۱۸۹۱۲۳
۹۳۴
۹۳۴

افکار منفی در کودکان، برخوردمون باید چگونه باشد؟

اگر فرزند شما تمام وقت از همه چیز ناراضی است، باید برای حل این موضوع کاری انجام دهید.

به نظر می‌رسد کودک با افکار منفی همیشه دارای خلق و خوی بد باشد. آنها همیشه در مورد چیزی یا کسی در حال شکایت کردن هستند، تمام وقت ناراحت هستند و بسیاری از خصوصیات ناخوشایند را از خود بروز می‌دهند. نحوه مقابله و برخورد با این کودکان برای والدین می‌تواند چالش برانگیز باشد.
اگر فرزند شما تمام وقت از همه چیز ناراضی است، باید برای حل این موضوع کاری انجام دهید. یادگیری استراتژی‌های مقابله با این کودکان به شما کمک می‌کند تا فرزندتان جنبه‌های مثبت زندگی را ببیند و زندگی با رضایت بیشتری داشته باشند. با ما همراه باشید تا در این زمینه بیشتر بخوانیم.

نکاتی برای والدین دارای کودک با افکار منفی
برخی از راهنمایی‌هایی که والدین در برخورد با کودک منفی‌نگر می‌تواند برای آنها مفید باشد عبارتند از:
۱. احساسات منفی کودک را نادیده بگیرید.
اگر شما به عنوان پدر و مادر سعی کنید با زور و اجبار رفتار فرزندتان را تغییر دهید، اغلب با شکستم مواجه می‌شوید. به احتمال زیاد فرزندتان مقاومت می‌کند و حتی منفی‌نگر تر می‌شود و به رابطه شما با او هم صدمه می‌زند. اگر فرزندتان رفتار‌های منفی نشان می‌دهد، عصبانی و ناراحت نشوید زیرا این کار باعث بدتر شدن وضعیت می‌شود. به جای آن این شرایط و افکار منفی را نادیده بگیرید و نسبت به آن بی‌توجه باشید.
۲. مقابله افکار منفی با مثبت
گاهی اوقات کودکان با رفتار منفی خود دنبال توجه هستند. اگر آنها در حال روحی بد باشند ممکن است واکنش‌های منفی و هیجانی نسبت به مسائل اطراف نشان دهند. آنها این رفتارها را از خود بروز می‌دهند تا با والدین‌ خود مقابله کنند. اگر کودک شما عادت دارد که در مورد همه چیز شکایت کند، به احتمال زیاد شما تمایل زیادی دارید که این کار او را متوقف کنید، اما این دقیقا کاری است که باید از آن اجتناب کنید. به جای فریاد زدن بر سر کودک، با او مؤدبانه، آرام و با لبخند صحبت کنید.
به عنوان مثال اگر فرزندتان نسبت به غذا شکایت دارد، می‌توانید به او پاسخ دهید که «متاسفم که این احساس را داری، اما از نظر من خیلی خوشمزه است.» سعی کنید ارتباط مثبت را حفظ کنید. اگر فرزندتان متوجه شود که نمی‌تواند با شما مقابله کند، خیلی زود از این کشمکش خسته می‌شود و از آن حال بد خارج می‌شود.
۳. ریشه مشکل را پیدا کنید.
در بیشتر مواقع بچه‌ها زمان مواجه با موارد جدید واکنش بد نشان می‌دهند. برای اینکه علت ماجرا متوجه شوید سعی کنید وضعیت و محیط اطراف را تغییر بدهید بدون اینکه نسبت به فرزند خود عصبانی شوید، در این حالت شانس شما برای متوجه شدن علت ناراحتی بیشتر می‌شوید. اگر فرزند شما صبح‌ها با خلق و خوی بد روز خود را شروع می‌کند، ممکن است به دلیل خستگی او باشد.
در این موارد سعی کنید ساعت خواب کودک را تنظیم کنید تا ساعت خواب کافی داشته باشد و صبح بدون خستگی و سرحال روز خود را شروع کند. در بعضی مواقع این شرایط به این معنی است که شما نیز مجبور هستید شب‌ها زودتر بخوابید و عوامل حواس‌پرتی را از بین ببرید تا کودک به خوابیدن تشویق شود. بسیاری از کودک رفتار منفی را به عنوان راهی برای جلب توجه والدین به کار می‌گیرند، بنابراین به برنامه زندگی خود و میزان زمانی که به فرزندتان اختصاص می‌دهید، نگاهی بیاندازید. در طول روز زمانی را به کودک اختصاص دهید که بتوانید تمام توجه خود را به کودک بدهید و درگیر مسائل دیگر نشوید.
۴. مدیریت احساسات را به کودک آموزش دهید.
بچه‌ها نمی‌دانند که چگونه نسبت به احساسات منفی واکنش نشان دهند به همین دلیل یاد می‌گیرند که نسبت به این احساسات به بدترین شکل واکنش نشان دهند. شما می‌توانید با تشویق آنها به انجام سرگرمی مورد علاقه‌‌اش که او را آرام می‌کند، مدیریت احساسات‌اش را به او آموزش دهید. اگر فرزندتان از این موضوع ناراحت باشد که نمی‌تواند با دوستش بازی کند، به آرامی به او توضیح دهید که ممکن است پدر و مادر دوستت دلیل خوبی داشته باشند که اجازه نداده‌اند دوستت از خانه بیرون بیاید.
بنابراین به او آموزش دهید که سعی کند درک درستی از وضعیت و موقعیت اطراف داشته باشد. اگر فرزندتان به نقاشی علاقه‌مند باشد، می‌توانید از آن به عنوان یم عامل تشویق کننده برای تغییر وضعیت روحی او به حال مثبت استفاده کنید. به او بگویید می‌تواند یک نقاشی دوست‌داشتنی برای دوستش بکشد یا به راحتی احساس خود را با نقاشی توضیح دهد.
۵. به او کمک کنید تا بین افکار منفی و مثبت تفاوت قائل باشد.
برای کودکان تفکیک احساسات مثبت و منفی از یکدیگر کار سختی است. به عنوان پدر و مادر می‌توانید در حل این مشکل آنها را راهنمایی کنید. می‌توانید از اسباب بازی‌‌های کودک برای تمایز بین دو احساس به وسیله نقش بازی کردن، استفاده کنید.
اگر یک لیوان شیر نیمه پر را به او نشان دهید ممکن است او فقط نیمه خالی لیوان را ببیند. به او توضیح دهید اگر او خوشحال باشد می‌تواند نیمه پر لیوان را ببیند. برای بچه‌هایی که کمی بزرگتر هستند، می توانید حتی از یک جدول استفاده کنید که در آن «افکار بد» را در یک طرف و «افکار خوب» در سوی دیگر بنویسید. به آنها اهمیت نگاه مثبت به اطراف را به جای منفی نگری را آموزش دهید.
۶. ترویج تفکر خوش بینانه
شما می‌توانید بازی «متاسفانه / خوشبختانه» را با بچه های خود بازی کنید. چندین موقعیت ناراحت کننده را روی کارت‌هایی بنویسید و آن‌ها را در یک ظرف یا کلاه قرار دهید. از کودک بخواهید یکی از کارت‌ها را از داخل کلاه دربیارد و آن موقعیت ناراحت کننده را بخوانید.
به عنوان مثال،«متأسفانه، کتابی که می خواستم از کتابخانه قرض بگیرم، موجود نیست.» حالا از فرزندتان بخواهید این شرایط را به یک موقعیتی که بتواند اول جمله از خوشبختانه استفاده کند تغییر دهد. «خوشبختانه، کتاب دیگری را یافتم که جالب بود.»
این بازی رفتار و تفکر خوشبینانه را در او پرورش می‌دهد. این بازی سبب می‌شود که وقتی کودک در موقعیت ناراحت کننده‌ایی قرار گرفت این بازی در ذهن‌اش به او یادآوری می‌کند که بتواند از هر حالت ناراحت کننده ایی یک موقعیت شاد پیدا کند.
۷. توجه آنها را از موضوع ناراحت کننده منحرف کنید.
بچه‌های کوچکتر اغلب از چیزهایی که ممکن است برایشان جذاب باشد هم ناراحت و پریشان شوند چرا که توانایی تمرکز طولانی مدت بر روی یک موضوع را ندارند. با آنها مخالف نکنید، بلکه سعی کنید به جای آن موضوع یا چیزی را پیدا کنید تا ذهنش از موضوع منحرف شود. برای مثال اگر زمانی که قصد بیرون آمدن از خانه را دارید او شروع به بی‌قراری و غر زدن می کند، اگر صبور باشد و کمی صبر کند می‌توانیم قبل از رفتن به خانه سری به بستنی فروشی بزنیم.
۸. مقاومت کنید و در رفتار خود ثابت قدم باشید.
رها کردن کودک از افکار منفی می‌تواند یک موضوع چالش برانگیز باشد، اما کلید موفقیت در ثابت قدم بودن است. اگر کودک به طور روزانه با یک رویکرد تربیتی مواجه باشد احتمال سازگار شدن و تغییر عادت منفی نگر او خیلی بیشتر است، زیرا کودک متوجه می‌شود که در صورت این رفتار چه برخوردی از شما انتظار دارد و به او احساس امنیت داده می‌شود. به دلیل این حس امنیت کمتر در معرض تعارض رفتاری قرار می‌گیرد.
اگر شما هم فکر می‌کنید کودک شما از افکار منفی رنج می‌برد، سعی کنید از روش‌های بالا استفاده کنید و تغییر رفتار را در کودک خود مشاهده کنید. هر کودک با سرعت متفاوت به این روش‌ها پاسخ می‌دهد، بنابراین به روش خود ادامه دهید و منتظر نتایج خوشایند آن باشید.
منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.