جلوگیری از لوس شدن کودک، راهکارهای موثر
شاید به ذهنتان خطور نکند که برخی از رفتارهایتان به مرور باعث لوس شدن کودک خواهد شد.
شاید به ذهنتان خطور نکند که برخی از رفتارهایتان به مرور باعث لوس شدن کودک خواهد شد. ما باید بدانیم که کجا به نیاز کودک پاسخ دهیم و کجا دور خواستههای آنها را خط بکشیم. در ادامه قرار است راهکارهایی در اختیارتان قرار دهیم تا به کمک آن بهترین واکنش را نسبت به درخواستهای کودک انجام دهید.
دلایل لوس شدن کودک و جلوگیری از آن
بغل کردن کودک به محض گریه
کودکان معمولا در طول سه ماه اول زندگی زیاد گریه میکنند. ممکن است با خودتان فکر کنید اگر خیلی سریع سراغ کودک بروید و او را در آغوش بگیرید، در آینده او را بیصبر و طاقت و لوس، بار خواهید آورد. دکتر ماریا کنول متخصص اطفال بیمارستان فیلادلفیا میگوید:
این درست نیست که والدین اجازه دهند کودکان در سالهای اولیه زندگیشان برای مدت طولانی گریه کنند. زیرا آنها نیاز به امنیت و توجه شما دارند و از این طریق میخواهند اعتماد شما را جلب کنند
بعد از گذشت سه ماه، مدتی بعد از گریه کردن صبر کنید تا ببینید که کودک آرام خواهد شد یا نه. همانطور که او بزرگتر میشود، فرصت بیشتری به او دهید تا آرام شود. بنابراین بیشتر دنبال این باشید که تشخیص دهید کودک فقط به دنبال آرامش و راحتی است یا به شما نیاز دارد.
من و همسرم در طول دوازده ماه اول تولد پسرمان بیشتر از ۱۲ ماه زندگی مشترکمان بحث و جدل کردهایم. همیشه سر این موضوع دعوا داشتیم که کار و رفتار طرف مقابل باعث لوس شدن کودک خواهد شد. دکتر کری ماسیا وارنر استاد روانشناسی دانشگاه ویلیام پترسون میگوید:
افرادی که به تازگی بچهدار شدهاند، نگران هر کاری هستند که در رابطه با کودک انجام میدهند. زیرا آنها فکر میکنند الگوهای غلط در تغذیه و ساکت کردن و خواباندن موجب لوس شدن فرزندشان خواهد شد. اما بهتر است بدانیم پاسخ دادن به نیازهای کودک در سال اول زندگیاش موجب لوس شدن او نمیشود
با ای حال اگر در همان سالهای اولیه زندگی کودک ناخواسته برخی از رفتارهای نادرست تربیتی را تقویت کنیم، بعدها خودمان را به دردسر میاندازیم.
دادن پستانک به محض گریه
آکادمی آمریکایی اطفال توصیه میکند که دادن پستانک به کودک خطر SIDS ( سندرم مرگ ناگهانی کودک) را در کودکان کاهش میدهد. البته این به آن معنا نیست که هر زمان که کودک گریه میکند، شما باید پستانک را در دهانش بگذارید. مارسی گودمی مدیر یکی از موسسات رشد و پرورش کودک در شهرستان نیو هاون کنتیکت میگوید:
شما باید در ابتدا مشخص کنید که نیاز واقعی و اولویت کودک چیست
ممکن است گریه کودک به دلیل گرسنگی باشد، زیرا او در حال رشد است و بدنش نیاز به تغذیه بیشتری دارد. بنابراین او به جای پستانک نیاز به تغذیه با شیر مادر دارد. البته از سنی دیگر لازم نیست که کودک از پستان مادر شیر بخورد، بهتر است از سن نه ماهگی کم کم کودک را آماده کنید تا خوردن شیر از پستان را ترک کند و در این مورد با خودش به سازش برسد.
تکان دادن برای خواباندن کودک
تکان دادن کودک برای خواباندن او تا سه ماه اول تولد، مشکلی ایجاد نمیکند، اما از سن سه تا شش ماهگی باید به تدریج این عمل را برای خواباندن کودک کنار بگذارید. دکتر جودی مندل مشاور والدین میگوید:
کودک باید کم کم تمرین کند که خودش به تنهایی و بدون هیچ مقدمهای بخوابد و این مهارت را یاد بگیرد.
دکتر مندل همچنین توصیه میکند که قبل از رسیدن به سه ماهگی هم به کودک فرصت دهید که او تنهایی خوابیدن را یاد بگیرد.
بازی کردن با وسایل مورد علاقه
بهتر است از همان ماههای اولیه تولد، وسایل الکترونیکی، تلفنهمراه، کلید، جواهرات یا هر نوع وسیلهای که فکر میکنید برای کودک نقش اسباببازی را پیدا کند، از چشم او دور نگاه دارید. مثلا در صورتی که کودکتان بخواهد کنترل از راه دور را بمکد، ممکن است با جدیت بگویید اول باید باتریهای آن را در بیاوریم. در حالی که به گفته دکتر گودمی این یک رفتار نادرست است. زیرا فرزند شما نمیداند که باتری داخل کنترل است یا نه و فقط مایل است که با کنترل بازی کند. او میخواهد که دنیای اطراف خودش را کشف کند. بنابراین وسایلی در اختیار او قرار دهید که مجاز و امن باشد.
ناخنک زدن به میانوعدهها
ناخنک زدن به میانوعدهها تا زمانی خوب است که شما در حال خوردن خوراکیهای سالمی مانند ماست یا میوههایی با پوست نرم هستید. اما در صورتی که میانوعده شما خوراکیهای ناسالمی مثل چیپس و آجیل هستند، باید آنها را از دسترس کودک دور نگاه دارید. طبیعی است که کودک هر چیزی که جلوی چشم اوست، بخواهد اما باید حواسمان باشد که با پاسخ مثبت به درخواستهای او باعث لوس شدن کودک نشویم.
منبع:
کودکت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼