۱۸۹۶۲۲
۷۰۰
۷۰۰

تربیت کودک خوب، چگونه مفید بارشان بیاورید

کودکان بسیار خردسال حتی کمتر از دو سال، رفتاری یاریگرانه، سخاوتمندانه و توأم با مهربانی به خصوص نسبت به مادرشان از خود نشان می دهند.

کودکان بسیار خردسال حتی کمتر از دو سال ، رفتاری یاریگرانه ، سخاوتمندانه و توأم با مهربانی به خصوص نسبت به مادرشان از خود نشان می دهند. این نیز واقعیت دارد که برخی کودکان مهربانی و نوع دوستی بیشتری نسبت به بقیه از خود نشان می دهند.
اغلب ما دوست داریم کودکانمان این گونه باشند بنابراین در اینجا اطلاعات مختصری در مورد اینکه چگونه میتوانید محیط خانوادگی فراهم کنید که به نظر می رسد به تربیت این گونه کودکان کمک میکند ارائه می کنیم.

جو خانوادگی پر محبت ایجاد کنید:
والدینی که معتقدند به دوست داشتن ، تربیت کردن و حمایت از کودکان خود هستند فرزندانی دارند که در ارتباط با دیگران کمک کننده تر ، دلسوزتر و با ملاحظه تر هستند. این موضوع احتمالا منعکس کننده ی دلبستگی مطمئن ( رابطه ی دلبستگی با کسی که بیم از بین رفتن آن وجود نداشته باشد) کودک به والدین و نتیجه ی خلق و خوی خوب شماست.
این موضوع همچنین بدون شک بازتاب این حقیقت است که کودک رفتار خود را از روی رفتار شما مدل سازی میکند. اگر خلق کودک شما مساعد باشد احتمال اینکه به کسی کمک کند خیلی بیشتر است ، بنابراین ارزش دارد او را در چنین وضعی نگه داریم.

مقررات وضع کنید و دلیل آن را توضیح دهید :
یکی از دلایل اینکه چرا یک تربیت کاملا بی انضباط برای بچه ها مضر است این است که آنها با والدین اندکی مقتدر بهتر شکوفا میشوند و بهتر رشد می کنند.
روی هم رفته کودکان دوست دارند راهنماهای مشخصی در ارتباط با مقررات و معیارها داشته باشند. چنین الگوی تربیتی سبب پرورش عزت نفس و محبوبیت میشود.
والدینی که هم پیامد عمل یک کودک را توضیح می دهند مثلا (( اگر سارا را بزنی دردش می آید )) و هم علاوه بر آن مقررات را نیز به طور واضح ، صریح و با احساس بیان می کنند (( تو نباید مردم را بزنی! )) کودکانی تربیت می کنند که احتمال بیشتری دارد با دیگران از سر همدردی و یاریگری واکنش نشان دهند.
تحقیقات فراوان نشان می دهد که بیان دلیل سخاوت و یاریگری به ویژه اگر این دلیل مبتنی بر احساسات دیگران باشد به کودک کمک میکند رفتاری مهربانانه و با ملاحظه داشته باشد.
همه ی والدین وقت زیادی صرف می کنند تا به کودکان بگویند چه کاری را نباید انجام دهند و البته بسیار مهم است که به کودکان گفته شود چرا نباید کارهایی را انجام دهند- به ویژه از نظر تاثیر آن بر دیگران اما از سوی دیگر داشتن مقررات مثبت و تکرار مداوم آنها نیز حائز اهمیت است مثلا (( ما همیشه باید به کسانی که کم بضاعت تر هستند کمک کنیم)).

وظایف یاریگرانه تعیین کنید:
آزاد گذاشتن بچه ها برای انجام کارهای مثبت در محیط خانه یا مدرسه ، مثل آشپزی ، نگهداری از حیوانات دست آموز ، ساختن عروسک برای دادن آن به کودکان بی بضاعت ، یا یاد دادن طریقه ی بازی کردن به برادران و خواهران خردسال تر سبب پرورش حس یاریگرانه در آنها میشود.
البته تمامی کودکان خود به خود چنین کارهایی را انجام نمی دهند و بایستی از آنها خواسته شود مورد تشویق قرار گیرند و حتی گاهی باید آنها را مجبور کرد ، هرچند اجبار بایستی با ملایمت باشد وگرنه نتیجه ی عکس می دهد.
مهمترین راه مفید بارآوردن کودکان این است که رفتار سخاوتمندانه ، با ملاحظه و یاریگرانه ای را که دوست دارید آنها از خود نشان دهند برای آنها به نمایش بگذارید.
هنگامی که تناقضی بین آنچه که می گویید و آنچه که انجام می دهید وجود دارد کودکان آنچه را که انجام می دهید تقلید می کنند. بنابراین بیان واضح مقررات و رهنمودها در صورتی که در رفتار شما بازتاب نداشته باشد به هیچ وجه کافی نیست.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.