ایمنی و سلامت کودکان، راه های پیشگیری از سوانح
محافظت کودک در برابر آفتاب سوختگی ، که ممکن است منجر به سرطان پوست در سنین بزرگسالی شود شدیدا حساس است.
هر چند محافظت کودک از همه ی حوادث و بیماریها ممکن نیست، ولی میتوان اقدامات احتیاطی مشخصی را برای کاهش احتمال بروز بیماری های شدید یا حوادث مخاطره آمیز انجام داد. واکسیناسیون اقدام بسیار موثری برای پیشگیری از برخی بیماری های دوران کودکی مانند سرخک و سیاه سرفه است.
محافظت کودک در برابر آفتاب سوختگی ، که ممکن است منجر به سرطان پوست در سنین بزرگسالی شود شدیدا حساس است. از کرم ضد آفتاب قوی استفاده کنید و مراقب باشید کودک کلاه و سایر لباس های محافظ در بر داشته باشد.
تماس با نور خورشید باید به طور تدریجی طی روزهای مختلف افزایش پیدا کند. با دور نگه داشتن دانه های گیاهی و اسباب بازی هایی که اجزای کوچک دارند از دسترس کودکان خردسال میتوان از بروز خفگی جلوگیری کرد.
همه ی چیزهای خطرناک مانند کیسه های پلاستیکی ، داروها و مواد شیمیایی دارویی یا باغبانی را در محلی قفل شده و دور از دسترس کودک نگه دارید. به کودک بیاموزید که در صورت بروز آتش سوزی چه کند و در همه ی اتاق ها دستگاه آشکار ساز دود نصب کنید.
پیشگیری از سوانح
بین سنین 1 تا 15 سالگی تعداد کودکانی که به دلیل سوانح می میرند بیشتر از کودکانی است که به علت بیماری از بین میروند. با به کارگیری اقدامات ایمنی معینی ، مانند آموزش دوری کردن از خطر در خیابان و زمین بازی به کودک و خالی کردن منزل از موارد مخاطره آمیز ، میتوان از بسیاری از سوانح پیشگیری کرد.
سوانح جاده ای عامل بسیاری از مرگ و میرهای کودکان هستند. استفاده از کمربندهای ایمنی تایید شده در داخل اتومبیل برای جلوگیری از مرگ یا صدمه دیدگی شدید در صورت بروز تصادف ، ضروری است.
کودکان ذاتا کنجکاوند. از سویی ، حتی محیط منزل نیز حاوی منابع خطر بالقوه ی فراوانی مانند پریزها و سیمهای برق ، تیغ صورت تراشی ، درهای شیشه ای ، پنجره های باز ، وان حمام ، حوض و استخر و ابزار کار منزل و باغچه است.
کم کم که کودک بزرگتر می شود نیازهای ایمنی تغییر می کند. مثلا باید مواظب بود کودک نوپا به پله ها یا لبه های تیزِ میز و غیره نزدیک نشود ، در صورتی که در مورد کودکان بزرگتر ، راهنمایی در مورد ایمنی هنگام دوچرخه سواری و رفت و آمد در خیابان اهمیت بیشتری دارد.
نگهداری دارو :
داروها را در قفسه ی داروی قفل دار و دور از دسترس کودک قرار دهید. داروهای تجویز شده توسط پزشک را پس از اتمام دوره ی مصرف و داروهای بدون نسخه را بعد از سپری شدن تاریخ انقضاء نگهداری نکنید. هنگام دور انداختن داروها آنها را جایی بیندازید که در دسترس کودک نباشد.
ایمنی در آشپزخانه :
سوختگی از علل عمده ی مرگ تصادفی در منزل است. به کودک بیاموزید از اجاق گاز فاصله بگیرد. نصب نرده ی محافظ روی اجاق احتمال واژگون کردن قابلمه ی داغ توسط کودک را خیلی کم می کند. دستگیره ی ظروف را به سمت مرکز یا عقب اجاق قرار دهید. مواد شیمیایی مضر را در محل قفل شده نگهدارید.
ایمنی در باغچه :
مواد زیادی در باغچه وجود دارد که بلع آنها خطرناک است. گیاهان سمی را ریشه کن کنید. مواد شیمیایی باغبانی را همیشه در محلی قفل شده قرار دهید. به کودک هشدار دهید که برگ ها یا میوه های توت مانند را نخورد.
ایمنی در زمین بازی :
به کودک بیاموزید هنگام بازی از خطر دوری کند. سرسره باید روی سطح نرمی مانند چمن قرار داشته باشد. وسایل بازی چرخان خطرناک است زیرا احتمال دارد دست و پای کودک زیر آن گیر کند. فقط از تاب های مخصوص گروه سنی خاص خود کودک استفاده شود و همزمان فقط یک کودک سوار شود.
دوچرخه سواری :
هنگام دوچرخه سواری مراقب باشید کودک از کلاه ایمنی و لباس ها و چراغ های شب نما استفاده کند تا به راحتی قابل دیدن باشد. کودکان کمتر از 14 یا 15 سال نباید در محل تردد اتومبیل ها یا هنگام شب دوچرخه سواری کنند. دوچرخه را به موقع تعمیر کنید تا از نظر ترمزها و غیره مرتب باشد.
ایمنی در اتومبیل :
برای کودکان از صندلی های اتومبیل مخصوص که به صندلی عقب یا جلو بسته می شود استفاده کنید. صندلی های مذکور در انواع مختلف برای کودکان سنین مختلف ساخته میشود. اگر اتومبیل به کیسه ی هوا مجهز است ، هیچگاه کودک را در صندلی جلو قرار ندهید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼