۱۸۴۷۶۹
۱۴۳۰
۱۴۳۰

استفاده از موبایل در کودکان، توصیه هایی برای مدیریت آن

استفاده از فناوری و رسانه ی دیجیتال روز به روز در سراسر دنیا گسترده تر می شود

استفاده از فناوری و رسانه ی دیجیتال روز به روز در سراسر دنیا گسترده تر می شود. به عنوان یک فرد بالغ، ما بیشتر اوقات از تلفن همراه یا تبلت برای دسترسی به ایمیل، تماشای تلویزیون یا فعالیت در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا فیسبوک استفاده می کنیم. برای بسیاری از والدین، استفاده از موبایل برای کودک در حین سفر برای فرزندانشان یک راه چاره است یا در واقع فعالیتیست که با آن وقتشان را بگذرانند.
انجمن روانشناسی آمریکا گزارش کرده که حدودا ۵۳ درصد از کودکان (سنین ۸ تا ۱۲ سال) و ۶۷ درصد از نوجوانان تلفن همراه شخصی دارند. پیش تر در همین امسال، محققانی از مرکز درمانی بیمارستان کودکان Cincinnati یافتند که ۹۰ درصد از کودکان (۲ ساله یا بزرگتر) به طور تخمینی روزانه بین یک تا هفت ساعت در معرض رسانه ها قرار دارند و این درحالیست که کودکان بزرگتر، بیشتر از فناوری استفاده می کنند.(Horowitz‐Kraus & Hutton, ۲۰۱۸)
با اینکه فناوری مزایای خاص خودش را دارد، اما تحقیقات نشان داده که افزایش زمان استفاده از وسایل دیجیتالی- که شامل تلفن همراه هوشمند، تبلت، رایانه ی رومیزی یا قابل حمل و تلویزیون می شود- اثرات منفی شامل تأخیر زبانی، چاقی، کاهش آمادگی برای پیش دبستان و سایر مشکلات تحصیلی روی کودکان دارد. (Horowitz‐Kraus & Hutton, ۲۰۱۸).
از سوی دیگر این محققان اشاره به تأثیر مستقیم و شدید خواندن متون و با افزایش توانایی های ادراکی و تشریحی زبان می کنند و افزایش مهارت های مرتبط به ساختار متن و گرایش به خواندن باعث افزایش مطالعه در آینده و موفقیت های تحصیلی می شود. طبق مطالعات این دو محقق، والدین استفاده از وسایل دیجیتالی را به مدت ۳.۸۹ ساعت و مطالعه به مدت ۴ ساعت در هفته را گزارش کردند. اگرچه، بررسی ها نشان داد که تنها استفاده از وسایل دیجیتالی با کاهش عملکرد عصبی مغز در نواحی مرتبط به زبان، پردازش بصری و توانایی های شناختی ارتباط منفی دارد. عملکرد مطلوب این نواحی برای فعالیت های تحصیلی و موفقیت در کلاس درس ضروری است.

توصیه هایی برای مدیریت مدت زمان استفاده از وسایل دیجیتالی
با نزدیک شدن سال تحصیلی جدید، زمان آن فرا رسیده تا کودکان برای یک سال سرشار از موفقیت آماده شوند و راه های مدیریت استفاده از رسانه های دیجیتال را شناسایی کنند. در این فهرست تعدادی از توصیه های آکادمی اطفال آمریکا راجع به محدودیت زمانی در فضای مجازی برای کودک آورده شده:
۱- برای استفاده از رسانه ها بین تمام اعضای خانواده برنامه ریزی کنید.
رسانه ها باید در خدمت شما و ارزش های خانواده و سبک تربیتی شما باشند. اگر از آن ها با با فکر و متناسب استفاده شود، رسانه ها می توانند زندگی روزمره را بهبود ببخشند. اما اگر از آن ها به طرز نادرست یا بدون فکر استفاده شود، ممکن است جایگزین بسیاری از فعالیت های مهم مانند ارتباط رو در رو، در کنار خانواده بودن، بازی کردن بیرون از خانه، ورزش و زمان استراحت بدون وسایل دیجیتالی و خواب بشود.
۲-محدودیت گذاری کنید و برای بازی های فیزیکی تشویقش کنید.
استفاده از رسانه مانند هر فعالیت دیگری باید محدودیت های منطقی داشته باشد. بازی های بدون ساختمان کلی و به دور از وسایل دیجیتال باعث تحریک خلاقیت می شود. زمان بازی بدون وسایل دیجیتال را یک اولویت روزانه به حساب بیاورید، مخصوصا برای خردسالان.
۳- استفاده از موبایل و رسانه های دیجیتال را برای جوان ترین اعضای خانواده محدود کنید.
کودکان کوچکتر از ۱۸ تا ۲۴ ماهه را در معرض رسانه های دیجیتال قرار ندهید و فقط تماس تصویری را آزاد بگذارید. برای کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهه، رسانه های دیجیتال را به همراه آن ها تماشا کنید زیرا با این کار تماشا کردن و حرف زدن با شما را یاد می گیرند. استفاده از این وسایل را برای کودکان در سنین پیش از دبستان ( یعنی ۲ تا ۵ سال) به یک ساعت در روز و آن هم برنامه های با کیفیت محدود کنید.
۴- از فناوری به عنوان یک مسکن احساسی استفاده نکنید.
رسانه ها می توانند در ساکت و آرام نگه داشتن کودکان بسیار مؤثر باشند اما این نباید تنها راه آرام کردن آن ها باشد. کودکان باید تشخیص و تحمل احساسات شدید، پیدا کردن راهی برای مقابله با بی حوصلگی ، آرامش به کمک تنفس، صحبت کردن در مورد راهی برای حل مشکل و یافتن راهبرد هایی برای جهت دهی به احساسات را بیاموزند.
۵- به خاطر داشته باشید: بچه ها بچه اند!
بچه ها ممکن است در استفاده از موبایل و رسانه اشتباه کنند. سعی کنید با خطاهای آن ها را درک کنید و اشتباهشان را به یک لحظه ی پند آموز تبدیل کنید. اما برخی بی ملاحظگی ها مانند چت ها حاوی محتوای جنسی، زورگویی و ارسال تصاویر با محتوای آسیب به خود، یک چراغ اخطار برای مشکلات پیش روست. والدین باید بر رفتارهای کودکانشان به دقت نظارت داشته باشند و در صورت لزوم از یک فرد متخصص مانند مشاور کودک و خانواده کمک بگیرند.
۶- الگوی مناسبی باشید.
مهربانی و رفتارهای خوب را به او یاد بدهید و برای او الگو باشید. از آن جایی که کودکان خیلی خوب تقلید می کنند، استفاده از موبایل و رسانه های خودتان را محدود کنید. در واقع اگر به جای خیره شدن به یک صفحه با او تعامل داشته باشید، او را در آغوش بگیرید و با او بازی کنید، بیشتر در دسترس خواهید بود و ارتباط بهتری با او برقرار می کنید.
منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.