فواید تخیل برای کودکان، والدین باید بدانند
قوۀ تخیل ذهن بچه ها را باز می کند. شما به عنوان یکی از والدین ممکن است از همۀ مزایای قوۀ تخیل آگاه نباشید.
قوۀ تخیل ذهن بچه ها را باز می کند. شما به عنوان یکی از والدین ممکن است از همۀ مزایای قوۀ تخیل آگاه نباشید. یک قوۀ تخیل فعال به کودک پیش دبستانی کمک می کند تا:
- حس همدلی آنها نسبت به دیگران شکوفا شود.
- مهارت های اجتماعی اش را افزایش دهد
همانطور که بازی های بچه گانه نشان می دهد، کودکان روابط خانوادگی، دوستانه و همکاری را به نمایش می گذارند و چیزهای بیشتری در مورد اعمال متقابل به یکدیگر می آموزند.
وقتی نقش یک دکتر را بازی می کنند خود را جای پزشک می گذارند و همانند او راجع به مریض خود فکر می کنند. در خاله بازی، آنها چیزهای بیشتری در مورد احساس والدین نسبت به فرزندان شان یاد می گیرند.
بازی های تخیلی باعث می شود که حس همدلی آنها نسبت به دیگران شکوفا شود. اگر کودکان بتوانند احساس جا ماندن از یک بازی یا از دست دادن یک حیوان را تصور کنند، بهتر می توانند به افراد نیازمند کمک کنند و اشتیاق بیشتری برای بازی عاقلانه، سهیم کردن و همکاری خواهند داشت.
اعتماد به نفس پیدا کنند
کودکان کنترل خیلی کمی بر زندگی خود دارند. تصور خود به عنوان یک سازندۀ آسمان خراش یا قهرمانی که از سیاره ما دفاع می کند به هر کودکی قدرت می بخشد. در نتیجه، کودک از توانایی هایش آگاه می شود و استعدادهایش شکوفا می شود.
از لحاظ عقلانی سریعتر رشد یابند
بهره گیری از قوۀ تخیل در واقع آغازگر افکار انتزاعی است. کودکانی که می توانند قصر پادشاه را در یک تپۀ شنی ببینند یا شام خوشمزه ای را در یک ساندویچ گلی تصور کنند در واقع در حال پرورش تفکر سمبولیک هستند.
این مهارت در مدرسه از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا در این مقطع است که کودکان باید اعداد را که سمبول گروهی از موضوعات هستند و حروف را که سمبول اصوات هستند و ... فرا بگیرند.
مهارت های زبانی را تمرین کنند
بچه ها در بازی با دوستانشان گفت و گوهای بسیاری می کنند. پس در نتیجه این گفتارها دامنۀ لغاتشان گسترش می یابد، در ساختار جملات پیشرفت می کنند و مهارت های ارتباطی شان افزون می گردد.
بر ترس هایشان غلبه می کنند
بازی به کودکان کمک می کند که بر ترس ها و نگرانی هایشان غلبه کنند. با بازی در نقش یک هیولای بزرگ و وحشتناک که زیر تخت قایم شده، کودک کنترل بر او را در خود احساس می کند و آن هیولا دیگر در نظرش آنقدرها بد و بزرگ نمی آید.
همچنین بازی های تخیلی به کودک کمک می کند که احساسات درهم و برهم و کلافه کنندۀ درون خود مثل احساس خشم نسبت به والدین یا حسادت نسبت به خواهر یا برادر جدیدش را خالی کند.
به منظور پرورش و ارتقای سطح تخیلات کودکان، هر روز برای آنها کتاب بخوانید. کتاب به کودک این فرصت را می دهد که در خیال خود دنیاهای دیگری را ببیند و دنیاهای جدیدی برای خود خلق کند.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼