۱۸۶۲۱۳
۱۰۷۷
۱۰۷۷

تغذیه کودکان بد غذا، چگونه کمکشان کنیم؟

یکی از مشکلات شایع میان بسیاری از پدر و مادرها تغذیه کودک بد غذا است.

یکی از مشکلات شایع میان بسیاری از پدر و مادرها تغذیه کودک بد غذا است. معمولا کودکان به غذاهایی که برایشان مفید است واکنشی منفی نشان می دهند و میلی به خوردن غذا ندارند. در نتیجه پدر و مادر مجبور است به دنبال کودک برود تا به آن غذا بدهد.
در این مقاله می خواهیم روش هایی ساده را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به بهبود تغذیه کودک بد غذا خود کمک کنید.

1- افزایش فاکتور سرگرمی برای بهبود تغذیه کودک بد غذا
بد غذایی ممکن است از همان دوران شیرخوارگی و یا وقتی کودک کمی بزرگتر شد اتفاق بیفتد. به همین خاطر است که وقتی می خواهید بشقاب غذای کودکتان را آماده کنید ارزشش را دارد کمی بیشتر زمان بگذارید تا ظاهرش دلپسندتر شود.
شام کودک خود را تبدیل به چهره ای خندان کنید. به جای اینکه ساندویچ را کامل جلوی او قرار دهید آن را به قطعات کوچک و با مزه تقسیم کنید. با این کار زمان غذا خوردن را برای خودتان نیز آرامش بخش تر کرده اید.

۲- بهبود تغذیه کودک بد غذا با درگیر کردن کودک
کودکان کم سن و سال عاشق این هستند که در آماده کردن غذا کمک کنند. نگران نباشید کارهای زیادی هست که می توانید به آنها بسپارید، حتی اگر هنوز به سنی نرسیده باشند که بتوانند نزدیک چاقو شوند.
از آنها بخواهید با یک قاشق بزرگ چوبی مواد را داخل یک کاسه بهم بزنند، به آنها اجازه دهید گوشت چرخ کرده ها را گرد کنند و یا به شکل برگر در آورند. بگذارید تخم مرغ ها را بهم بزنند و مواد لازم برای املت را انتخاب کنند - گوجه فرنگی، پنیر و اسفناج. یا از آنها بخواهید مواد روی پیتزایشان را خودشان انتخاب کنند.

3- بهبود تغذیه کودک بد غذا با ایجاد فضای دوستانه
یکی از بهترین راه ها برای تشویق کودک بد غذا این است که همراه با او غذا بخورید. اگر کودک شما را ببیند که دائم و با نگرانی دور سرش می چرخید و خودتان هیچ غذایی نمی خورید مسلما فضا برایش ناخوشایند می شود.کودکان همیشه دنباله رو شما هستند. اگر ببینند که با صورتی خندان و شاد، کلم بروکلی می خورید مسلما چنین کاری را تکرار می کنند. به خاطر داشته باشید هر زمان کودکتان غذایی جدید را امتحان کرد از او تعریف کنید.
هنگام وعده های غذایی همچنین فرصت مناسبی برای تشویق مهارت های اجتماعی است. می توانید هنگام غذا خوردن از کارهایی که می خواهید به همراه یکدیگر در ادامه روز انجام دهید، صحبت کنید و یا با کودکان کم سن و سال شعر بخوانید و با بزرگتر ها بازی کلمات را انجام دهید. مثلا آموزش کلمات انگلیسی در قالب بازی.
با این کار یک وعده غذایی را برای آنها لذت بخش می کنید و تبدیل به یک مراسم جدی غذا خوردن نمی شود و به تغذیه کودک بد غذا کمک زیادی کرده اید. وقتی کودک غذایی که در بشقابش است را نمی خورد احتمال اینکه از بشقاب شما غذا بخورد بالا می رود. حتی اگر هر دو غذا یکسان باشد. اگر غذای جدیدی است می توانید از او بخواهید امتحانش کند.

۴- هرگز کودک را وادار به غذا خوردن نکنید
یک لازانیا خوشمزه درست کرده اید و یا مرغ و سبزیجات پخته اید اما کودک از خوردن غذا دوری می کند. سپس شما تلاش می کنید به او غذا بدهید و در نهایت خشمگین می شوید. در چنین مواقعی هرگز اجازه ندهید نا امیدی تان خود را نشان دهد، چرا که هیچ کمکی به تغذیه کودک بد غذا نمی کند.
کودکان خیلی راحت متوجه احساسات و اضطراب پدر و مادرشان می شوند. هرگز کودک را مجبور به خوردن یک وعده نکنید. درست مانند بزرگسالان کودکان هم گاهی حال غذا خوردن ندارند و یا اصلا گرسنه نیستند. اشکالی ندارد که گاهی بعضی غذاها را نخورند مطمئناً از گرسنگی برایش مشکلی پیش نمی آید.
برای بهتر شدن تغذیه کودک بد غذا هرچه شما کمتر عصبی شوید کودک نیز هنگام غذا خوردن و در کل در مورد غذا آرامش بیشتری خواهد داشت. توصیه می شود از دادن میان وعده های بیجا تا جای ممکن جلوگیری شود تا کودک سه وعده اصلی را بهتر بخورد.
با این روش در وعده های اصلی کودکتان واقعا احساس گرسنگی دارد و خوب غذا می خورد. اما اگر واقعا نگران کاهش وزن و ترس از غذای او هستید بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید.

5- آهسته پیش بروید
اگر کودکتان فوق العاده بد غذا است بهتر است غذاهای جدید را آرام آرام به او معرفی کنید. برای مثال غذای جدید را در کنار غذایی که می دانید دوست دارند به بشقاب اضافه کنید. وقتی آرام آرام این کار را می کنید کودک در کنار غذاهای مورد علاقه خود موارد جدید را نیز امتحان می کند و یاد می گیرد همه غذاها را دوست داشته باشد و گام بزرگی در بهبود تغذیه کودک بد غذا برداشته اید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.