۲۴۸۱۱۲

راه و رسم راه اندازی یک فروشگاه موفق آنلاین چیست؟

راه و رسم راه اندازی یک فروشگاه موفق آنلاین چیست؟

فروشگاه آنلاین اگر خوب دیده شود سوددهی زیادی به دنبال خواهد داشت.

به گزارش نی نی بان ، می دانید چرا این روزها همه کسب و کارها به طراحی سایت و سئوی آن علاقه مند هستند؟ علت واضح است، هزینه های پایین و سود بالا + مقیاس پذیری عالی!

فروشگاه آنلاین

شما می توانید به جای راه اندازی مغازه فیزیکی، هزینه اجاره، تجهیزات، خواب سرمایه و … را با راه اندازی فروشگاه آنلاین مثل سایت به حداقل برسانید؛ اما این کار چه نکات و ترفند هایی دارد؟ چگونه می‌توانید فروشگاهی بسازید که هم برای شما سود آوری داشته باشد هم فروش آن در بلند مدت تضمین شود؟

در این مطلب همراه من باشید تا به شما نشان دهم…

انتخاب حوزه خاص و محصول مناسب

اولین قدمی که باید بردارید این است که حوزه ای خاص انتخاب کنید. انتخاب حوزه به این راحتی ها که فکر می کنید نیست، باید با توجه به تخصص خودتان، علاقه مندی تان و همچنین “نیاز بازار” این حوزه را انتخاب کنید.

در این صورت کاربران و گوگل شما را به عنوان متخصص و مرجع در آن حوزه می شناسند، بنابراین در تصمیمی گیری برای انتخاب “شما” را به عنوان اولویت در نظر می‌گیرند.

حوزه مورد نظر شما باید 3 ویژگی داشته باشد:

سود آور

قابل جست و جو

علاقه زیاد مخاطبان به آن

مثلاً امکان دارد در شهر کرج، بخواهید آنلاین شاپی درزمینهٔ انواع عطر و ادکلن راه اندازی کنید. طراحی سایت در کرج به شما کمک می کند که انواع عطر ها را در فروشگاه اینترنتی تان به فروش برسانید. ولی نکته ای که برای رشد سریع تر باید رعایت کنید این است که درزمینهٔ عطر، محصولات خاص تر با حاشیه سود بالا و فروش زیاد را انتخاب کنید. همچنین می توانید به صورت تخصصی روی یک برند کار کنید؛ مثلاً فروشگاه اینترنتی ادکلن های برند Dior. اگر محصول شما اصل باشد و تجربه خریدخوبی به کاربر ارائه دهد، حتماً دوباره برای خرید به شما مراجعه می کند.

ایجاد بیزینس پلن قدرتمند

دومین قدم این است که یک بیزینس پلن قوی طراحی کنید. چطور؟ پیشنهاد می کنیم از تحلیل SWOT استفاده کنید.

به طور خلاصه تحلیل SWOT را می توانید اینگونه طراحی کنید:

نقاط قوت (Strengths) را مشخص کنید. اینکه چه مزایایی دارید؟ چه منابعی در اختیار دارید که دیگران ندارند؟ چه کارهایی را بهتر از دیگران انجام می‌دهید؟ (مزیت رقابتی شما)

نقاط ضعف (Weaknesses) را در نظر بگیرید.. نقاط ضعف شما در مقایسه با رقبایتان چیست؟ چه کارهایی را دیگران بهتر از شما انجام می‌دهند؟ مثلاً انجام این کارها برای شما زمان بر یا انرژی بر بوده یا اصلاً توانایی انجام آنها را ندارید.

چه فرصت‌هایی وجود دارد؟ چه تغییراتی در بازار یا صنعت شما در حال رخ دادن است؟ فرصت هایی که می توانید از آنها بهره برداری کنید را بنویسید…

تهدیدهای بالقوه کدامند؟ چه رویداد ها یا شرایط خارجی وجود دارند که برایتان ضرر دارد؟ مثلاً نوسانات ارزی می تواند یکی از عوامل باشد. همچنین عملکرد قوی رقبا و چالش های صنعت را نیز می توانید در نظر بگیرید.

همچنین در این مرحله باید پرسونا مشتریان خود را نیز به درستی طراحی کنید. اینکه چه ویژگی هایی دارند، چه محدوده سنی قرار دارند، خانم هستند یا آقا و … وقتی پرسونا را به درستی طراحی کنید، می توانید نشان دهید که در ادامه چگونه تصمیم بگیرید.

انتخاب پلتفرم مناسب

انتخاب پلتفرم مناسب یکی از مهم ترین نکاتی است که باید رعایت کنید. یکی از بهترین روش های درامد زایی از فروشگاه آنلاین، طراحی سایت است؛ مثلاً می توانید با طراحی سایت در کرج، فروشگاه خود را راه اندازی نموده و شروع به کسب درآمد نمایید. شاید با خودتان بگویید که سوشال مدیا و شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام هزینه های کمتری نسبت به سایت دارند.

ولی اگر دقیق تر نگاه کنید می بینید که در وب سایت، همه چیز تحت کنترل شماست و امکان مسدود شدن وب سایت نیز وجود ندارد. شما مالک کامل آن هستید و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را از شما بگیرد یا محتوای آن را تغییر دهد.

در صورتی که در اینستاگرام، شما فقط از یک پلتفرم استفاده می‌کنید و هر لحظه ممکن است قوانین آن تغییر کند یا حساب شما مسدود شود. همچنین قابلیت برند سازی قوی نیز از دیگر مزایای وب سایت است. می توانید در حوزه و صنعتی که در آن فعالیت می کنید، به راحتی به یک برند بزرگ تبدیل شوید که مورد احترام مشتریان و همچنین رقبا قرار می گیرد.

جذب مشتریان از طریق گوگل

حالا که وب سایت خود را راه اندازی نموده اید، اگر محصولی دارید، در آن بارگذاری می کنید یا خدماتی دارید، آن را ارائه می دهید. ولی سؤال اصلی این است که مشتری چطور باید شما را پیدا کند؟ چطور مزیت رقابتی محصولاتان را به او نمایش می دهید؟

یکی از بهترین راه ها انجام خدمات سئو یا بهینه سازی وب سایت است به طوری که سایت شما در کلمات کلیدی مشخص، در رتبه های بالاتر گوگل قرار می گیرد. با این کار می توانید در کلمات کلیدی هدفمند، رتبه بگیرید و بالاتر از رقبایتان در صفحه اول گوگل دیده شوید؛ بنابراین مشتریان برای خرید ابتدا شما را انتخاب خواهند کرد.

مثلاً اگر فروشنده تیشرت های مردانه برند ریبوک هستید، می‌توانید در کلمه کلیدی “خرید تیشرت مردانه ریبوک” در گوگل رتبه بگیرید. به این ترتیب هرکس دنبال چنین محصولی باشد، در سایت شما می تواند آن را پیدا کند.

نکته: توجه داشته باشید که سئو یک فرایند زمانبر است، بنابراین باید صبور باشید و به طور معمول به 6 ماه تا 1 سال زمان نیاز است. ولی نتیجه معمولاً سود زیاد و اعتبار بالایی برای برند شما به ارمغان می آورد.

فروشگاه آنلاین

راه اندازی سوشال مدیا

این روزها اینستاگرام هم به یکی از پاتوق ما ایرانی ها تبدیل شده. پس این فرصت را از دست ندهید. مشتریان بالقوه زیادی هستند که در این شبکه اجتماعی فعالیت می کنند؛ بنابراین می توانید در کنار سایتتان، یک پیج اینستاگرام نیز راه اندازی نموده و با تولید محتوای جذاب کاربران را برای خرید از سایت یا به صورت مستقیم از اینستاگرام ترغیب کنید. همچنین این موضوع به سئو وب سایت شما نیز کمک زیادی می کند.

دسترسی به واتس اپ هم راحت شده؛ بنابراین می توانید نسخه ای از واتس اپ بیزینس را نصب کنید، محصولات خود را وارد نمایید و از آن برای ارتباط با مشتریان استفاده کنید. همچنین تلگرام نیز همچنان جزو شبکه های اجتماعی محبوب است که می توانید در آن کانال بسازید و به معرفی کسب و کار خودتان بپردازید.

نکته: اگر سرمایه برای تبلیغات دارید، می توانید در پیج ها یا کانال های مختلف با پرداخت هزینه، تبلیغ انجام دهید؛ مثلاً اگر در شهر کرج هستید می توانید در پیج یا کانال های مخصوص شهر کرج تبلیغ کنید که زودتر رشد کنید.

ترفند: به شخصه چند سال قبل در تیم دیجیتال مارکتینگ یک شرکت فعالیت می کردم که میوه های خشک میفروخت. به دلیل نداشتن سرمایه تبلیغات، ما میوه های خشک را در بسته بندی های زیبا برای اینفلوئنسر ها می فرستادیم و آنها نیز با ضبط استوری یا ریلز ما را منشن می کردند و از این طریق توانستیم فالوور های زیادی جذب کنیم و فروش زیادی داشته باشیم. اگر محصول شما هم می تواند چنین رویکردی داشته باشد می توانید از این ترفند استفاده کنید.

تحلیل داده‌ها و بهبود مستمر

وقتی فروشگاه خود را راه اندازی نمودید، باید دائما روند ها و فعالیت هایتان را آنالیز کنید. در این صورت اگر مشکلی وجود داشت یا می توانستید بخشی را بهبود ببخشید، این کار را انجام می دهید. به عنوان مثال می توانید نرخ تبدیل افرادی که در سایت شما می آیند و از آن خارج می شوند افزایش دهید.

مثلاً اگر در هفته 1000 نفر از وب سایت شما بازدید می کنند و تنها 2 نفر اقدام به خرید می‌کنند، با ریشه یابی علت خرید کم می توانید کاری کنید به جای 2 نفر 20 نفر یا حتی 200 نفر خریدشان را انجام دهند.

مثلاً UX یا تجربه کاربری را می توانید بررسی کنید. قیمت محصول یا مزیت رقابتی که برای مشتری دارید. همچنین تخفیف های مناسبتی و آفر ها که به مشتریان می دهید همه روی افزایش نرخ تبدیل اثر گذار هستند. با پلتفرم هایی مثل microsoft clarity می توانید رفتار کاربر را آنالیز کنید تا بتوانید صفحه را بهینه کنید.

معرفی چند ترفند خلاقانه برای افزایش فروش سایت شما

در نهایت در این قسمت به معرفی بعضی از ترفند هایی که می توانید در وب سایت خود به کار ببرید تا فروش خود را بیشتر کنید می پردازیم.

می توانید در صفحه محصولات، محصول مورد نظر را به صورت 360 درجه نمایش دهید که کاربر بتواند از تمام زوایا آن را ببینید. (اینگونه اعتماد بیشتری به محصول پیدا می کند.)

کاربران و مشتریان شما می توانند با خرید هر محصول، امتیاز بگیرند و باید بتوانند امتیازها را به تخفیف تبدیل کنند. (ایده ای مثل باشگاه مشتریان)

مسابقات و چالش‌های کوچک در سایت یا اینستاگرام خودتان بگذارید (مثلاً پاسخ به یک سؤال برای دریافت کد تخفیف).

وقتی بازدید کننده سایت شما محصولی را به سبد خرید اضافه کرد اما خرید را تکمیل نکرد، می توانید یک تخفیف لحظه‌ای برای او نمایش دهید! مثلاً: “اگر همین حالا خرید کنی، 10٪ تخفیف بیشتر می‌گیری!”

تجربه خرید مشتریان بسیار مهم است. در جعبه ای که سفارش را ارسال می کنید، می توانید یک هدیه کوچک قرار دهید. یا یک کارت پستال که می تواند خرید بعدی را با تخفیف تهیه کند.

منبع: ماگرتا 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند