقع، می توان بسته توانبخشی را از طریق انجمن های حمایتی بیماران مانند ام اس، آلزایمر، کودکان CP ، در کنار برنامه مربوط به افراد دارای اختلال اوتیسم کار کرد و به مرور شواهد مبتنی بر فیلد بدست می آید و برنامه با مستندات قانونی پیش می رود.
صفاری پور مدیر کلینیک های بهزیستی تهران، با عنوان این مطلب که از ابتدای سال جاری ۷۷ مرکز در سراسر کشور خاص خدمات دهی به جامعه اوتیسم دایر شده است، گفت: قبلا خدمات برای افراد اوتیسم در مراکز روزانه و حتی شبانه روزی به صورت ادغام با دیگر معلولیت های ذهنی ارائه می شد.
وی با اشاره به اینکه برنامه غربالگری این افراد از طریق بهزیستی آغاز شده و تشخیص نیز انجام می شود، افزود: برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CVR) برای ۴۷۰ هزار فرد کم توان اجرا شده است به ویژه اینکه CVR شهری در تهران و شهرستان های کوچک استان ها برقرار شده اما الزاماتی دارد که کارشناسان آموزش ببینند تا زمان طلایی ۶ تا ۷ سالگی که بهترین زمان برای دریافت خدمات است، از دست نرود و مهم تر اینکه، تلفیق اجتماعی صورت بگیرد چرا که برنامه CVR مولفه های زیادی دارد که اجرای آن با مشارکت اجتماع، امکانپذیر است.
مصطفی جمالی مدیرکل سازمان ­های مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت، گفت: سند ملی اوتیسم تدوین شده و این کار باید به صورت پروژه کشوری برای بخش توانبخشی انجام شود و برای گسترش این خدمات در جامعه، مردم مشارکت داشته باشند.
وی افزود: هنوز بسیاری از معلولان از جمله افراد دارای اختلال اوتیسم، در روستا ها و حتی شهرها، شناسایی نشده اند و باید با کمک تشکل های مردم نهاد و انجمن های حمایتی بیماران، این کار انجام شود.
جمالی به تشکیل شبکه ملی سمن های توانبخشی کشور اشاره کرد و افزود: این شبکه می تواند یک محور از برنامه گسترش توانبخشی در جامعه را هدایت کند چرا که معتقدیم ، مردم خودشان می توانند کارهای سازمان یافته را پیگیری کنند.
وی همچنین با اشاره به مشکل کمبود نیروی متخصص و کارشناسان توانبخشی در مناطق محروم و دور دست، اظهار کرد: با کمک دانشگاه و شبکه ملی سمن های توانبخشی کشور می توان نسبت به برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت برای نیروهای شناخته شده و تامین نیرو جهت مناطق دور دست اقدام کنیم.
دکتر شیدا مهنام مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، آمادگی یونسکو برای جلب مشارکت های مردمی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در پیشبرد این برنامه، بحث تعاملات اجتماعی مطرح است و برند یونسکو برای تشویق و ترغیب مردمی جهت مشارکت و گسترش آگاهی بخشی در جامعه ، کمک می کند.
وی افزود: با ارائه گزارش اقداماتی که در بخش ارائه خدمات توانبخشی به کم توانان در ایران انجام شده ، می توانیم حمایت مالی مقر یونسکو را نسبت به اجرای برنامه های مشابه جلب کنیم ضمن آنکه کارآفرینی برای جوانان را از طریق شهرداری داشته باشیم.
مهنام در مورد چگونگی ورود تکنولوژی های نوین در اقدامات مربوط به اوتیسم، گفت : یونسکو می تواند در اعتباربخشی این بخش نیز کمک کند.
مهدی امیری معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران، با اشاره به اینکه بخش سلامت شهرداری تهران تسهیل گر اجتماعی است، تصریح کرد: امکانات شهرداری همانند دو بال علمی و اجتماعی در این برنامه عمل خواهد کرد، بگونه ای که در بستر اجتماعی، آموزش مردم را در جهت اجرای برنامه و همچنین پیشگیری از کم توانی ها انجام می دهد اما متاسفانه انگیزه لازم برای آموزش در جامعه کم است که سازمان های مردم نهاد می توانند در زمینه آسیب شناسی این موضوع، کمک کنند.
وی تاکید کرد: نگاه شهرداری، خدمت به عموم جامعه است و افراد اوتیسم نیز مانند عموم مردم باید از خدمات شهرداری بهره مند شوند و این با همگرایی بین افراد و نهادهایی که در این موضوع فعالیت می کنند، امکانپذیر است .
دکتر فرهنگ دوست نماینده کمیته علمی انجمن اتیسم، بر داشتن پروتکل های فرهنگی و درمانی در ارتباط با افراد مبتلا به اوتیسم ، شبکه سازی و توزیع یکسان و عادلانه منابع و حمایت های بیمه ای در میان بیماران و تغییر ساختارهای سازمان ها و نهادهای خدماتی در سطح جامعه با توجه به نیاز افراد دارای اتیسم ، تاکید کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.