۱۸۵۳۱۶
۹۷۰
۹۷۰

پاسخ به پرسش های کودکان، کی بزرگ میشم؟

برخی کودکان، به خصوص آنهایی که برادر و خواهر بزرگتر دارند برای بزرگ شدن بی صبری می کنند.

برخی کودکان، به خصوص آنهایی که برادر و خواهر بزرگتر دارند برای بزرگ شدن بی صبری می کنند. آنها اینقدر راغب اند مزایای بچه های بزرگتر را داشته باشند که وقتی به محدودیت های سن کم خودشان فکر می کنند حالشان گرفته می شود.
لیدیا، مادر مایی (۵.۵ ساله) از غرولندهای گاه و بیگاه فرزندش می گوید که به خاطر کلاس اولی بودنش از محدودیت هایی که دارد ناراحت است: "مایی مرتباً از من می پرسد کِی بزرگ می شود.
او دوست دارد مثل بچه های بزرگتر دوچرخه براند، برنامه های مخصوص بزرگترها را تماشا کند و شب ها دیرتر بخوابد. او می گوید بزرگ شدنش دارد خیلی طول می کشد و عادلانه نیست که خواهر و برادر بزرگترش دارند خیلی از کارهایی را انجام می دهند که او نمی تواند."
فقط لیدیا نیست که این مشکل را دارد، همه جا والدین هستند که بچه هایی مثل مایی دارند که بی وقفه تلاش می کند بزرگتر شود.

کشف معنای سؤال
این سؤال نشان دهندۀ رغبت کودکتان به رشد و پیشرفت و تغییر است. کودکی که کاملاً از وضعیت موجود راضی است و هیچ علاقه ای ندارد که مرزها را به چالش کشیده و تجربه های جدید بیشتر و جالب تر داشته باشد، از لحاظ عاطفی و رشدی بزرگ نخواهد شد.
وقتی کودکتان از شما می پرسد کِی بزرگ می شود، دارد اشتیاق اش برای دستاوردهای بیشتر و یادگیری بیشتر را به شما نشان می دهد و می گوید می خواهد بیشتر از آن چیزی که هست شود.
باید خوشحال باشید که کودکتان آغوشش را به روی آینده باز کرده است ولی در همان حال می فهمید که بچۀ این سن به مرزهای واضح و مشخصی نیاز دارد. با وجودی که او می خواهد بزرگتر شود و هر کاری را که بچه های بزرگتر می کنند بکند، به صلاح اش نیست که فقط به خاطر علاقه اش شما هم این اجازه ها را به او بدهید.
بلکه وظیفۀ مهم تر شما این است که طوفان ناراحتی اش را خاموش کنید. به نحوی به او پاسخ دهید که بفهمد هنوز آنقدر بزرگ نشده که بتواند هر کاری بچه های بزرگتر می کنند او هم بکند.
اگر اکنون این را به کودکتان یاد دهید، دارید مسیر آینده را هموار می کنید. بارها اتفاق خواهد افتاد که کودکتان در سن بلوغ دوست داشته باشد کارهایی را انجام دهد که اصلاً به صلاحش نیست. به عنوان والدین، حق شما است که محدودۀ اختیارات کودکتان را به نحوی مناسب تعیین کنید.

بهترین روش جواب دادن
بایستی با کلام خودتان به وضوح به او بگویید: وقتی سنت بیشتر شد بزرگتر می شی. هیچ عجله ای واسه بزرگ شدن نیست. اما میدونی چیه؟ تو همیشه داری چیزای جدید یاد می گیری، منم بهت افتخار می کنم. تو داری خوندن و نوشتن یاد می گیری، تو داری دوستای جدید پیدا می کنی.
من بهت قول میدم وقتی بزرگتر شدی می تونی کارایی که بچه های بزرگتر می کنن رو انجام بدی. اما خیلی از کارا هم هست که تو می تونی انجام بدی ولی نی نی کوچولوها بلد نیستن. پس فقط باید یه کم صبور باشی.
قویاً گوشزد می کنیم که روی موضع تان بایستید و به بچه اجازه ندهید فقط به خاطر التماس کردن یا همراهی با بچه های بزرگتر، کارهایی که هنوز برایش خیلی زود است را انجام دهد.
امکان دارد بچه های کم سن و سال با قرار گرفتن در معرض تجربه هایی که برایشان مناسب نیست از لحاظ عاطفی آسیب ببینند. راهنماهای زیر می تواند برایتان سودمند باشد:
- همۀ رسانه ها شامل تلویزیون، فیلم سینمایی، کتاب ها، مجلات، بازی های رایانه ای و موسیقی را اول بازبینی کنید و سپس به کودکتان اجازۀ دسترسی دهید. بچه های کم سن و سال نبایستی در معرض مفاهیم خشونت و رابطه جنسی قرار گیرند.
- به هیچ وجه کودکتان را تنها نگذارید (در اتومبیل، منزل، سوپرمارکت و هر جای دیگر) حتی اگر خودش بگوید بزرگ شده است.
- اگر بچه های کوچک هنوز آنقدرها از لحاظ عاطفی بالغ نیستند که از فیلم های راجع به روح و جن نترسند. اما چون می بینند بزرگترها آن را تماشا می کنند، از ترسشان چیزی نمی گویند.
می گویند نترسیده اند اما بعد ترسشان بروز می کند و حالا دیگر باید با کابوس های او دست و پنجه نرم کنید. لذا حتی اگر کودکتان التماس هم کرد، شما باید برایش تصمیم بگیرید.
- بچه های کم سن و سال شما به خواب کافی نیاز دارد لذا نگذارید شما را راضی کند که بیشتر بیدار بماند.
- هر قدر هم کودکتان اصرار کرد در صندلی جلو اتومبیل بنشیند، با او مخالفت کنید. شاید از نق زدن او خسته شده باشید، اما بهتر است سرتان نق بزند تا اینکه خدایی نکرده بلایی سرش بیاید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.