نقل مکان به خانه جدید، کودکتان را آماده کنید
نقل مکان بهخانۀ جدید همانطور که میتواند هیجانانگیز باشد، ممکن استبسیار تنشزا باشد.
نقل مکان بهخانۀ جدید همانطور که میتواند هیجانانگیز باشد، ممکن استبسیار تنشزا باشد. این کار همراه با آشفتگی، کار بدنی و غم جدایی برای همۀ اعضای خانواده است. همچنان که والدین اسباب بازیها، عکسها و لباسها را جمع میکنند، اغلب بهیاد گذشتهها حسرت میخورند.
همچنان که کودکی از اتاقش، مکانهای مورد علاقهاش که در آنها بازی میکرده و از دوستانش خداحافظی میکند، شاید سؤال کند پس از آن زندگیش چگونه میگذرد.
موفقیتآمیز بودن جابجایی بهشرایط آن بستگی دارد. خانوادههایی که بهدلیل طلاق، تغییر و تحولات غیرمنتظرۀ شغلی، از دست دادن کار، بیماری یا مرگ نقل مکان میکنند با فشارهای زیادی روبهرو میشوند و مشکلات آنها قابل مقایسه با خانوادههایی نیست که تحت شرایط بهتری جابهجا میشوند.
نگرشهای والدین تاثیر زیادی بر موفقیت یک نقل مکان دارد زیرا کودک اغلب نظرات خودش را بر پایۀ والدینش استوار میکند. اگر آنها بهدلیل آمدن بهخانۀ جدید خوشحال باشند او این تغییرات اجتناب ناپذیر را راحتتر قبول میکند تا اینکه پدر و مادر عصبی و ناراحت باشند.
اگر کودک مجبور نباشد مدرسهاش را عوض کند جابجایی را راحتتر میپذیرد. اگر او بتواند ساعتهای مدرسه را در کنار آموزگاران و دوستان آشنایش بگذراند، میتواند روی چیزهای خوبی که در خانۀ جدید دارد تمرکز کند: تختخواب، پارک نزدیک بهخانه و مسیر دوچرخهسواری.
بعضی از خانوادهها که در نیمۀ سال تحصیلی بهمحلی نزدیک بهخانۀ قبلی خود نقل مکان کردهاند، اجازه میدهند فرزندشان سال تحصیلی را در همان مدرسۀ قبلی بهپایان برساند. بهاین ترتیب، او میتواند در کلاس درس راحت باشد و در عین حال با بچههای جدیدی هم که در همسایگی آنها زندگی میکنند، آشنا شود.
والدین در طول اسبابکشی درگیر جابجا کردن وسایل خانه هستند و بههمین دلیل اغلب فرصت ندارند بهفرزندشان قوت قلب و اطمینان ببخشند. شاید آنها معتقد باشند همۀ بچهها انعطافپذیرند و بهراحتی خودشان را با شرایط جدید سازگار میکنند، نگران نباش؛ مشکلی نخواهی داشت؛ دوستان جدید زیادی پیدا میکنی. با این وجود ترک کردن مکانهای آشنا میتواند هر کودکی را ناراحت کند.
بهترین کمکی که خانوادهها میتوانند بهکودک خود بکنند، گوش دادن بهحرفهای او در مورد جابهجایی است. اگر او بتواند ترسها، خشمها و ناراحتیهای خود را بیان کند حالش بهتر خواهد شد.
اگر احساس کند نظرات و عواطفش را کسی قبول ندارد، آنها را پنهان میکند و اضطراب خود را بهصورتی دیگر نشان میدهد. شاید بیاشتها، بداخلاق و حساس شود، بهانهگیری کند، اغلب گریه کند و با خواهر یا برادرش بیشتر درگیر شود.
او را تشویق کنید تا دربارۀ نقل مکان بهخانۀ جدید حرف بزند. سؤالهایی را از او بپرسید، بهترین قسمت اسباب کشی کجاست؟ کدام مرحلهاش را دوست نداری؟ چکار کنم تا این کار برایت راحتتر شود؟
نشان دهید احساساتش را درک میکنید، میدانم ترک کردن خانهمان سخت است. دلت واقعاً برای دوستانت تنگ میشود، اینطور نیست؟
دربارۀ جداییهایی که در آینده تجربه خواهد کرد با او حرف بزنید. شاید برای دور شدن از مادربزرگ و پدربزرگش، دخترعمو یا دخترخالهها، پرستارش و یا معلمش دلتنگ است. بگذارید بداند میتواند با افرادی که برایش عزیز هستند در ارتباط باشد.
قبل از اینکه اثاثیه را بستهبندی کنید از اتاقهای خانهتان عکس بگیرید یا فیلمبرداری کنید و از کودکتان بپرسید که آیا دوست دارد در این عکسها حضور داشته باشد. بهاو کمک کنید تا یک برنامۀ خداحافظی با دوستانش ترتیب دهد.
شاید بخواهد دوستانش را در خانه دور هم جمع کند و مهمانی بگیرد یا بیرون از خانه دور هم غذای سبکی بخورند و بازی کنند. ممکناست تصمیم بگیرد کارتهایی برای دوستانش درست کند یا یکی از وسایل مورد علاقۀ اتاقش را بهآنها بدهد.
امکان دارد بخواهد در بستهبندی وسایل کمک کند، یا شاید اصلاً دوست ندارد در طول این فرآیند نقشی بهعهده بگیرد. شما نباید اصراری بهکمک کردن او داشته باشید. همچنان که وسایلش را بستهبندی میکنید بدون پرسیدن از او چیزی را دور نیندازید. شاید او هنوز نسبت بهوسایل بازی زمان کودکی خود تعلق خاطر داشته باشد.
اگر این جابهجایی برایش مشکل است شاید نخواهد از هیچیک از وسایلش جدا شود؛ میخواهم همه چیز را نگه دارم! اگر چنین احساسی دارد، همۀ چیزهایی را که میخواهید بیرون بیندازید در جعبهای بگذارید و آنها را بهخانۀ جدید ببرید و بعد از اینکه او بهمکان جدید عادت کرد از او بپرسید کدامیک از آنها را میخواهد نگه دارد.
بلافاصله بعد از جابجایی، آداب مهم خانواده مثل داستان خواندن موقع خواب، خوردن عصرانه و آماده کردن صبحانه را با حضور همۀ اعضای خانواده دوباره از سر بگیرید. مدرسۀ جدید را بهاو نشان دهید و برای ملاقات با مدیر و بازدید از ساختمان قرار بگذارید.
او را در فعالیتهای بعد از مدرسه یا ورزشی ثبت نام کنید یعنی جایی که بتواند کارهایی را که مورد علاقهاش است انجام دهد و در عین حال با بچههای جدید آشنا شود. بهخاطر داشته باشید ضمن اینکه وسایل را می۲چیند بهاو هم توجه کنید زیرا فرزندتان بهتوجه بیشتر، آرامش و محبت نیاز دارد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼