۱۷۷۶۲۰
۱۴۴۴
۱۴۴۴

درباره بلوغ دختر، همه چیز را بدانید

زندگی فرآیندی از تغییرات ذهنی و فیزیکی هست و هیچ تغییری به اندازه تغییرات کودک شما مشهود نیست.

زندگی فرآیندی از تغییرات ذهنی و فیزیکی هست و هیچ تغییری به اندازه تغییرات کودک شما مشهود نیست. بلوغ سنی است که مغز و بدن کودک به آرامی تبدیل به یک فرد بزرگسال میشه و مغز ماده ای شیمیایی یعنی هورمون ها (با اسم خاص گنادوتروپین که ماده محرک غدد جنسی است) رو ترشح میکنه. ما اینجا هرآنچه که شما والدین باید در مورد بلوغ دخترانتون بدونین بیان کردیم.

بلوغ دختران چیست؟
بلوغ دورانیه که ارگان های جنسی کودک کامل میشه و دخترتون توانایی باروری پیدا میکنه. بنابراین فرآیند بلوغ کودک شما رو به یه زن زیبا تبدیل میکنه و اولین قدم به سوی بزرگسالی اوست. دختران معمولا بین سن 10 تا 16 سال به بلوغ میرسن و پسرها معمولا دیرتر از دخترها بالغ میشن با این حال هیچ آمار مشخصی براش وجود نداره.

عواملی که در سن بلوغ دختر شما میتونه تاثیر گذار باشه عبارتند از:
ژنتیک:
دانشمندان یه ژن به اسم KiSS۱ کشف کردن که مسئول بلوغ دخترهاست.
سابقه خانوادگی:
اگر میخواهین بدونین که دختر شما کی بالغ میشه سعی کنین سن بلوغ خودتون رو به یاد بیارین. اگر مادر در سن ۱۳ سالگی بالغ شده باشه به احتمال زیاد دخترش هم در این سن به بلوغ میرسه.
استرس:
استرس داشتن کودکتون میتونه سن بلوغش رو جلو بندازه که اتفاق ناخوشایندیست.
چاقی:
تحقیقات نشون داده که دختران چاق زودتر از دختران کم وزن بالغ میشن.

مراحل مختلف بلوغ دختران
بلوغ یه شبه اتفاق نمیافته، فرآیندی تدریجیه که چندین سال طول میکشه تا تکمیل بشه.
مرحله اول:
این مرحله قبل از بلوغ آغاز میشه و در اون هیچ تغییرات جسمی و روانی در دختر به وجود نمیاد.
مرحله دوم:
این مرحله معمولا بین سن 10 تا 11 سالگیه که دختر شما با تغییراتی جسمی مثل افزایش قد و وزن و هم چنین رشد سینه ها و مو در بدنش مواجه میشه.
مرحله سوم:
در سن 12 سالگی دخترتون باید انتظار این مرحله رو داشته باشین. تغییرات جسمی در این مرحله خیلی سریعه و احتمالا اولین مواجهه دختر شما با جوش و آکنه در این سن هست.
مرحله چهارم :
این مرحله حدود 13 سالگی اتفاق میفته. سینه های دخترتون بزرگتر و موهای بدنش رشد خیلی سریعتری دارن. این مرحله ممکنه مرز نهایی بلوغ و پریودی های اون باشه.
مرحله پنجم:
مرحله نهایی بلوغ دخترتان بعد از 14 سالگی رخ میده. فاز نهایی که با کاهش تدریجی تغییرات جسمی همراهه.

علائم و نشانه های بلوغ دختران
ما اینجا تغییرات عمده ای که ممکنه در دختر شما به وجود بیاد اشاره میکنیم:
۱. افزایش قد دختران در دوران بلوغ
شروع دوران رشد دختر ممکنه براش ناخوشایند باشه زیرا اولین چیزی که رشد میکنه اندام های دخترتونه. بیشترین میزان افزایش قد دخترتون ۶ ماه قبل از شروع اولین پریودی اونه. لازم به ذکر که علاوه بر ژنتیک، تغذیه، خواب مناسب و آرامش داشتن در تعیین قد دختر شما تاثیرگذاره.
۲. افزایش وزن دختران در دوران بلوغ
همزمان با رشد بدن وزن دختر نیز افزایش پیدا میکنه. بافت چربی در اطراف سینه، ران ها و بازوها بیشتر میشه.
۳. تغییر شکل ظاهری دختران در دوران بلوغ
در این دوران دختر شما ظاهر بالغ تری پیدا میکنه. مفصل و استخوان های ران هاش قوی تر و پهن تر و همچنین کمرش باریک تر میشه و مثل قلب میشه.
۴. رشد سینه دختران در دوران بلوغ
تغییرات در سینه یکی از نشانه های اولیه بلوغ دخترانه. این تغییرات تدریجیه و با یه تورم جزئی زیر نوک پستان ها شروع میشه. این تغییرات برای بعضی از دختران ممکنه با حساسیت و درد همراه باشه. ظاهر نهایی و شکل پستان ها به طور عمده به ژنتیک برمیگرده. ۲ تا ۳ سال ممکنه این تغییرات طول بکشه.
۵. افزایش مو در دوران بلوغ دختران
این دوران با افزایش سریع مو همراهه. معمولا رشد موهای ناحیه شرمگاهی اولین نشونه بلوغه و البته چند ماه پس از اون رشد موهای زیر بغل. رشد موهای عضلانی نیز یکی از نشونه های بلوغ دخترانه.
۶. رشد اندام تناسلی دختران در دوران بلوغ
تغییرات بسیاری وجود داره که ممکنه دیده نشه مثلا طول واژن بیشتر میشه و رحم نیز تکمیل میشه.
۷. اولین قاعدگی دختر
علامت شناخته شده بلوغ، شروع چرخه قاعدگیه. مدتی بعد از رشد سینه ها اولین قاعدگی اتفاق میفته. زمانش برای هر دختر متفاوت و به عواملی مثل ارث، چاقی و استرس ربط داره. اغلب دختان در ابتدا پریودی های نامنظمی دارن که کاملا طبیعیه و جای نگرانی وجود نداره.
۸. ترشحات واژنی
این ترشحات رقیق و شفاف ممکنه برای اولین بار دخترتون رو بترسونه. اما جای نگرانی براش وجود نداره چون این راهیه که واژن رو تمیز نگه میداره.
۹. بیش از حد عرق کردن
غدد عرق درطول بلوغ بزرگتر میشه و باعث عرق کردن بیشتر میشه.
۱۰. مسائل مربوط به پوست و مو
دختر شما ممکنه در این دوران با چرب شدن پوستش مواجه بشه که به دلیل تولید بیش از حد سبوم در بدنه. این مساله ممکنه به آکنه منجر بشه. همچنین موی دختران نیز چرب تر میشه.
۱۱. تغییرات رفتاری دختران در دوران بلوغ
یکی از تغییراتی که همه والدین باهاش موافقن بدخلق شدن نوجوانشون هست. این تغییرات ممکنه باعث بشه دختر شما ناسازگار و پرخاشگر بشه و مدام کشمکش داشته باشه. این تغییرات رفتار بخاطر افزایش سریع هورمون ها در بدنه. نوسانات خلقی، افسردگی، کم ارزش تلقی کردن خود و اختلالات غذا خوردن از این دست تغییرات رفتاریه. لازمه که بهتون یادآوری کنیم که باید در این دوران به دخترتون آرامش بدین و در مورد هر تغییری باهاش صحبت کنین تا براش غیر منتظره نباشه.
منبع: دونفره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.