۱۷۹۹۸۶
۸۳۷۹
۸۳۷۹

اصول تربیت فرزندان، سه اصل مهم

گاهی فرزندان‌تان آنقدر شبیه شما هستند که شما را به‌یاد کودکی خودتان می‌اندازند، اما این دلیل نمی‌شود که همیشه مانند شما فکر کنند.

اصول تربیت فرزند چگونه است؟ با ما همراه باشید.

اصول شخصیت
اصل 1: به‌شباهت‌هایی که میان شما وجود دارد، پی ببرید
گاهی فرزندان‌تان آنقدر شبیه شما هستند که شما را به‌یاد کودکی خودتان می‌اندازند، اما این دلیل نمی‌شود که همیشه مانند شما فکر کنند. اما بعضی از بچه‌ها عکس این هستند. آنها آنقدر با شما فرق دارند که گاهی از خود می‌پرسید آیا واقعاً والدین‌شان هستید. هیچ‌وجه اشتراکی با فرزندتان ندارید و نمی‌دانید در فکر او چه می‌گذرد.
البته دلیلی ندارد که شبیه فرزندتان باشید و تمام کارهای او را تحسین کنید. اما وقتی در شرایط بحرانی و حساس قرار می‌گیرید، به‌سختی می‌توانید با افکار و احساسات او، که به‌نظرتان نامعقول است، کنار بیایید. فرزندتان نیز ممکن است از شما فاصله بگیرد. شاید همسرتان بیش از شما بتواند او را درک کند، زیرا او بهتر از شما فرزندتان را می‌شناسد.
باید همواره به‌دنبال نقاط اشتراک خود با بچه‌ها باشید. البته بچه‌ها تغییر می‌کنند و وقتی بزرگ می‌شوند، برای شما دشوار است که به‌نقاط اشتراک خود با آنها پی ببرید. اما باید تلاش کنید در مورد علایق‌تان با هم حرف بزنید. ببینید آیا فرزندتان نیز مانند شما به‌کتاب علاقه دارد. سعی کنید زمانی برای گفتگو باهم بیابید و دربارۀ ویژگی‌هایتان باهم حرف بزنید.
در اینصورت فرزندتان احساس می‌کند دوستش دارید و با او رابطۀ صمیمانه‌ای دارید. این احساس بسیار مهم است. باید خیلی خوش‌شانس باشید که فرزندتان از شما متفاوت باشد، زیرا می‌توانید چیزهای زیادی از او یاد بگیرید.
اصل 2: انگیزۀ مؤثری برای فرزندان‌تان بیابید
بچه‌های مختلف به‌شیوه‌های متفاوت انگیزه پیدا می‌کنند و راهکارهایی که من برای فرزندانم به‌کار می‌برم، ممکن‌است برای فرزندان شما مؤثر نباشد. بعضی از بچه‌ها به‌انگیزه‌های احساسی نیاز دارند، باید کارهای‌شان را تایید کنید و به‌گونه‌ای با آنها رفتار کنید که انگار بزرگ شده‌اند.
سایر بچه‌ها برای اینکه انگیزۀ لازم برای انجام کاری داشته باشند، باید مسئولیت‌های بیشتری به‌آنها محول کنید و پول و آزادی بیشتری به‌آنها بدهید. به‌بیانی دیگر، می‌توانید پختن غذا برای خانواده را به‌آنها محول کنید یا پول بیشتری برای خرید لباس به‌آنها بدهید یا اجازه دهید شب‌ها دیرتر بخوابند.
نکتۀ مهم این است که شما نمی‌توانید برای تمام فرزندان‌تان از انگیزه‌های مشابهی استفاده کنید، زیرا این روش مؤثر نیست. باید کشف کنید چه انگیزه‌ای برای فرزندتان مؤثرتر است و برای ترغیب او از همان روش استفاده کنید.
وقتی بچه‌ها بزرگ می‌شوند، انگیزه‌های آنان نیز تغییر می‌کند و شما درمی‌یابید کودکی در دو سالگی به‌آزادی اهمیت میداده، در نوجوانی نیز طالب آزادی است. گرچه ممکن‌است بعضی از انگیزه‌های دوران کودکی دیگر برای او مؤثر نباشند.
در بعضی موارد وقتی شما از تنبیه به‌جای تشویق استفاده می‌کنید واکنش بچه‌ها کاملاً تغییر می‌کند. شاید برای یکی از فرزندان‌تان مهم نباشد پول توجیبی او را برای یک هفته قطع کنید، اما این تنبیه شاید برای فرزند دیگرتان سنگین باشد.
بنابراین تصور نکنید بچه‌ها شبیه یکدیگر یا شبیه خودتان هستند. گاهی مدت‌ها طول می‌کشد تا انگیزه‌ای که برای فرزندتان در نظر گرفته‌اید، مؤثر واقع شود. اما اگر به‌شیوۀ درستی از این انگیزه‌ها استفاده کنید، حتماً به‌نتیجه می‌رسید.
اصل 3: هر بچه‌ای باید کاری را انجام دهد که در آن تبحر دارد
کودک شما باید بداند استعداد انجام چه کاری را دارد تا اعتماد به‌نفسش بالا برود. اگر می‌خواهید فرزندتان با این احساس بزرگ شود که در دنیا سهمی دارد و میتواند نقش مؤثری ایفا کند و سرش را بالا بگیرد، باید از همین حالا شروع کنید و به‌او کمک کنید استعدادهایش را کشف کند.
با گذشت زمان به‌فرزندتان اطمینان دهید که حتماً در انجام کاری استعداد دارد. وظیفۀ شما این است که بر کارهای فرزندتان نظارت داشته باشید تا به‌علایق و استعدادهای‌شان پی ببرید و بعد مطمئن شوید که آنها نیز از استعدادهای خود باخبرند.
فرزندتان حتماً نباید در تحصیل و فعالیتهای مدرسه مانند موسیقی، نقاشی و ورزش مهارت و استعداد داشته باشد، گرچه این مهارتها هم خوب هستند. ممکن‌است فرزندتان حافظۀ خوبی داشته باشد و تمام مواردی را که فراموش کرده‌اید در فهرست خریدتان بگنجانید، به‌راحتی به‌خاطر بیاورد.
یا شاید منظم‌ترین فرد خانواده است و میتواند تمام وسایل خانه را در جای‌شان قرار دهد. یا شاید اسپاگتی‌های خوبی درست می‌کند یا رفتار خوبی با حیوانات دارد. مطمئن شوید که فرزندان‌تان می‌دانند در چه کارهایی تبحر و استعداد دارند و مهم‌تر این است که آنها بدانند شما از استعدادهایشان مطلع هستید.
نکتۀ مهم دیگری را نیز باید به‌خاطر داشته باشید. فرزندان بزرگ خانواده بهتر از خواهر یا برادر کوچ‌شان بعضی از کارها را انجام میدهند. اگر چند فرزند دارید، برای فرزند کوچک‌تان سخت است که با وجود خواهر یا برادر بزرگترش، بدرخشد و استعدادهای خود را بروز دهد.
بنابراین مطمئن شوید که بچه‌های کوچکتر نیز به‌اندازۀ خواهر و برادر بزرگترشان فرصت و مجال کافی برای بروز استعدادهای‌شان دارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.