مسموم شدن کودکان، علائم و روشهای پیشگیری
مسمومیت در کودکان به دلیل سهل انگاری والدین و یا دلائل دیگری اتفاق می افتد. مسمومیت در کودکان یکی از دلائل شایع مراجعه کودکان به اورژانس بیمارستانهاست.
مسمومیت در کودکان به دلیل سهل انگاری والدین و یا دلائل دیگری اتفاق می افتد. مسمومیت در کودکان یکی از دلائل شایع مراجعه کودکان به اورژانس بیمارستانهاست.
مسمومیت در کودکان فقط از نوع گوارشی نیست. امکان دارد کودکان از طریق خوردن غذاهای آلوده، داروها و حتی استنشاق برخی مواد غذایی اتفاق بیفتد. اما عمدهترین مسمویتها از نوع گوارشی می یاشد. مسمومیتی که از طریق میکروبهایی مثل استافیلوکوک طلایی می باشد که ممکن است در مدرسه یا مهدکودک در یک جشن یا مهمانی یا مراسم تولد، همگی کودکان به دلیل مصرف کیکهای خامهدار دچار علایم مسمومیت شوند.
علائم مسمومیت در کودکان معمولا از نیم ساعت تا سه ساعت بعد از خوردن غذای آلوده ایجاد میشود و شامل استفراغ، تب و گاهی اسهال و دل درد می باشد. گاهی هم امکان دارد این مسمومیت از طریق بعضی میکروبهایی به وجودآید که از مواد غذایی حاوی گوشتهای کاملا پخته نشده یا همبرگر ایجاد شود که در این صورت نیز علایمی نظیر دل درد، استفراغ، تب و حتی اسهال ایجاد میکند.
استفاده از برخی کنسروها که ظاهر مناسبی نیز ندارند، میتواند سبب تولید بیماری بوتولیسم در کودکان شود که این سم باعث ایجاد اختلالات بینایی ، حرکتی و فلج شده و می تواند سبب ایجاد یبوست در کودکان شود.
نشانه های مسمومیت در کودکان
- چنگ زدن شکم
- تب
- استفراغ
- مدفوع مکرر و آبکی، ممکن است در آن خون، چرک، یا مخاط نیز دیده شود
- ضعف عضلانی و لرز
- بیاشتهایی
۱- در صورت وجود اسهال و استفراغ در کودک ، نیاز هست درجه حرارت بدن اور ا اندازه بگیرید.
۲- مدفوع کودک مسموم را از نظر وجود خون یا مخاط در آن بررسی نمائید.
۳- از دادن هرگونه غذایی به کودک خودداری کنید و در عوض مایعات بدن کودک را با دادن نوشیدنی ها به مقدار کم ولی بطور پیاپی و اضافه کردن مقدار خیلی کم نمک و یک قاشق مرباخوری قند به آن، حفظ کنید.
۴- عامل ایجاد مسمومیت در کودک را بیابید.
پیشگیری از مسمومیت در کودکان
۱- مراقبت از کودک را جدی بگیرید و او را دقیق تحت نظر داشته باشید. بدن کودکان ضعیف و کوچک است و مسمومیت غذایی در آنها نیز به سرعت اتفاق می افتد.
۲- موادی که باعث ایجاد مسمومیت در کودک می شوند را از دسترس کودک دور نگه دارید.
۳- مواد شوینده را دور از نگاه کودکان قرار دهید.
۴- برای کودک توضیح دهید که دارو ها و ویتامین ها خوراکی و شکلات نیستند.
۵- دارو ها را جلوی دید کودکان استفاده نکنید.
۶- کیف لوازم بهداشتی و آرایشی را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
۷- داروهای قدیمی وتاریخ گذشته را دور بریزید.
۸- هنگامی که در حال کار با مادهای خطرناک هستید، پشت به کودک ننشینید.
۹- کودک را تشویق کنید که به رنگ نقاشی و سایر مواد خطرناک دست نزند.
۱۱-به کودک یاد بدهید که گیاهان را داخل دهانش نگذارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼