۱۹۱۶۴۱
۱۱۴۶
۱۱۴۶

ویژگی های بچه های طلاق، نجات یافته یا قربانی؟

در مورد آثار و آسیب های طلاق نمی توان نسخه واحدی برای تمام کودکان طلاق نوشت.

به باور برخی طلاق باعث خصوصیات خاصی در بچه های طلاق می شود. به دلیل آسیب پذیری بیشتر کودکان، طلاق والدین آن ها را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد. کودکان توانایی های شناختی لازم برای انطباق دادن خود با شرایط جدید را ندارند؛ بنابراین طلاق می تواند به بحرانی جدی برای آن ها تبدیل شود. تداوم یافتن ارتباط کودک با والدین و کیفیت آن تعیین کننده میزان صدمه ای است که به کودک وارد می شود. در ادامه به بررسی خصوصیات بچه های طلاق می پردازیم. آگاهی از این خصوصیات به شما کمک می کند تا با برنامه ریزی مناسب، تاثیر منفی طلاق را کاهش دهید.

بچه های طلاق، نجات یافته یا قربانی؟
در مورد آثار و آسیب های طلاق نمی توان نسخه واحدی برای تمام کودکان طلاق نوشت، نحوه جدایی والدین، میزان صلاحیت سرپرست جدید کودک و حفظ روابط والدین با فرزندشان تعیین کننده خصوصیات بچه های طلاق خواهد بود. زمانی که پدر و مادر تصمیم به طلاق می گیرند، روند آن باید به گونه ای باشد که کمترین آسیب را برای کودک خود رقم بزنند. آنچه اهمیت دارد این است که دعواها و بحث خود را به دنیای کودک وارد نکنید. متناسب با سن کودک با او صحبت کنید و به او توضیح دهید که به دلیل عدم تفاهم چاره ای جز این نداشتید.

مستعد شدن کودکان طلاق برای اختلال های روانی
در جریان طلاق، کودکان ممکن است هجوم احساساتی مانند ترس از تنهایی، عدم امنیت، بی اعتمادی به آینده یا تنفر را تجربه کنند که می تواند زمینه ساز بروز اختلالات روانی مانند اضطراب و نگرانی، سو مصرف مواد و خودکشی در آینده آن ها شود. در ادامه به بررسی ویژگی های کودکان طلاق می پردازیم:
بروز احساس گناه در کودکان طلاق
بعد از طلاق والدین، اولین فکری که ممکن است به ذهن کودک خطور کند این است که حتما اشتباهی انجام داده یا تقصیر او بوده که شما جدا شدید. خیلی مهم است که قبل از طلاق با کودک خود صحبت کنید و متناسب با فهم او دلیل طلاق خودتان را بگویید.
حس دوگانه، تاسف و خوشحالی
اگر از فرزندان طلاق بپرسید که الان چه حسی دارند، ممکن است دچار سردرگمی شوند. از یک طرف به خاطر خانواده ای که ندارند تاسف می خورند از طرف دیگر خوشحال هستند که از تنش ناشی از جنگ و دعوای والدین رهایی پیدا کرده اند.
خودپنداره منفی
گاهی کودک ممکن است نگران این باشد که دیگر پدر و مادرش دوستش ندارند. پس تصویر منفی نسبت به خودش پیدا می کند که دوست داشتنی نیست، در صورتی که این حس تداوم پیدا کند به انزوا و افسردگی کودک منجر می شود. پس توجه داشته باشید که عشق خودتان را به او ابراز کنید و نشان دهید که همیشه شاههزاده قلب شما باقی می ماند.
افت تحصیلی
سازگاری کودک با طلاق والدین نیاز به زمان دارد پس احتمالا در ابتدا به دلیل حواسپرتی و عدم تمرکز دچار افت تحصیلی می شود. در شرایطی ممکن است به دلیل خشم و عصبانیت با بچه های دیگر درگیر شود. بهتر است با معلم و مشاور مدرسه صحبت کنید و آن ها را در جریان بگذارید.
ایزوله کردن خود
کودکان طلاق به دلیل تجربه سختی که داشتند و والدین شان آن ها را ترک کردند، در اعتماد کردن به دیگران محتاط می شوند چون نمی خواهند دوباره طرد شوند. پس برای اعتماد دوباره نیازمند احساس امنیت هستند.
اولویت دادن یکی از والدین
کودک طلاق با یکی از والدین خود، رابطه صمیمی تری برقرار می کند و او را به دیگری ترجیح می دهد. نباید کودک را تحت فشار بگذارید تا احساسش را تغییر دهد.
دید منفی نسبت به ازدواج
فرزنذان طلاق ممکن است در آینده تمایلی برای پذیرش تعهد یا ازدواج کردن نداشته باشند. البته این دید منفی تا حد زیادی به روابط والدین و نحوه جدا شدن آن ها بستگی دارد چون نمی خواهند اتفاقی که برای والدین شان افتاده است را دوباره تجربه کنند.
خلا عاطفی
یکی از خصوصیات بچه های طلاق خلا عاطفی است. کودکتان برای اینکه از لحاظ عاطفی سیراب شود به محبت پدر و مادر نیاز دارند. سرپرستی صرفا یکی از والدین یا خانواده آن ها نمی تواند این کمبود را جبران کند.

چطور آسیب طلاق را بر کودکان کاهش دهیم؟
نحوه برخورد و رفتار با کودک طلاق برای کاهش آسیب های جدایی بسیار اهمیت دارد. طلاق شما نباید باعث شود که کودکتان از والد دیگر خودش محروم شود. توجه داشته باشید که ذهنیتی منفی از والد دیگر، در کودکتان ایجاد نکنید و از او به عنوان وسیله ای برای انتقام گرفتن و دوری جستن از همسر سابقتان استفاده نکنید. زمانی که پیش شماست باید با تجربه ای خوب آن جا را ترک کند تا بتواند دوری شما را بهتر تحمل کند.

شوک بزرگ، نادیده گرفتن دنیای کودک طلاق
هنگامی که شما و همسرتان درگیر مشکلات و کارهای مربوط به طلاق هستید، ممکن است از کودکتان غافل شوید. ولی او در این زمان فشار زیادی را تحمل می کند. به فرزندتان باید این حس را منتقل کنید که همیشه حمایتگر هستید و او را تنها نمی گذارید تا کودک بتواند احساس امنیت داشته باشد و برای شوک بزرگی که پیش رو دارد آماده شود. در غیر این صورت ممکن است هر کاری کند تا توجه تان با کارهایی مانند مصرف مواد یا خود زنی و ... جلب کند.
شرایط طلاق را به گونه ای فراهم کنید تا کمترین آسیب به کودک وارد شود. رفتار صحیح والدین آب سردی است بر آتش احساسات منفی که کودکان طلاق ممکن است به دلیل مشکلات، در دوران کودکی و نوجوانی خود با آن رو به رو شوند. برای کاهش آسیب ها بهتر است پیش از طلاق و بعد از طلاق با یک مشاور خانواده در ارتباط باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.