۱۸۴۷۵۸
۱۳۴۱
۱۳۴۱

اخلاق در تربیت فرزندان، نقش پدربزرگ و مادربزرگ چیست؟

تقریبا انتقال فرهنگ و آنچه که نتیجه ی آگاهی ها و دانایی های مردم در طول تاریخ بوده ، امروزه از طریق وسایل و ابزار مختلف و متفاوتی به کودک انتقال پیدا می کند.

در این جا گروه دیگری از عزیزان ما هستند که نقشی بسیار مهم برای استقرار اخلاق در وجود فرزندمان میتوانند بازی کنند و آن پدر بزرگ و مادر بزرگ های عزیز و مهربان هستند.
تقریبا انتقال فرهنگ و آنچه که نتیجه ی آگاهی ها و دانایی های مردم در طول تاریخ بوده ، امروزه از طریق وسایل و ابزار مختلف و متفاوتی به کودک انتقال پیدا می کند. اما همچنان نقش پدر بزرگ و مادربزرگ در این زمینه اهمیت فوق العاده ای دارد.
آنها از طریق رعایت اصول و نکات مثبت و خوب و پایدار اخلاقی و فرهنگی و از جانب دیگر با رفتاری بسیار مهربانانه و با دقت و فرصت و حوصله ای که دارند این امکان را برای فرزندانمان فراهم می کنند که امور و اصول اخلاقی را نه تنها در نظر و سخن بلکه در عمل ببینند.
به همین علت پدر بزرگ و مادر بزرگ با بیان داستان ها و خاطرات خودش ، ایجاد شرایط و محیط مناسب به جهت گفت و شنود با نوه های عزیزش ، شرایط و امکاناتی را فراهم می کند که برخی از اوقات به عنوان پدر و مادر از عهده ی آن به دلیل گرفتاری های بسیار برنمی آییم و یا حتی اگر ما به عنوان پدر و مادر این فرصت و امکان را داریم ، پدر بزرگ و مادر بزرگ نقشی بسیار اساسی خواهند داشت.
زیرا از جانب دیگر مخصوصا با توجه به نوع ارتباطی که با ما دارند و از آنجا که فرزندان ما از حدود ۴ سالگی به بعد متوجه میشوند که فرزند ما هستند و ما هم فرزندان پدر و مادرمان هستیم و شباهت و همانند سازی ای که در این زمینه پیدا می کنند ، حرف و سخن پدر بزرگ و مادر بزرگ را آنچنان اهمیت داده و ارج می گذارند که در صورت استفاده ی درست از آنها ، خاطر ما آسوده می شود تا آنچه که ما کاشته ایم ، پدر بزرگ و مادر بزرگ به بهترین صورت ممکن از آن محافظت می کنند.
مخصوصا نقش پدر بزرگ و مادر بزرگ چه در دوران کودکی فرزند و چه آن زمان که خانواده ای داریم که یک همسری یا تک همسری است ( به این معنا که فقط پدر و مادر عهده دار و اداره کننده ی این خانواده هستند ) ؛ بسیار مهم تر و اساسی تر خواهد بود.
مخصوصا اگر پدر و مادری که در این زندگی نیستند ، پدر بزرگ و مادر بزرگ جانشین و جایگزین هستند و فرزندان هم چنان میتوانند از تعادل و توازن لازم برای گرفتن پند و اندرز از پدر و مادر یا زن و مرد بهره بگیرند و برخوردار شوند.

نکته:
پدر بزرگ و مادر بزرگ در حالی که فرزندان خودشان را یار و یاور هستند تا نوه های عزیز را طوری که خوب و درست است ، بار بیاورند ، باید بدانند که در کار تربیتی آنها نباید دخالتی کنند و یا اگر اختلاف نظری دارند نباید آن را اعمال کنند.
اگر مطلب و موضوع مهم و با ارزشی است ، باید با فرزندان خودشان در میان بگذارند ، به جای این که بخواهند نحوه ی متفاوتی از رفتار را با نوه های خودشان داشته باشند و یا این پیام را به نوه های خودشان بدهند که نظر و عقیده و یا رفتار پدر و مادر درست نیست.
زیرا چنین تضاد و چنین اختلاف نظری معمولا همه ی آنچه را که تا به حال ساخته و پرداخته شده است را میتواند به هم بریزد و گرفتاری های تازه ای نه تنها در زمینه های مورد نظر بلکه درباره ی مطالب دیگر هم به وجود بیاورد.
پدر بزرگ و مادر بزرگ از طریق تشویق و ترغیب و حتی ستایش فرزندان ، آن زمان که کار مثبت و خوبی میکنند ، نوع دیگری از محبت و مهربانی را به نوه های خودشان پیش کش می کنند و شرایطی را فراهم می کنند که بچه ها به محبت و لطف و حمایت همیشگی و دائمی آنها مطمئن و از این بابت خرم و دلشاد باشند.
پدر بزرگ و مادر بزرگ میتوانند محیطی کمی متفاوت از محیط خانه را به وجود بیاورند :
فعالیت های ویژه ای را که پدر بزرگ و مادر بزرگ یا نمی دانند یا نمیتوانند برای نوه های خودشان موجب شوند. جنبه ها و جلوه های دیگری از نوع روابط و فعالیت ها و حتی محیط و موقعیت خانه یا جامعه را ارائه دهند و از این طریق مکمل و متمم چیزی باشند که پدر و مادر آن را به فرزندانشان تقدیم می کنند.
شرکت آنها در جشن ها و مراسم و رعایت اصول و نکاتی که از تاریخ و سنت بر می آید ، همه و همه میتواند به بچه ها کمک کند که نه تنها احساس و ارتباط خوبی با پدر بزرگ و مادر بزرگ داشته باشند بلکه تداوم را حس و احساس کنند.
ارتباط خوب پدر و مادر با پدر بزرگ و مادر بزرگ زمینه ای را فراهم می کند تا فرزندان آن را به عنوان الگو و مدلی برای ارتباط خودشان با پدر و مادر داشته باشند.
محیط دوستانه و صمیمانه ای که در این شرایط به وجود می آید بیشتر از (( خانواده ی هسته ای )) ( پدر و مادر و فرزندان هستند ) ، رابطه را وسیع تر و عمیق تر کرده و به آنها آرامش و امنیت بیشتری می دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.